Αρχική » » Η Ιστορία γράφει, δεν ξεχνά

Η Ιστορία γράφει, δεν ξεχνά


ΠΟΛΛΑ ακούγονται, λέγονται και γράφο­νται αυτόν τον καιρό σχετικά με την ονομα­σία του γειτονικού μας κρατιδίου, το οποίο, χρόνια τώρα, προσπαθεί να οικειοποιηθεί έν­νοιες και ονομασία που δεν του ανήκουν.

Κυβέρνηση αλλά και άλλοι, που σκοπό έχουν «να ξεμπερδεύουν» με το Μακεδονι­κό, πιστοί στην άποψη ότι «έπειτα από 10 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται τι έγινε», καλλιερ­γούν ήδη κλίμα για αποδοχή μιας ονομασί­ας που θα περιέχει «μπασταρδεμένο» έστω το «Μακεδονία»...

Βεβαίως, το κλίμα έχει αλλάξει. Βεβαί­ως, ο ελληνικός λαός έχει φάει τόσο ξύλο και τόσα Μνημόνια κατακέφαλα, που τον έχουν εξουθενώσει.

ΒΕΒΑΙΩΣ η ιντελιγκέντσια του τόπου (η ηλι­κιωμένη) σιωπά, ενώ η νεότερη έχει ξενιτευτεί.

Βεβαίως, δεν υπάρχει πρόσωπο ικανό να συνεγείρει εθνικά τους Έλληνες. Από τη μια, οι πλείστοι από τους βουλευτές των κυβερνώντων, που έχουν «γραμμένο» το θέμα της ονομασίας.

Από την άλλη, οι πολλοί των άλλων παρατάξεων, που θα έβλεπαν με μεγάλη ανα­κούφιση την κυβερνητική πλειοψηφία «να τελειώνει με το θέμα, με όποιον τρόπο κι αν γίνει αυτό»...

Κι εμείς; Ο λαός που δεν θέλει να ξεπου­λήσει τα ιερά και τα όσια; Ο λαός που έφτυσε καταγής, όταν είδε όσα συνέβησαν στα Ίμια, όταν βλαστήμησε την ώρα και τη στιγμή που το σημιταριό έβαλε την ουρά στα σκέλια και είπε και «thank you veiy much» στους Αμερι­κανούς, τι κάνουμε;

Εντάξει, δεν έχουμε λεφτά, δεν έχουμε μι­σθό και σύνταξη μετά τις 20 κάθε μήνα, μας δουλεύουν απροκαλύπτως κρατούντες και φιλοδοξούντες να τους αντικαταστήσουν, καθώς απολαμβάνουν μισθουλάρες και προ­νόμια (ή πορνόμια) που εμείς πλέον τα βλέ­πουμε στον ύπνο μας. Και λοιπόν;

Είχαν, ρε, λεφτά οι πατεράδες μας όταν εί­παν «Όχι» το 1940 ή μήπως νόμιζαν ότι θα κερ­δίσουν τον πόλεμο; Για τον εαυτό τους το είπαν το «Όχι» και για την Ιστορία! Γιατί όσο π... να κι αν είναι, η Ιστορία γράφει και δεν ξεχνά­ει! Και η Ιστορία έχει ήδη γράψει τόσο για τον Λεωνίδα όσο και για τον Εφιάλτη, για να εξηγούμεθα. Κανέναν δεν αφήνει παραπονεμένο!

Και να τ’ αφήσουν αυτά τα τσιράκια των διαφόρων, που έχουν ξαναρχίσει το τροπάριο για την οικονομία της περιόδου του Κώ­στα Καραμανλή.

ΕΚΕΙΝΟ που έχει καταγραφεί είναι ένα τε­ράστιο «Όχι» στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τότε που ο Κώστας Καρα­μανλής δεν χαμπάριασε από τις πιέσεις του Μπους και της Μέρκελ και έθεσε βέτο στην ένταξη των αναιδών γειτόνων μας στην Ατ­λαντική Συμμαχία.

Μήπως δεν ήξερε ο Κώστας Καραμαν­λής τι μπορούσε να γίνει στη συνέχεια; Και μήπως δεν έγινε; Αλλά, είπαμε, η Ιστορία γρά­φει. Και δεν συγχωρεί...

Η ΑΚΙΣ-akis@dimokratianews.gr
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-08/01/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger