Αρχική » » ΤΕΛΟΣ η Νέα Δημοκρατία

ΤΕΛΟΣ η Νέα Δημοκρατία



Η Νέα Δημοκρατία πρακτικά τελείωσε σήμερα. Εξέπνευσε μετά από μια περίοδο περίπου 10 ετών κατά την οποία είχε αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα σήψης. Το πολύ πολύ να σχηματίσει (και αν) μια σύντομης διάρκειας κυβέρνηση και αντίο.

Σε παλαιότερο κείμενο είχαμε επισημάνει ότι στις εκλογές του 2009 αποδοκιμάσθηκε ένας ανίκανος Κώστας Καραμανλής που σπατάλησε δύο μεγάλες εκλογικές νίκες και ένα ολόκληρο σύστημα γιων, θυγατέρων, ανιψιών και εξαδέλφων. Η υποψηφιότητα Σαμαρά για την αρχηγία πέτυχε να σαρώσει επειδή έταξε ότι θα αλλάξει τα πάντα. Δεν άλλαξε τίποτε και έτσι το 33% του 2009 έγινε μόλις 18% το Μάιο του 2012. Τελικά κατάφερε να κυβερνήσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ και να πέσει διότι έκανε μια κυβέρνηση με κόρες, γιους και πασόκους.

Ο κόσμος είχε δείξει ότι δεν αντέχει άλλο αυτήν τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο ελέω του χειρότερου πρωθυπουργού όλων των εποχών, του Αλέξη Τσίπρα, άρχισε μετά την εκλογή αρχηγού να προηγείται επειδή χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα δύο χρόνια μετά ποιος λόγος υπάρχει να ψηφίσει κανείς ΝΔ αντί για ΣΥΡΙΖΑ;

Έλεγε κανείς θα ψηφίσω ΝΔ, γιατί θα περιορίσει το δημόσιο. Όμως ο πρόεδρός της είπε πρόσφατα για άλλη μια φορά ότι δε θα απολύσει ούτε ένα δημόσιο υπάλληλο.

Έλεγε κανείς θα ψηφίσω ΝΔ, γιατί έχει κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα. Όμως ούτε σε αυτά την ακούμε καθόλου. Καμία πρόταση για το πως θα απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες αιχμάλωτοι. Απολύτως τίποτε για τις απόπειρες εμβολισμού των ελληνικών πλοίων. Ήταν αυτή που ως κυβέρνηση επί Καραμανλή άρχισε να συζητά σύνθετο όνομα με τον όρο "Μακεδονία" με τα Σκόπια.

Έλεγε κανείς θα ψηφίσω ΝΔ, για να μπει ένα φρένο στο μεταναστευτικό. Τίποτε κι εκεί όμως.

Έλεγε κανείς θα ψηφίσω ΝΔ, γιατί με τα "ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία" θα προασπίσει τουλάχιστον κάποιες αξίες και παραδόσεις, θα είναι θεματοφύλακας της οικογένειας.

Από σήμερα τελείωσε και αυτό. Η Νέα Δημοκρατία σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου όχι απλά τα έδωσε όλα και εδώ, αλλά είδαμε την εισηγήτρια της να ψηφίζει διαφορετικά από αυτό το οποίο εισηγήθηκε! Μάλλον θα πρέπει να λέμε το Νέα Δημοκρατία και όχι η Νέα Δημοκρατία από σήμερα.

Εν πάση περιπτώσει τα σημερινά χαρακτηριστικά της Νέας Δημοκρατίας δε δίνουν κανένα λόγο για να την ψηφίσει κανείς, διότι αυτό που πάει να κάνει ότι εκπροσωπεί, διαθέτει άλλους πολιτικούς χώρους ενώ το παραδοσιακό της ακροατήριο επί δεκαετίες μένει πλέον ορφανό αφού δεν μπορεί πια να φιλοξενηθεί σε αυτή. Μια χαρά την έδεσε κόμπο ο χειρότερος πρωθυπουργός της νεώτερης ιστορίας της χώρας.

Του Στρατή Μαζίδη
Freepen.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger