Αρχική » » Η ελληνική κοινωνία προσπερνά το πολιτικό σύστημα της χώρας!

Η ελληνική κοινωνία προσπερνά το πολιτικό σύστημα της χώρας!


Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος*

Η πέρα από τις προσδοκίες εντυπωσιακή παρουσία των Ελλήνων πολιτών στα συλλαλητήρια της Θεσσαλο­νίκης και της Αθήνας, με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων, ξεπερνά κατά πολύ τον καβγά γύρω από τα νούμερα και τον όγκο τους και υποδεικνύεται ότι, παρά την προσπά­θεια της πολιτικής ηγεσίας, του Προκαθήμενου της Εκ­κλησίας της Ελλάδος και ενός πολιτικού σκηνικού που παραμένει εγκλωβισμένο στη σκόπιμη ισοπέδωση της ιστορίας, της κληρονομιάς και κάθε ηθικής αξίας των εθνών, κρατών, από το σύστημα μιας στρεβλής παγκο­σμιοποίησης, υπάρχει ακόμη Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες, λίγο πριν από το βήμα στην άβυσσο, σπάνε την οκνηρία τους και κά­νουν αισθητή την παρουσία τους. Η δυ­ναμική παρουσία των Ελλήνων σε Θεσ­σαλονίκη και Αθήνα υπερβαίνει πολιτι­κές ιδεολογίες, μικροπολιτικές τακτικές και δείχνει ότι σιωπηρά αλλά σταθερά αρ­χίζει να διαμορφώνεται ένα ρεύμα επιστροφής στις ρίζες, την ιστορία, την κλη­ρονομιά και τις αξίες της Ελλάδας.

Ένα ρεύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο τον πλανήτη και σε κάθε χώρα και έχει τα δικά του διακριτά χαρακτηριστικά. Ένα ρεύμα σιωπηρής, μέχρι αυτήν τη στιγμή, αγανάκτησης το οποίο αρχίζει να μορφοποιείται και τείνει πολύ σύντομα να καταγράψει πλει­οψηφικές τάσεις διεθνώς.

Η πολιτική ηγεσία στην ουσία αισθάνθηκε αμή­χανα από την παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλή­νων στα συλλαλητήρια. Με μια και μοναδική εξαίρεση (που δεν έχει αλλάξει θέση εδώ και δεκαετίες), οι Έλληνες πολιτικοί προσπάθησαν πριν και απέτυχαν και αντέδρασαν κατόπιν χωρίς να καταλάβουν.

Η ηγεσία της Εκκλησίας, με όλο τον σεβασμό, εί­ναι, όπως δείχνουν τα γεγονότα, αποκομμένη από το ποί­μνιο και εάν συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο θα το απολέσει σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για το Έθνος στιγμή. Τα μέσα ενημέρωσης, για μία ακόμη φορά, αποδείχτηκαν κατώτε­ρα των περιστάσεων, αδυνατώντας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιτελέσουν το χρέος τους, που είναι η αμερόληπτη παρουσίαση της είδησης με την έκ­φραση της άποψης να είναι καθόλα θεμιτή, αλλά να ακο­λουθεί την είδηση. Οι λαοθάλασσες ξεπέρασαν τα στενά όρια της ονομασίας των Σκοπίων και ας προσπάθησαν κάποιοι να τις περιορίσουν, να τις μεταφράσουν στρεβλά και να τις αγνοήσουν. Αυτό που έγινε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα δείχνει ότι οι Έλληνες πολίτες κατανοούν ότι πέρα από τα μνημόνια, που έχουν εξουθενώσει την κοινωνία και έχουν οδηγήσει τη χώρα στο να απολέσει μεγά­λο μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, ο κίνδυνος που αν­τιμετωπίζουν η χώρα και το έθνος αρχίζει να αγγίζει τα όρια της ύπαρξης και της επιβίωσης. Το γεγονός ότι, πριν καν αρχίσει η διαπραγμάτευση, η Ελλάδα έχει δώσει το «φιλέτο» του ονόματος αποτε­λεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι πρόκειται για την αρχή ενός ντόμινο με πολλές δυσμενείς εξελί­ξεις. Και πρέπει όλοι μας να αναρωτηθούμε, μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ηττοπά­θεια; Πόσο βαρύ θα είναι στο τέλος το τίμημα; Τα Βαλκάνια «βράζουν». Η δολοφονία του μετριοπαθούς Σέρβου πολιτικού ηγέτη, η υποβόσκουσα εκρηκτική κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, το «βρόμικο» παιχνίδι της Αλβανίας, η εμπλοκή της Ρωσίας και τα σχέ­δια της Ουάσινγκτον δεν αποτελούν καν θέματα έστω και απλής συζήτησης στην Ελλάδα.

Παρ’ όλα αυτά, το ένστικτο επιβίωσης του Έλληνα, όπως έδειξαν τα δύο συλλαλητήρια, παραμένει ζωντανό και ισχυρό, ξεπερνώντας το άνευρο και άοσμο πολιτικό σύστημα, το οποίο, εγκλωβισμένο στη δίνη του Eurogroup, της λογιστικής των μνημονίων και των χρυσοκάνθαρων των Βρυξελλών, αδυνατεί να προσφέρει ηγεσία και όραμα. Είναι πολύ νωρίς να το πει κανείς με βεβαιότητα και ένα μόνο γεγονός δεν μπορεί να το εξασφαλίσει, αλ­λά είναι πολύ πιθανό ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας περίπτωσης που η κοινωνία θα προηγηθεί των πολιτικών και, εάν αρνηθούν να πάρουν το μήνυμα, θα τους ξεπεράσει. Η Ελλάδα είναι ζωντανή. Ισχύει το ίδιο για το πο­λιτικό της σύστημα; Μένει να το δούμε...

* Ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-16/02/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger