Αρχική » » Η μεγάλη πολιτική νίκη του Καμμένου σε βάρος του Τσίπρα

Η μεγάλη πολιτική νίκη του Καμμένου σε βάρος του Τσίπρα


Ο Πάνος Καμμένος μπαίνοντας στην κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2015 φαίνεται πως έκανε εξαιρετικές επιλογές ως προς τα κυβερνητικά πόστα τα οποία κατέλαβε, είτε προγνώριζε την ταπεινωτική συνθηκολόγηση του Ιουλίου, είτε όχι.

Οι ΑΝΕΛ μπορεί να έχουν ψηφίσει τα πάντα από το Δημοψήφισμα και μετά, ωστόσο δεν ακούγονται στις θέσεις που προκαλούν φθορά. Ο Πάνος Καμμένος έχει το βολικότατο υπουργείο Εθνικής Άμυνας που του ταιριάζει γάντι, ο Κουίκ είναι υφυπουργός Εξωτερικών, η Κουντουρά στο Τουρισμού και η Κόλλια στο Μακεδονίας - Θράκης. Με άλλα λόγια; Υπουργεία με θετικό πρόσημο και δίχως κυβερνητική φθορά.

Οι εύστοχες επιλογές του Καμμένου σε ακίνδυνα υπουργεία επιβεβαιώθηκαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 όταν κατάφερε να περάσει το 3%, να ξαναμπεί στη Βουλή και να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Ο Καμμένος μπορεί να κατάπιε αμάσητα κάτι νομοσχέδια περί ιθαγένειας, να μην αντιστάθηκε στο άνοιγμα των συνόρων και όλα όσα παρουσίαζε ως κόκκινες γραμμές για την παρουσία του στην κυβέρνηση, ωστόσο η όποια φθορά του δεν του στέρησε τη Βουλή.

Η παρουσία του στο Πεντάγωνο, η στήριξη των στρατιωτικών, η αντίστασή του στις επιταγές των αμυντικών περικοπών, του έχουν δημιουργήσει μια γερή βάση.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκτός από κρίσιμο, είναι άκρως επικοινωνιακό. Την ώρα που Τσακαλώτοι, Σκουρλέτηδες, Αχτσιόγλες και Σταθάκηδες φθείρονται γδέρνοντας τον κόσμο, ο Καμμένος με τα "άι σιχτίρ" στον Τούρκο ελεγκτή, τις πτήσεις με ελικόπτερα, τις διανυκτερεύσεις στα φυλάκια και τα "αν ανέβετε στα Ίμια, να δούμε πως θα φύγετε" φαίνεται ότι τον συντηρούν και τον διατηρούν σε θέση βολής από τη Βουλή.

Συνεπώς η περιορισμένη φθορά που έχει σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, με τις όποιες αναλογίες λόγω δυναμικότητας, συνιστά μια πολιτική νίκη του κυβερνητικού εταίρου. Οι ΑΝΕΛ συγκυβερνούν αλλά εισπράττουν λόγω των θέσεων τους μια πολύ πιο περιορισμένη φθορά καθώς απέναντί τους έχουν ένα εκλογικό σώμα που δεν αναλύει σε βάθος και πολλές φορές αποφασίζει με ό,τι βλέπει στην επιφάνεια.

Του Στρατή Μαζίδη
Freepen.gr

1 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΛΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ Ε.Δ, ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ Ε.Δ ΨΗΛΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger