Χρήσιμοι άχρηστοι


Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, εμφανίσθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή λέγοντας πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Η εμφάνιση του, δεν έχει κάποια προφανή αιτία, αφού ο άνθρωπος αυτός έ­χει ουσιαστικά αποσυρθεί από την πολιτική. Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, τον κρατούν στην επικαιρότητα, φιλοξενώντας κατά καιρούς κάποια δήλωσή του ή συνέντευξη, σαν να πρόκειται για κάποιον βαθιά στοχαστικό άνθρωπο κι όχι για κάποιον στυγνό εφαρμοστή μιας ακραίας αριστερής ιδεολογίας, καλυμμένης υπό το μανδύα του σοσιαλιστή Πασοκατζή.

Σας θυμίζω ότι είχε δηλώσει μετά την κρίση στα Ίμια, ότι δεν πιστεύει στα εθνικά κράτη και σύνορα μια που : «είμαι βα­θιά φεντεραλιστής».

Αυτή η προσπάθεια προβολής της «στοχαστικής ταυτότητας» του πρώην υπουργού, στηρίζεται στην πολύ καλή ρητορική του ικανότητα, αλλά και στην τάση του να προκαλεί, λέγοντας πράγματα που προσβάλλουν τον λαό.

Αυτός είναι που είχε δηλώσει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» και το περίφημο «οι έν­στολοι είναι μη παραγωγικοί».

Αν έχει, με πολλά «αν» κι ερωτηματι­κά, κάποια στοχαστική ποιότητα ο πρώ­ην υπουργός, τότε σίγουρα είναι του τύ­που των αρχαίων σοφιστών. Και εξη­γούμαι: κατά την ψηλάφηση της Φιλοσοφίας του 5ου π.χ. αιώνα, συναντάμε, τον επί της ουσίας ιδρυτή της Φιλοσοφίας Σωκράτη. Συναντάμε επίσης και ένα ρεύμα, ψευτο-φιλοσόφων, των σοφιστών με τους οποίους ο Σωκράτης βρέθηκε αντιμέτωπος.

Οι σοφιστές ήταν επ’ αμοιβή διδάσκαλοι της ρητορικής, εριστικής και πο­λιτικής τέχνης, της φιλοσοφίας και της λογικής. Εισήγαγαν στην φιλοσοφία τον ανθρωποκεντρισμό και την γνωσιολο­γία. Έδιναν έμφαση στον «σκεπτικισμό», διαμορφώνοντας παράλληλα την άποψη ότι η γνώση, η αλήθεια και οι αξίες είναι έννοιες σχετικές. Σύμφωνα με τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, οι σοφιστές επιδόθηκαν στην διατύπωση σοφισμάτων, με τα οποία υποστήριζαν παράδοξες απόψεις, παραβιάζοντας τους νόμους της λογικής.

Ας δούμε τι δήλωσε ο Πάγκαλος στην τελευταία τηλεοπτική εκπομπή:

1. «η αλήθεια η θρησκευτική, η ηθική κλπ όπως ξέρετε δεν είναι δεδομένη, εξαρτάται από τον άνθρωπο και την κοινωνική ομάδα η οποία ανήκει».

2. «όμως εδώ έχουμε πραγματικές αλήθειες (!!?) δηλαδή το γεγονός ότι δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους τον Μάιο ή πολύ-πολύ τον Ιούνιο είναι δεδομένο».

3. Δημοσιογράφος: «τους συμβασιούχους πυροσβέστες, η κυβέρνηση του 2011 τους είπε με νόμο ότι θα τους προσλάβει».

Πάγκαλος: «εμ Βλέπετε λοιπόν; απατεώνες ήταν αυτοί, απατεώνες και οι σημερινοί».

Δημοσιογράφος: «το 2011 εσείς κυ­βερνούσατε».

Πάγκαλος: «απατεώνες ήμασταν κι εμείς. Αυτό δεν ήταν η παραδοσιακή τακτική;» 

4. «η Ελλάδα χρεοκόπησε από τον τυ­ροπιτά που δεν κόβει απόδειξη κι όχι α­πό τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών της Siemens και Novartis».

5. «συνολικά ο λαός είναι διεφθαρμένος και η κοινωνία μας αντάλλαζε παροχές με ψήφους».

Είπε κι άλλα ο συμπαθής σοφιστής, αλλά αυτά είναι τα καλύτερα(= χειρότερα). Ναι για εμένα είναι συμπαθής !!

Όπως συμπαθής θα είναι, κι όποιος άλλος στυλοβάτης του συστήματος, σε μια προσπάθειά του να παραμείνει στην δημοσιότητα, μήπως και τα ξένα αφεντικά βρουν ξανά κάποια χρησιμότητα στο πρόσωπό του, εφαρμόσει την τακτική «ανοίγω το στόμα μου, εκθέτω τους πάντες και ταΐστε με για να σιωπήσω».

Γιατί αυτό ακριβώς κάνει, το πρώην μεγάλο-στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Βλέπετε ο κ. Πάγκαλος δεν είναι όποιος κι όποιος.

Έχει την απαρχή της πολιτικής του ιστορίας στον περίφημο αναρχο-κομμουνιστικό Μάη του 1968 στη Γαλλία. Κατόπιν χρημάτισε υπουργός από την αρχή έως το τέλος του ΠΑΣΟΚ:

1982-84 Υφυπουργός Εμπορίου.

1984-85 Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα ΕΟΚ.

1985-89 Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών

1989-93 Αντιπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβου­λίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

1993-94 Αναπληρωτής Υπουργός Εξω­τερικών

1994-96 Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών

1996-99 Υπουργός Εξωτερικών 

2000 Υπουργός Πολιτισμού 

2009-12 Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Δεν μιλάει λοιπόν ο πρώτος τυχών. Μιλά κάποιος που για τριάντα χρόνια διαχειρίστηκε την πολιτική ζωή του τόπου από πρωτοκλασάτες θέσεις. Γνωρίζει γεγονότα και παρασκήνια. Και ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του 2011, μας λέει λοιπόν ότι «ήμασταν απατεώνες».

Έ, όσο και να θυμώνει κάποιος μαζί του δεν μπορεί να μην του δώσει κάποιο δίκιο. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ένας τέτοιος άνθρωπος να κάνει τέτοιες δηλώσεις και να μην αγανακτεί η κοινωνία, να μην ενεργοποιείται η δικαιοσύνη και να μην κάνουν δηλώσεις ως θιγόμενοι, όσοι συνάδελφοί του θίγονται άμεσα. 

Άνθρωποι σαν τον κ. Πάγκαλο ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κι εξαιρετικά χρήσιμοι για τα διεθνή ανθελληνικά συμφέροντα (το παραδέχεται μόνος του δηλώνοντας φεντεραλιστής) όσα χρόνια κυβέρνησαν. Αλλά σήμερα που δεν έχουν θεσμικό ρόλο, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και εξαιρετικά άχρηστοι για τα διεθνή συμφέροντα.

Μας χρειάζονται πολλοί Πάγκαλοι. Να βγαίνουν στα αγαπημένα σας κουτιά αποβλάκωσης, να σας προσβάλλουν στα ίσια κι εσείς να τρίβετε τη κοιλιά σας αποχαυνωμένοι. Να σας λένε στα ίσια Ότι ο κλέβων τυρόπιτα είναι επιβλαβής κι ο κλέβων εξοπλιστικά συστήματα χρήσιμος. Να παραβιάζει τη λογική και την νοημοσύνη σας (αν σας έχει μείνει).

Μακάρι να έβγαιναν κι άλλοι σαν κι αυτόν. Μακάρι να μίλαγε κι η οικογένεια Παπανδρέου, οι Σαμαράδες κι οι Μητσοτάκηδες.

Ίσως τότε, ίσως, λέω, να κουνιόταν από τους κραδασμούς κάποιο γρανάζι στο μυαλοπλυμμένο κεφάλι αυτής της κοινωνίας, να ξύπναγε και να καταλά­βαινε, ποιοι είναι οι οργανωμένοι εγκληματίες, ποιοι οι γερμανοτσολιάδες, ποιοι οι φασίστες, ποιοι οι ψεύτες, ποιοι οι κλέφτες.

Ίσως τότε, ίσως λέω, να ύψωνε όλη η κοινωνία την δεξιά, όχι σαν χαιρετισμό, για αλλά να την κατεβάσει με δύναμη στον χοντρόπετσο σβέρκο όλων των τρωκτικών και κυνικών καλοταϊσμένων από τον ιδρώτα όλων μας, ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ.

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΤΟΣ
(ΕΜΠΡΟΣ-18/02/2017)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger