Αρχική » » Τα φρέσκα παραμύθια του υπουργού Άμυνας και οι εκλογές

Τα φρέσκα παραμύθια του υπουργού Άμυνας και οι εκλογές


Όλη n αλήθεια για τα δάνεια που λέει ότι θα μειώσει ο Πάνος Καμμένος.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πάντα αποτελούσε το μήλον της Έριδος μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Οι λόγοι ευνόητοι. Πολύς κόσμος (στρατιωτικό, πολιτικό προσωπικό και απόστρατοι), καμιά αντίρρηση ή απεργιακή κινητοποίηση, επαγγελματική ευσυνειδησία και τρομερή πειθαρχία. Έτσι λοιπόν ανέκαθεν, όλοι βολιδοσκοπούσαν και ξερογλείφονταν να αναλάβουν αυτό το μεγάλο και πολύ σημαντικό υπουργείο.

Ο Πάνος Καμμένος, λάτρης όλων αυτών και προπάντων των πολεμικών παιγνίων, γνώριζε και συνεχίζει να πιστεύει ότι οι εν ενεργεία στρατιωτικοί, οι εν αποστρα­τεία συνάδελφοί τους και το πολιτικό προσωπικό με τις οικογένειές τους αριθμούν πάνω από 300.000 ανθρώπους, δεμέ­νους μεταξύ τους και επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό ο ένας τον άλλον. Προεκλογικά, είναι αλήθεια, σπ ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ ψηφίστηκαν από έναν μεγάλο αριθμό εν ενεργεία στρατιωτικών και αποστράτων, οι οποίοι πίστεψαν τις αντιμνημονιακές του κραυγές, τις θέσεις του για την εκκλησία, τους λαθρομετανάστες και προπάντων τη σκληρή στάση του υπουργού απέναντι στους δανειστές τοκογλύφους.

Τα μετεκλογικά παραμύθια του «στρατάρχου», που έθαψαν τους ένστολους

Η στάση του μετά τις εκλογές: Ήταν πρωταγωνιστής στην ψήφιση των μνημονίων και των σκληρών μνημονιακών μέτρων κατά του στρατιωτικού προσωπικού και στη λαθρομετανάστευση, βάζοντας τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να γίνουν βοηθητικό προσωπικό στους λαθρομουσουλμάνους, ξοδεύοντας ένα κάρο χρήματα για τη διαμονή και σίτισή τους, αδιαφορώντας για τα στελέχη του υπουργείου Άμυνας. Παρά τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις του, ότι θα επιστρέψει τα χρήματα που χωρίς λόγο κόπηκαν από τους εν αποστρατεία στρατιωτικούς, οι οποίοι δικαιώθηκαν από το ΣτΕ, κάτι το οποίο είχε ξεκινήσει να υλοποιεί η κυβέρνηση Σαμαρά, δεν επιστράφηκε ούτε ένα ευρώ, αλλά αντίθετα με τους νέους νόμους που ψήφισε (ν. Κατρούγκαλου) αυτοί θα χάσουν μέχρι τρεις συντάξεις από τον νέο χρόνο. Τώρα που βλέπει τον Χάρο με τα μάτια του και τον πολιτικό του θάνατο να πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς σκέφτηκε ένα ακόμα παραμύθι.

Το νέο παραμυθάκι με την αγορά δανείων

Και ποιο είναι αυτό; Μα η ελάφρυνση από το δάνειο για το κεραμίδι που κάθε Έλληνας έχει πάρει και τώρα έχει γίνει θηλιά στον λαιμό του, εξαιτίας της αναλγησίας των κατοχικών κυβερνήσεων να του μειώσουν, με το έτσι θέλω, το εισόδημα κατά 50 ή 60%.

Αυτό σκέφτηκε ο πολυμήχανος Πάνος ή τον συμβούλευσαν οι σύμβουλοί του και να σου τώρα τον υπουργό Άμυνας, να βγαίνει και να προαναγγέλλει κάτι για το οποίο όλοι σκύβουν το κεφάλι, ενώ όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό δεν γίνεται και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Ο Καμμένος πιστεύει σπ μιλάει σε παιδάκια που παίζουν με τα παιδικά τους πιστολάκια και τ’ αεροπλανάκια και συμπεριφέρεται σε αυτούς σαν μικρά παιδιά που περιμένουν να φάνε, ακούγοντας το παραμύθι του. 

Θα αγοράσουμε, λέει, όλα τα δάνεια, πράσινα, κίτρινα, κόκκινα των εν ενεργεία αποστράτων και του πολιτικού προσωπικού στις τιμές που τα παίρνουν τα ξένα κοράκια και έτσι θα μειώ­σουμε τα δάνεια για τους ανθρώπους που... μας ψηφίζουν.

Γνωρίζει, όμως, πάρα πολύ καλά ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει, αλλά επειδή είναι πανούργος Οδυσσέας που ψάχνει την Ιθάκη του, δηλαδή τα ψηφαλάκια, υπόσχεται ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου θα ψάξουν, θα υπολογίσουν και θα πράξουν. Χρονικό ορίζοντα βέβαια -όπως πάντα- δεν έδωσε, γιατί πολύ απλά ξέρει ότι μέχρι να γίνουν όλα αυτά θα τον προλάβουν οι εκλογές και θα πάει με αυτό το τυράκι στα... "ποντίκια" λέγοντας ότι, "αν με ξαναψηφίσετε ή αν είμαι στην επόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσουμε από εδώ που μείναμε", και θα τα βάλει στη φάκα. Παραμύθια της Χαλιμάς, όπως όλα τα προεκλογικά αλλά και όπως όλα τα μετεκλογικά πυροτεχνήματα, όταν τρία χρόνια τώρα στην κυβέρνηση, σαν υπουργός και σαν κυβερνητικός εταίρος, είχε και έχει υποσχεθεί. Ό,τι ακριβώς έκανε και στην ψήφιση για τη νομιμοποίηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης", όπως και σε όλα τα θέματα μέχρι τώρα. Δικαιολογία καμιά. Αν θέλει να γίνει πιστευτός ο Καμμένος, εδώ και τώρα, να προβεί στην αγορά όλων των δανείων από τις συστημικές τρά­πεζες και το Παρακαταθηκών και τότε θα τον χειροκροτήσουμε και θα του πούμε μπράβο. Κάθε καθυστέρηση σημαίνει παραμύθι. Κάθε άλλη δικαιολογία σημαίνει κοροϊδία. Και του υπενθυμίζουμε ότι οι εκλογές έρχονται και ο χρόνος είναι χρήμα.

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-24/01/2018)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger