Αρχική » » Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα τον βρετανικού στέμματος κατά των Ελλήνων

Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα τον βρετανικού στέμματος κατά των Ελλήνων


Έχουμε μάθει εδώ στην "Έ.Ω" να λέμε αυτά που σκεφτόμαστε. Γενικά, δεν θα εισέλθουμε στη λογική των μισαλλόδοξων ε­χθρών της μοναρχίας και των διαφόρων μορφών της. Όμως, άλλο αυτό και άλλο τα όποια χειροκροτήματα στους ανθρώπους της βρετανικής βασιλικής οι­κογένειας, τα χέρια της οποίας στάζουν ελληνικό αίμα. Θα δεχθούμε ότι ο Πρίγκι­πας Κάρολος δεν είναι εχθρός της Ελλά­δος, το αντίθετο, είναι φίλος (στο βαθμό που ένας επίσημος άλλης χώρας μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι). Θα δεχθούμε ότι έ­χει Ορθόδοξους προγόνους, ότι ενδιαφέρεται για την Ορθοδοξία (οι φήμες λένε ό­τι έχει βαπτιστεί κρυφά Ορθόδοξος), ότι ε­πισκέπτεται συχνά - πυκνά τη χώρα μας και το Άγιο Όρος (ιδιαίτερη είναι η σχέση του με τη Μονή Χιλανδαρίου), προσθέτοντας στην Αθωνική Πολιτεία θετική δημοσιότη­τα, άσχετα αν εκείνη δεν την έχει ανάγκη καθώς δεν λειτουργεί με κοσμικά κριτήρια και η ακτινοβολία της παγκοσμίως είναι τε­ράστια. Θα δεχθούμε ότι είναι από τους λί­γους διεθνώς που ενδιαφέρεται για τους διωκόμενους χριστιανούς της Μέσης Ανα­τολής. Θα δεχθούμε πως ακόμα και όταν πήγε στη Σερβία το 2016, επισκέφθηκε κι εκεί ορθόδοξους ναούς και μονές.

Όμως, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την μητέρα του και Βασίλισσα Ελισάβετ και τον -και ελληνικής καταγωγής- σύζυ­γό της, Φίλιππο. Η Βασίλισσα δεν έχει επισκεφθεί την Ελλάδα από την ημέρα της στέψης της (το 1952). Την είχε επισκεφθεί πριν. Όμως, υπάρχουν πολύ, πάρα πολύ σοβαροί λόγοι που η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει πατήσει το πόδι της στ ο ελληνικό έδαφος από το 1950 και μετά. Και αυτός είναι ο απάνθρωπος τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τους ηρωικούς αγωνιστές της ΕΟΚΑ, την περίοδο 1955 - 1959, αρνούμενη να δώσει χάρη στον καταδικα­σμένο για θάνατο (και 17χρονο τότε) Ευα­γόρα Παλληκαρίδη, αρνούμενη ακόμα και να παραδώσει τη σωρό του για ταφή στους οικείους του! Οι δολοφονημένοι - από τους Βρετανούς αποικιοκράτες - Έλ­ληνες αγωνιστές της ελευθερίας και της Ένωσης, είναι θαμμένοι στις φυλακές της Λευκωσίας, εξ ου και η ονομασία "Φυλακι­σμένα Μνήματα". 13 Μνήματα... Μιχαλάκης Καραολής, Ανδρέας Δημητρίου, Ιάκω­βος Πατάτσος, Ανδρέας Ζάκος, Χαρίλαος Μιχαήλ, Μιχαήλ Κουτσόφτας, Στέλιος Μαυρομμάτης, Ανδρέας Παναγίδης, Ευα­γόρας Παλληκαρίδης, Μάρκος Δράκος, Γρηγόρης Αυξεντίου, Στυλιανός Λένας, Κυριάκος Μάτσης... ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ. Όσοι έχουμε επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα, συγκλονιστήκαμε... Αντιγρά­φουμε από το Πενταπόσταγμα (www.pentapostagma.gr): "Ας πάμε όμως λίγες δε­καετίες πίσω, στην μαρτυρική Κύπρο (βρετανική αποικία τότε), στα 1955-59. Λί­γα χρόνια μετά τη στέψη της σημερινής βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ (1953). Τότε που οι γονείς των νέων παλικαριών της ΕΟΚΑ, την επισκέφθηκαν και της ζή­τησαν να δώσει χάρη για να μην εκτελεστούν τα παιδιά τους στην αγχόνη. Όμως η ’μεγαλόψυχη’ βασίλισσα της Αγγλίας ΔΕΝ έδωσε χάρη. Ούτε επέτρεψε να δο­θούν τα νεκρά σώματα των παιδιών στους γονείς τους για να γίνει η ταφή τους σε κοιμητήριο (έτσι όλοι οι απαγχονισθέντες θάφτηκαν διαδοχικά ΜΕΣΑ στις φυλακές των Εγγλέζων στη Λευκωσία, γνωστά σή­μερα ως ’Φυλακισμένα Μνήματα’)". Και α­πό την ίδια πηγή: "Το Φεβρουάριο του 1957, το κακουργιοδικείο των Άγγλων α­ποικιοκρατιών στη Λευκωσία καταδίκασε σε θάνατο τον έφηβο αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ευαγόρα Παλληκαρίδη... Ο Παλληκαρί­δης απαγχονίστηκε τα μεσάνυχτα της 13ης προς την 14η Μαρτίου του 1957 στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας. Ση­μαιοφόρος της παγκόσμιας κατακραυγής για την καταδίκη του Παλληκαρίδη σε θά­νατο, αλλά και της οικουμενικής εκστρα­τείας για να δοθεί χάρη στον έφηβο επα­ναστάτη ήταν ο Αμερικανός Βουλευτής της πολιτείας Πενσυλβάνια των Η.Π.Α., Foulton. Δυστυχώς τις εκκλήσεις της Βου­λής των Ελλήνων, αλλά και προσωπικοτή­των διεθνούς κύρους από όλο τον κόσμο, καθώς και την έκκληση σαράντα βουλευ­τών του Εργατικού Κόμματος της Αγγλί­ας, η βασίλισσα Ελισάβετ τις προσπέρασε ασυγκίνητη. Και για να φανταστείτε το μέ­γεθος της αναλγησίας, όχι μόνο αρνήθηκε να δώσει χάρη στον έφηβο αγωνιστή, αλλά αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του πατέρα του εθνομάρτυρα ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ, να του παραδοθεί η σορός του παιδιού του, για να ταφεί σύμφω­να με τις παραδόσεις του λαού μας και της πίστης μας". Εχθρός της Ελλάδος, ε­χθρός της Κύπρου, εχθρός της ελευθερί­ας... Αυτή είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είναι και "Υπέρτατος Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας"...

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ. Σε εσάς λοιπόν που χαίρεστε για την πα­ρουσία εδώ μελών της βρετανικής βασιλι­κής οικογένειας, θα ήθελα να πω ότι τα χέρια της στάζουν ελληνικό αίμα. Και το λέει αυτό ο γράφων, ως επιζών της κυ­πριακής τραγωδίας. Αντιγράφουμε από την "Μηχανή του Χρόνου": "Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε την νομική ισχύ και την ευ­καιρία να δώσει ’χάρη’ στον 17χρονο Ευα­γόρα Παλληκαρίδη. Δεν το έκανε και ο α­νήλικος αγωνιστής οδηγήθηκε στην κρε­μάλα. Γι* αυτό και πολλοί την χαρακτήρι­σαν ’βασίλισσα δολοφόνο’". Η βασίλισσα Ελισάβετ, στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κύπρο, τον Οκτώβριο του 1993, έγινε δεκτή με σφοδρότατες αντιδράσεις. Το μήνυμα των πατριωτών, ήταν ένα: "α­νεπιθύμητη". Κάποιος διαδηλωτής μάλι­στα, ο γιατρός Χάρης Αριστείδου, κατόρ­θωσε να παρακάμψει τα μέτρα ασφαλεί­ας, να πλησιάσει τη λιμουζίνα της και να σπάσει το τζάμι.

ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ. Είναι πραγματικά λυπηρό να αντιμετωπί­ζονται οι συγκεκριμένοι επισκέπτες με life - style τρόπο, ή και με χαρά, από τους εδώ θιασώτες του θεσμού της μοναρχίας. Προέχει η πατρίδα. Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Δούκισσα της Κορνουάλης, είναι επίσημοι καλεσμένοι και τί­ποτα άλλο. Πέραν του πρωτοκόλλου, δεν απαιτείται τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα, είναι εντελώς περιττά.

Του Νίκου Χιδίρογλου
(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-11/05/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger