Αρχική » » Μια φωτογραφία από το συλλαλητήριο, που λέει πολλά

Μια φωτογραφία από το συλλαλητήριο, που λέει πολλά


Κύριε διευθυντά,

Κυριακή, 4 Φεβρουάριου 2018. Πραγματοποιήθηκε στην Αθή­να μεγαλειώδες συλλαλητήριο για το θέμα του ονόματος του κρατιδίου των Σκοπιών. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, από όλες τις γωνιές της πατρίδας μας και όχι μόνο, συμμετείχαν για έναν και μόνο σκοπό. Να διαμηνύσουν προς κάθε κατεύ­θυνση, προς το εξωτερικό και ειδικά προς το εσωτερικό, ότι: «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ».

Εκατομμύρια φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στο διαδί­κτυο και στα ΜΜΕ που δεί­χνουν την ανθρωπογεωγραφία του συλλαλητηρίου, το πλήθος που συμμετείχε, τον παλ­μό που υπήρξε και πάρα πολλά χαρακτηριστικά, από τα οποία ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Κι αυτά που δείχνει μια γνήσια φωτογραφία δεν μπορούν να διαψευσθούν από κανέναν πα­ραχαράκτη της Ιστορίας. Θα ασχοληθώ με μια φωτογραφία που τράβηξα εγώ ο ίδιος, γιατί συμμετείχα κι εγώ μαζί με μέ­λη και άλλους φίλους των απόστρατων αξιωματικών του Παραρτήματος Ξάνθης. Ταξιδέ­ψαμε 1.500 χλμ., επί 20 ώρες, με μισθωμένο τουριστικό λε­ωφορείο, μη σκεπτόμενοι κό­πο, ταλαιπωρία, έξοδα για να δώσουμε το «παρών» και να σταθούμε δίπλα στην πατρίδα μας. Ήταν χρέος μας. Η φωτο­γραφία είναι τραβηγμένη από το κέντρο της πλατείας Συ­ντάγματος 100μ. από την εξέ­δρα της εκδήλωσης, στις 14.46.

Άρα έχουν αρχίσει οι ομιλίες και ο πολύς κόσμος που ήταν να έρθει, έχει ήδη φθάσει. Τι μας λέει, λοιπόν, αυτή η φωτο­γραφία;

Μας λέει το ποιοι συμμε­τείχαν. Παρατηρώντας τον κό­σμο που εμφανίζεται, διακρί­νουμε τρείς ναζί, πέντε εθνικιστές, τέσσερις φασίστες, δύο χρυσαυγίτες, οκτώ καραγκιόζηδες, 12 γραφικούς και μερικούς περίεργους.

Μας λέει τον αριθμό αυ­τών που συμμετείχαν. Επειδή ήθελα να έχω προσωπική άπο­ψη για τον αριθμό των συμμετεχόντων, έκανα τους δικούς μου υπολογισμούς. Μέτρησα με μετροταινία τις διαστάσεις από τα πλακάκια της πλατείας Συντάγματος, υπολόγισα πόσα τέτοια πλακάκια καλύπτουν την πλατεία και πόσοι άνθρω­ποι μπορούν να χωρέσουν σε κάθε πλακάκι. Συνυπολόγισα και κάποια σκαλιά στα οποία κάθονταν μερικοί, καθώς και τους πέριξ δρόμους της πλα­τείας, που και εκεί βρίσκονταν μερικοί. Εφαρμόζοντας τα νέα μαθηματικά που έμαθα μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτοί που συμμετείχαν δεν πρέπει να ξεπερνούσαν τους 1.400. Τι είπατε; Ξέχασα μερι­κά μηδενικά; Μα τα μηδενικά δεν έχουν αξία. Έτσι με έμαθαν αυτοί που έκαναν τους υπολογισμούς για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Φαίνεται, έκρι­ναν από τον εαυτό τους.« Εξ ιδί­ων κρίνεις τα αλλότρια».

Μας λέει όμως και κάτι, που κατά την ταπεινή μου γνώμη εί­ναι σοβαρό. Αν παρατηρήσουμε τη φωτογραφία, και όχι με πολ­λή προσοχή, θα δούμε το κτί­ριο του ελληνικού Κοινοβου­λίου. Τον ναό της δημοκρατίας μας. Εκεί όπου οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, αυτοί που έχω περιγράφει παραπά­νω, έχουν ψηφίσει και έχουν στείλει τους αντιπροσώπους τους να τους εκπροσωπούν και να αποφασίζουν γι' αυτούς, και που κατά τη συντριπτική τους πλειοψηφία απείχαν. Δεν εί­ναι τυχαία η επιλογή του τό­που όπου έγινε το συλλαλη­τήριο. Ήταν πολύ προσεγμέ­νη. Στο κέντρο της πρωτεύουσας, απέναντι από το ελληνικό Κοινοβούλιο, για να ακούσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι αυτοί που τους ψήφισαν και τουδς έβαλαν εκεί ΔΕΝ θέ­λουν με καμία δύναμη να χαρί­σουν και να ξεπουλήσουν, στον βωμό οποιωνδήποτε συμφερό­ντων, το όνομα «Μακεδονία».

Αν προσέξουμε, όμως, λίγο καλύτερα τη φωτογραφία και το κτίριο της Βουλής, θα παρατη­ρήσουμε ότι τα πορτοπαράθυ­ρα της είναι ερμητικά κλειστά. Γιατί; Σαν να μας λένε «δεν σας ακούμε. Λέτε ό,τι θέλετε, εμείς θα κάνουμε αυτό που μας συμ­φέρει προσωπικά και αυτό που μας λένε τ' αφεντικά μας. Καταλάβετέ το, αφεντικά μας δεν είστε εσείς». Γιατί; Μήπως φο­βούνται τους Έλληνες; Τους Έλληνες τους φοβούνται μό­νο οι εχθροί τους. Μήπως αυτοί που βρίσκονται μέσα στη Βου­λή αισθάνονται και είναι εχθροί των Ελλήνων;

Η φωτογραφία, λοιπόν, αυ­τή μάς λέει κάτι πολύ συγκε­κριμένο:

ΠΑΡΩΝ στο συλλαλητήριο των Αθηνών, για να διαδηλώσει την αντίθεσή του στο ξεπούλη­μα της πατρίδας μας, ο ελληνικός λαός!

ΑΠΟΝΤΕΣ, οι εθνοπατέρες μας!

«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ».

Αργύριος Ανδριώτης
Ταξίαρχος ε.α.
(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-17/02/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger