Αρχική » » Ένας δάσκαλος από το Κιλκίς κατέγραψε τη μεγάλη αλήθεια για τη Νέα Δημοκρατία

Ένας δάσκαλος από το Κιλκίς κατέγραψε τη μεγάλη αλήθεια για τη Νέα Δημοκρατία


Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν από μια στασιμότητα της Νέας Δημοκρατίας έως έναν περιορισμό της διαφοράς με το ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε ουδέποτε κατεγράφη ένας θριαμβευτικός άνεμος υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι διαφορές αυξάνονταν διότι βυθιζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Απλά τα πράγματα.

Πιστεύει ή όχι κανείς τις δημοσκοπήσεις, αρκεί να αφουγκραστεί την ατμόσφαιρα για να το καταλάβει. Σήμερα όμως κράτησα μια πολύ ωραία παρατήρηση του Δημήτρη Νατσιού, δασκάλου από το Κιλκίς στο άρθρο του "Νέρωνες και Διοκλητιανοί στα σχολεία" που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο. Σε κάποιο σημείο ο κ. Νατσιός σημειώνει για τη ΝΔ ότι πρόκειται για «κόμμα το οποίο επιδίδεται σε κάποια τσιμπολογήματα πατρίδας, θρησκείας, οικογένειας για να παραπλανά τους αφελείς»;. Τσιμπολογήματα!

Η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν έχει (ξεκάθαρες) θέσεις για τα ζητήματα αυτά ενώ θέλει να παρουσιάζεται ως ο βασικός εκφραστής του παραδοσιακού ακροατηρίου. Δεν είναι όμως και μάλλον ουδέποτε υπήρξε. Πχ ο Ράλλης δεν ήταν εκείνος που κατήργησε την καθαρεύουσα; Πώς μπήκε η ωρολογιακή βόμβα στην πλούσια ελληνική γλώσσα;

Μήπως να θυμηθούμε τον καταλληλότερο Κώστα Καραμανλή που έτρεχε να υπογράψει το δημοψήφισμα του Χριστόδουλου φροντίζοντας να τον φωτογραφίζουν για να πάρει τις χριστιανικές ψήφους και όταν εξελέγη κατάπιε την υπόσχεσή του για προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος; Το να μην αναγράφεται το θρήσκευμα για κάποιον που το επιθυμεί δεν αποτελεί καταπίεση; Η ΝΔ που φώναζε για τα Ιμια, τι έκανε όταν δολοφόνησαν στον αέρα τον Κώστα Ηλιάκη; Παρέδωσε το δολοφόνο στην Τουρκία.

Η Νέα Δημοκρατία οικειοποιείται έναν χώρο για τον οποίο ντρέπεται. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αλλά δεν είναι μόνο τα παραπάνω που αιτιολογούν την εικόνα της ΝΔ. Τα τσιμπολογήματα αφορούν όλα τα θέματα. Θα μειώσουν τους φόρους με ευχές και όχι γιατί πχ θα απολύσουν περιττούς δημοσίους υπαλλήλους. Εύχονται να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ αλλά δε θα τον καταργήσουν κιόλας. Μιλούν για ανανέωση αλλά δεσπόζουν οι κόρες, οι γιοι, οι αδερφές, τα ανήψια, τα εξαδέρφια.

Η Νέα Δημοκρατία πέθανε μαζί με τον Κώστα Καραμανλή στις εκλογές του 2009 διότι απογοήτευσε. Ωστόσο τότε δεν υπήρξε το απαραίτητο πολιτικό σάρωμα και οι αναγκαίες εκκαθαρίσεις για να ανανεωθεί ο χώρος. Τυχαίο ήταν ότι και επί Σαμαρά η ΝΔ δεν τράβαγε δημοσκοπικά ενώ το ΠΑΣΟΚ εφάρμοζε μνημόνια;

Η Νέα Δημοκρατία το 2009 καλώς ή κακώς αποδοκιμάστηκε. Τα μηνύματα όμως δεν ελήφθησαν. Τα ίδια πρόσωπα παρέμειναν πρωταγωνιστές είτε με Σαμαρά είτε με Μεϊμαράκη είτε με Μητσοτάκη. Το 2012 έφτασαν στο σημείο να πάρουν 18% στις πρώτες εκλογές του Μαΐου ενώ οι ΑΝΕΛ αποσπούσαν σχεδόν 11%. Το Σεπτέμβριο του 2015 και με την ολοκληρωτική καταστροφή να επέρχεται, πέτυχαν να ξαναχάσουν με μεγάλη διαφορά. Πάλι δεν κατάλαβαν τίποτε.

Δεν ξέρω ποια είναι η σωστή πορεία και δε με αφορά άμεσα. Μια φορά πάντως με ασάφειες, μη θέσεις (όποιες κι αν είναι αυτές) και τα ίδια πρόσωπα ξανά και ξανά, ακόμη κι αν ξανακυβερνήσει, δε θα είναι για πολύ.

Του Στρατή Μαζίδη
freepen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger