Αρχική » » 4+3 «λειτουργοί του Τύπου» «καίγονται» στη φωτιά της Novartis

4+3 «λειτουργοί του Τύπου» «καίγονται» στη φωτιά της Novartis

Αίμα και φράγκα στην αρένα.
Δημοσιογράφοι, τα καλύτερα παιδιά αφού η δημοσιογραφία έιναι μια δουλειά που οδηγεί παντού.
Χθες, άρχισαν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας σελίδες της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis, που αφορούν τις καταθέσεις τριών μαρτύρων, πρώην στελεχών της εταιρίας. Οι δυο εξ αυτών, με τα ψευδώνυμα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», άρχισαν να καταθέτουν από το Νοέμβριο μέχρι τις 4 Φεβρουάριου, ημέρα του συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Εμπλέκουν σε μίζες δεκάδων εκατομμυρίων δυο πρώην πρωθυπουργούς, οκτώ πρώην υπουργούς και πλήθος άλλων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων. Εμπλέκουν όμως και δημοσιογράφους, κάτι που άλλωστε είχε φανεί από τα δημοσιεύματα που υπήρξαν το τελευταίο χρόνο, με ονόματα και διευθύνσεις. Όχι όμως για όλους, αφού υπάρχουν... εκπλήξεις.

Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα αναφέρει η δικογραφία.... 

Τουλάχιστον σύμφωνα με τις σελίδες που δόθη­καν στον «αέρα», σύμφωνα με τους μάρτυρες, οι εμπλεκόμενοι δημοσιογράφοι στην διαδρομή της μίζας φέρεται να είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Νίκος Χασαπόπουλος, η Έλενα Φυντανίδου και ο μακαρίτης Παναγιώτης Μαυρίκος (που απαν­θρακώθηκε στην Αττική Οδό), οι οποίοι, όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες, μεσολαβούσαν ανάμεσα στην εταιρία και σε πολιτικά πρόσωπα. Υπάρχουν όμως ακόμη δύο πρόσωπα που δειλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες από πολιτικούς και δημο­σιογραφικούς αλλά και νομικούς παρατηρητές: Πρόκειται για τον Νίκο Ευαγγελάτο και την σύζυ­γό του Τατιάνα Στεφανίδου αλλά και τον επιχει­ρηματία, Διονύση Παναγιωτάκη, λόγω της καλής του σχέσης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και τους επιτελείς της εφημερίδος «Πρώτο Θέμα»...

Οι «σίγουροι»

Ας δούμε ένα προς ένα τα ονόματα των δημοσι­ογράφων που αναφέρονται στην δικογραφία, τι έχουν καταθέσει οι μάρτυρες και τι έχουν πει οι ίδιοι, στις πρώτες αντιδράσεις τους:

Νίκος Χατζηνικολάου: Γράφτηκε λοιπόν πως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος γνώριζε πολύ καλά τον επικεφαλής της Νοβάρτις, Κωνσταντίνο Φρούζη και πως φέρεται «...να έπαιρνε μικρά πο­σά 2 και 3 χιλιάδων, να έκανε λόμπινγκ για συνα­ντήσεις του αντιπροέδρου της Novartis με υπουρ­γούς, ενώ “μέσω του Real group γινόταν ξέπλυμα της Novartis’’».

Ειδικότερα, στην δικογραφία επισημαίνονται τα εξής, μεταφρασμένα στα ελληνικά από έγγραφο του Αμερικάνικου υπουργείου Δικαιοσύνης, που έχει μεταφραστεί επακριβώς:

« Ο ιδιοκτήτης της Real Media, Νίκος Χατζηνικολάου, διάσημος δημοσιογράφος, ασκεί πολιτική επιρροή. Προέρχεται από μια πολιτική οικογέ­νεια. Ο Χατζηνικολάου συναντήθηκε με τον αντι­πρόεδρο της Novartis 3-4 φορές, στο γραφείο του Κωνσταντίνου Φρούζη, το διάστημα μεταξύ, 2012-2014. 0 Χατζηνικολάου είχε προσβάσεις στο υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Εθνι­κής Άμυνας, το υπουργείο Παιδείας, το υπουρ­γείο Υγείας και το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Νίκος Χατζηνικολάου διοργάνωνε συναντήσεις του Φρουζή με τους υπουργούς που ήταν στα παρα­πάνω υπουργεία. Σε αντάλλαγμα, η Novartis προχωρούσε σε αυξήσεις των τιμολογίων με την Real Media Group, ή για παράδειγμα, χωρίς χά­ρη, έδινε διαφήμιση από την Real Group που κόστιζε περίπου 2.000 ευρώ. Η Novartis πλήρω­σε 3.000 ευρώ για τη διαφήμιση. Η διαφήμιση ήταν νομότυπη. Όμως, η κοστολόγηση ήταν φουσκωμένη. Η Novartis κοστολογούσε απευ­θείας την Real Media και για το λόγο αυτό πλη­ρωνόταν εντός τεσσάρων μηνών, αντί για εννέα μήνες. Και η REAL δεν ήταν υποχρεωμένη να επανακαταβάλλει την έκπτωση 20% στην Ζενίθ». Ο ίδιος ο δημοσιογράφος, απάντησε σχετικά, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Σας βεβαιώ ότι δεν γνωρίζω ούτε κατ όψιν τον Κωνσταντίνο Φρουζή, αντιπρόεδρο της φαρμακοβιομηχανίας. Όποιος γνωρίζει οποιαδήποτε δική μου επαφή μαζί του ας τηλεφωνήσει τώρα στον ΑΝΤ1 οι γραμμές είναι ανοιχτές». Και... γελώντας, ανέφε­ρε τα εξής: «Λένε ότι πήρα δυο-τρία χιλιάρικα όλα όλα. Αν και τα άλλα στοιχεία της δικογραφίας είναι τέτοια, αρχίζω να αμφιβάλλω για τη σο­βαρότητα του θέματος».

Νίκος Χασαπόπουλος: Σύμφωνα με την δικο­γραφία, φέρεται να ήταν ο «ταμίας» του Ανδρέα Λοβέρδου. Αναφέρεται η εταιρεία δημοσίων σχέσεων που είχε, η Prestige και πως στο διάστημα 2011 - 2012 φέρεται να πήρε 200.000 ευρώ, προκειμένου να προωθήσει μια θετική εικόνα για τον Φρουζή και τον Λοβέρδο. Σύμφωνα πάντα με την δικογραφία, το καλοκαίρι του 2011 έγινε μια συ­νάντηση Φρουζή -Χασαπόπουλου - Λοβέρδου, πριν βγει το ΦΕΚ τιμολόγησης για δύο φάρμακα της Novartis. Λένε επίσης πως ο Φρουζής έστελ­νε αίτημα στον πρόεδρο της Novartis για αύξηση προϋπολογισμού προς τον Λοβέρδο συν 200.000 ευρώ. Ο Νίκος Χασαπόπουλος, απάντησε χθες μέσω του δικηγόρου του, τονίζοντας μεταξύ άλ­λων τα εξής:« Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ου δεμία απολύτως σχέση έχω με την εν λόγω υπό­θεση και οποιαδήποτε επιχειρηθείσα σκευωρία και κατασυκοφάντηση μου δεν θα μείνει αναπάντητη, από όπου και αν προέρχεται αυτή και το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Λυπούμαι πραγματικά για τα παρακμιακά φαινόμενα που παρουσιάζο­νται με την υπόθεση αυτή, σπιλώνοντας, άτομα, συνειδήσεις, κρυστάλλινες συμπεριφορές και επιχειρείται η ποινικοποίηση κοινωνικών σχέσεων. Δεν θα ανεχθώ οποιαδήποτε αναφορά του ονό­ματος μου στην εν λόγω υπόθεση της εταιρείας NOVARTIS, δεδομένου άτι ουδεμία ανάμειξη είχα, προσωπική ή εταιρική, ούτε συμμετείχα στην διακίνηση των προϊόντων της εταιρείας, με οποια­δήποτε ιδιότητα, γεγονός που με οποιαδήποτε ελεγκτική διασταύρωση μπορεί να διαπιστωθεί. Απαιτώ σεβασμό της προσωπικότητας μου, όπως αρμόζει σ ένα ευνομούμενο κράτος Δικαίου, αρνούμενος να συμφιλιωθώ με καταστάσεις παρακ­μής. Ως εδώ και μη παρέκει!».

Έλενα Φυντανίδου: Το όνομά της, ενεπλάκη στην δικογραφία, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ». Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος, σύμφωνα με όσα αναφέρονται, είχε σχέση με την εταιρεία Prestige του Νίκου Χασαπόπουλου, όταν ο Φρουζής εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΦΕΕ και η συγκεκριμένη εταιρεία ανέλαβε τις δημόσιες σχέ­σεις. Ωστόσο, έντυπα που ανήκουν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, έγραφαν χθες πως η συγκεκριμένη δη­μοσιογράφος το τελευταίο καιρό είχε γράψει επιθετικά άρθρα κατά του Παύλου Πολάκη, θυ­μίζοντας το άρθρο της στην «Ελευθερία του Τύ που» με τίτλο «Αδιόρθωτος Πολάκης»...

Παναγιώτης Μαυρίκος: Χθες, φίλα προσκεί­μενο ΜΜΕ στο Μαξίμου, είχε ρεπορτάζ για την Novartis με «πρωταγωνιστή» τον Παναγιώτη Μαυρίκο, ο οποίος ως γνωστόν έχασε τη ζωή του με περίεργο τρόπο στην Αττική Οδό (απανθρακώ­θηκε μέσα στην Πόρσε του). Έγραψε λοιπόν πως σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην δικογραφία, ήταν το «πλυντήριο» της Novartis. Αήθης επίθεση απέναντι σε κάποιον που έχει φύγει από τη ζωή και δεν μπορεί να απαντήσει...

Και οι άλλοι...
Το ζεύγος των εκατομμυρίων. Ευαγγελάτος - Τατιάνα

Βέβαια, όπως προαναφέρθηκε, έχουν ακουστεί ακόμη δύο ονόματα (δεν υπάρχουν στην δικογραφία ή του­λάχιστον δεν έχει γίνει μέχρι χθες γνωστό οτιδήποτε): Ο Νίκος Ευαγγελάτος και η σύζυγός του, Τατιάνα Στεφανίδου. Ο πρώτος, έχει συμμετάσχει ως συντονιστής-κομφερανσιέ, σε πάνελ όπου ο Κωνσταντίνος Φρούζης μιλάει για την Novartis και την προώθηση των φαρμάκων, ενώ αργότερα, ο τότε αντιπρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας (υπάρχουν τα δύο βίντεο στο you tube) εξομολογείται σε συνάντηση στελεχών την ύπαρξη φιλικών προσώπων στην πολιτική με κύριο πρόσωπο τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικρα­μένο στον οποίο αποδίδει ιδιαίτερη σχέση... Πάμπολλα, δε, τα δημοσιεύματα (πάλι από τους Συριζαίους) για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis. Μά­λιστα, είχε γίνει και πρωτοσέλιδο μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη...

Όσον αφορά την Τατιάνα Στεφανίδου, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός πως μέσα από την εκπομπές της, «διαφήμιζε» προϊόντα της Novartis, ακόμα και για τη... σκλήρυνση κατά της πλάκας! Προϊόντα τα οποία είναι ακριβώς ίδια( Νοβάρτις), με εκείνα που προωθούσε-κατά την δικογραφία- η αυλή Λοβέρδου, έναντι αντιτίμου, κατά τους μάρτυρες. Να σημειωθεί τέλος πως στα δημοσιογραφικά γραφεία συζητείται και το όνομα του Διονύση Παναγιωτάκη, που γράφτηκε ότι πήρε το «Πρώτο θέμα», πιθανόν λόγω της άριστης σχέσης που έχει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Παναγιωτάκης είναι διαχειριστής του τηλεοπτικού σταθμού Action 24”».

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-08/02/2018)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger