Αρχική » » Μαθήματα ψυχής από πεντάχρονα

Μαθήματα ψυχής από πεντάχρονα


«ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ, παλικά­ρια, οι Έλληνες δεν φο­βήθηκαν ποτά τους Τούρ­κους». Τα λόγια αυτά ανή­κουν σε μαθητή της α' δημοτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης. 

Και αυτός, όπως και οι υπόλοιποι 16 συμμαθη­τές του, έφτιαξαν ζωγρα­φιές και έγραψαν πάνω τους μηνύματα, για να συ­μπαρασταθούν, με τον δι­κό τους μοναδικό τρόπο, στους δύο Έλληνες στρα­τιωτικούς που κρατού­νται από τους Τούρκους. Η είδηση έκανε αμέσως τον γύρο του διαδικτύου (thestival.gr), ενώ προβλή­θηκε και από τηλεοπτικούς σταθμούς. 

Η δασκάλα των παι­διών τούς μίλησε για το θέμα την ώρα του μαθή­ματος. Όλα τα παιδιά ήταν ενημερωμένα και ευαισθη­τοποιημένα και με ενθου­σιασμό θέλησαν να φτιά­ξουν ζωγραφιές. «Αγαπη­μένοι μας στρατιωτικοί, ξέ­ρουμε πώς είναι μέσα στη φυλακή, γι’ αυτό σας στέλνουμε αυτό το μήνυμα για να προσπαθήσετε να αντέξετε εκεί μέσα» έγραψε μια πιτσιρίκα. 

Τα σημερινά παιδιά ακόμα μία φορά αποδεικνύουν ότι και ενημερω­μένα είναι και ευαισθητο­ποιημένα, και συζητούν με τους γονείς τους και έχουν γνώση αλλά και άποψη για την επικαιρότητα. Και όταν συμμετέχουν, με τον δικό τους τρόπο, νιώθουν πε­ρηφάνια. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Έλληνες στρα­τιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους στρα­τιώτες παραμένουν κρα­τούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης. 

Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι στο ίδιο σχολείο (τα στοιχεία του οποίου έχει η εφημερίδα στη δι­άθεσή της) πριν από χρό­νια είχε πραγματοποιή­σει παρέλαση σε ένα χω­ριό στο Κιλκίς, στο οποίο έμεναν μόνον ηλικιωμέ­νοι και δεν υπήρχαν παι­διά για να παρελάσουν συς εθνικές εορτές. Σε αυτή τη μοναδική παρέλαση οι γέ­ροντες του παραμεθόριου χωριού του Κιλκίς είχαν συγκινηθεί βλέποντας μι­κρά παιδιά να κρατούν πε­ρήφανα την ελληνική ση­μαία στην κεντρική πλα­τεία του χωριού. 

Ντόνια Κανιτσάκη 
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-08/03/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger