Αρχική » » Καταγγελία για την Δυτική Θράκη

Καταγγελία για την Δυτική Θράκη


Είμαι απόστρατος Ελληνικής Αστυνο­μίας.

Υπηρέτησα πολλά χρόνια στα Πομακοχώρια της Δυτικής Θράκης.

Γενικά στα ορεινά και στην επιτηρού­μενη ζώνη της Ροδόπης τα τελευταία χρό­νια έχει αυξηθεί ο τουρκικός φανατισμός. Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του με κά­θε τρόπο προσπαθεί να τους αγκαλιάσει. Όπως π.χ. στους μουσουλμάνους γενικά μη ανταλλάξιμους πολίτες της Θράκης χορηγεί άδεια παραμονής αορίστου χρό­νου στην Τουρκία. Χορηγώντας τους έναν ειδικό αριθμό με τίτλο: «Αριθμός υπηκό­ου Τουρκικής Δημοκρατίας», όπου με αυ­τό εξυπηρετούνται παντού σαν Τούρκοι πολίτες.

Πολλοί από αυτούς όμως δι­καιούνται με αυτό τον τρόπο να αποκτή­σουν παράλληλα της Ελληνικής Ιθαγένει­ας και την τουρκική ιθαγένεια. Οι περισ­σότεροι από αυτούς συνταξιοδοτούνται, επιδοτούνται και λαμβάνουν προνομιακά επιδόματα, προγράμματα κοινωνικής αλ­ληλεγγύης (ΚΕΑ), κοινωνικό μέρισμα, κοινωνικό τιμολόγιο και ειδικό επίδομα ανασφάλιστου υπερήλικα. Υπάρχουν όμως ορισμένοι που έχουν ασφαλιστεί στα ταμεία της Τουρκίας και λαμβάνουν και σύνταξη από την Τουρκία.

Για όλα αυτά τα προγράμματα ενώ μένουν στο εξωτερι­κό και στην Τουρκία, έρχονται και δηλώ­νουν ως μόνιμη κατοικία την Ελλάδα για να συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα. Το άρθρο (4) του Ελληνικού Συντάγματος όπως γνωρίζετε και εσείς δεν το επιτρέπει. Προτείνω για όλα αυτά, τώρα που είναι και ο χρόνος των φορολογικών δηλώσεων να ζητηθούν από τους πολίτες της μειονό­τητας της Δ. Θράκης εάν κατέχουν άδεια παραμονής επί αόριστον του Τουρκικού κράτους. Τότε ο φορολογούμενος πολί­της να υποβάλλει την φορολογική του δή­λωση με αντίκλητο όπως υποχρεούνται από το νόμο ως μόνιμοι κάτοικοι εξωτερι­κού.

Τα παραπάνω επιδόματα και βοηθήμα­τα πρέπει να τους στερηθούν, επειδή επιβαρύνουν τους Έλληνες πολίτες της χώ­ρας, διότι πολίτες κάτοικοι εξωτερικού και της Τουρκίας δεν δικαιούνται να λαμβά­νουν επιδόματα.

(ΕΜΠΡΟΣ-12/05/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger