Αρχική » , , , » ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Οι Στρατηγοί φόρεσαν προεκλογικό χιτώνιο

ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Οι Στρατηγοί φόρεσαν προεκλογικό χιτώνιο


Γράφει ο Αντώνης Μυλωνάκης, παρουσιαστής του «Εκρηκτικού Δελτίου Ειδήσεων», Συνταγματάρχης ε.α της Αεροπορίας Στρατού, χειριστής ελικοπτέρων.

Είναι αλήθεια ότι σπάνια γίνονται κρίσεις στις ένο­πλες δυνάμεις αυτή την εποχή και μάλιστα χωρίς πρότερη ενημέρωση από το υπουρ­γείο Άμυνας, αλλά όπως εξελίχθη­καν τα πράγματα και οι τρείς ανώ­τατοι αξιωματικοί που αναλαμβά­νουν τα καθήκοντα των αρχηγών των επιτελείων είναι επιτυχημέ­νοι και καταξιωμένοι στρατιωτικοί. Η αλήθεια είναι ότι εκτός από τον Αρχη­γό ΓΕΑ, τον Αντιπτέραρχο Βαΐτση, που συμπλήρωσε δύο χρό­νια στη θέση, οι Αρχη­γοί του ΓΕΣ και του ΓΕΝ δεν είχαν συμπληρώσει τα δύο χρό­νια αλλά αυτό δεν έχει νόημα να το κουβεντιάζουμε αφού οι κρίσεις έγιναν και οι νέοι αρχηγοί είναι πλέον γεγονός.

Αμερικανοτραφής A ’ ΓΕΣ. Διορθώθηκε το λάθος της αποστράτευσης Μανωλά

Αντιστράτηγος Αλκιβιά­δης Στεφανής: Ο νέος Αρ­χηγός του ΓΕΣ τάξεως 1982, νύν Δκτής του ΓΣΣ και του NDRC- GR του Νατοϊκού στρατηγείου που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Άριστος Αξιωματικός -αμερικανοτραφής με σπουδές στην Ουάσιγκτον και όχι μόνο και με ένα λαμπρό βιογραφικό που τον έφερνε εκ των διεκδι­κητών της κούρσας για τη θέση του Αρχηγού.

Η κυβέρνηση, όπως και όλες οι κυ­βερνήσεις, είναι πολύ τυχερή αφού είχε στη διάθεσή της Ανώτατους Αξιωματικούς αρκετούς, αξιολογότατους, πολύ μορφωμένους, άριστους επαγγελματίες με ξένες γλώσσες και ήταν στο χέρι της μέ­χρι που θα έφτανε για να επιλέξει το νέο Αρχηγό.

Από την τάξη του 1980 από την οποία βγήκε ο Χρήστος Μανωλάς και ο Βασίλης Τελλίδης, το μαχαίρι έφτασε στη τάξη του 1982, δηλαδή η τάξη του 1981 δεν έβγαλε κανέναν αρ­χηγό. Βέβαια αυτό δεν λέει και πολλά πράγ­ματα αφού στο ΚΥΣΕΑ με τη παρουσία του πρωθυπουργού μπαίνουν στην ίδια ευθεία όλοι οι αντιστράτηγοι ανεξάρτητα τι σειρά έχουν και εκεί μετρούν τα βιογραφικά τους, η καθολι­κή αποδοχή τους και το... μέσον.

Αυτή τη φορά η προσω­πική μου άποψη είναι ότι κανένα μέσον δε μέτρησε και είναι προς τιμή της κυβέρνησης και του υπουργού Άμυνας ο οποίος διόρ­θωσε το προηγούμενο λάθος του να αποστρα­τεύσει τον Αντιστράτηγο Χρήστο Μανωλά και στη θέ­ση του άρον - άρον να τοποθετήσει τον Τελλίδη.

Στο πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ

Από την ίδια αφετηρία ξεκίνησαν δέκα αντιστράτηγοι, άριστοι όλοι και θα επέλεγαν έναν. Ο Δκτής Στρατιάς Ηλίας Λεοντάρης και ο ΓΕΠΣ Γιάννης Ηλιόπουλος εφέροντο σαν φαβορί στη κούρσα αλλά η απόφαση προσωπικά του πρωθυ­πουργού που συμφώνησε και ο υπουργός Άμυνας ήταν ο ΔΚΤΗΣ του ΓΣΣ και του NDRC-GR με το πλούσιο βιογραφικό, την εν γένει συμπεριφορά του και κυρίως τις σπουδές του. Το πανεπιστήμιο εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, το MBA στη στρατηγική και στην ασφάλεια κατά κύριο λόγο, η ανθρώπινη συ­μπεριφορά του καθ' όλη τη διάρ­κεια της 39χρονης καριέρας του, η προσήλωσή στο καθήκον, η επαγγελματικότητά στην εργασία του αλλά και η πατριωτική του στάση όλα αυτά τα χρόνια σε όποιες θέ­σεις και αν υπηρέτησε, είναι τα προσόντα που συνέβαλαν ώστε να επιλεγεί σήμερα για να διοικήσει τον ελληνικό στρατό ο Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής. Τώρα ο νέος Αρχηγός έχει ένα δύσκολο έργο στο ΣΑΓΕ, να προσπαθήσει να συμπληρώσει τα ούτως ή άλλως σο­βαρά και πολλαπλά κενά τα οποία άφησαν ορφανό το στράτευμα κυ­ρίως σε επίπεδο μειζόνων σχηματισμών, δηλαδή των Σ.Σ, της ΑΣΔΕΝ και της ΣΤΡΑΤΙΑΣ αλλά και να θω­ρακίσει τις μεραρχίες και τις ταξι­αρχίες με αξιωματικούς μορφωμένους, καταρτισμένους, μαχητές και με πλούσια βιογραφικά, γιατί δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια για πειραματισμούς και μέσα, αλλά καθαρά με αξιοκρατικά κριτήρια να αναδεικνύονται οι καλύτεροι.

Πικρία για τις επιλογές αλλά πάμε σε εκλογές

Από την άλλη μεριά οι εκάστοτε κρίσεις αφήνουν μια πικρία όπως και να το κάνουμε κυρίως σε ανώ­τατους αξιωματικούς που ήταν στη κούρσα της διαδοχής του νέου αρ­χηγού, αλλά πιστεύω ότι θα το αντιληφθούν και θα το κατανοή­σουν όλοι πως μεταξύ ίσων, ένας θα είναι ο τυχερός και αυτό σε κα­μιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι όσοι αποστρατεύονται δεν υπήρ­ξαν άριστοι στη δουλειά τους και επαγγελματίες που άφησαν σφραγίδα και έργο. Ποιός μπορεί να αμ­φισβητήσει τον Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη Δκτή μέχρι χθες της Στρατιάς ο οποίος καλό θα είναι να επιλεγεί για κάποια άλλη θέση εξίσου σημαντική ή τον Γιάννη Ηλιό πουλο μέχρι χθες ΓΕΠΣ μαχητή και επαγγελματία άριστο και το ίδιο ισχύει για όλους τους αντιστράτη­γους που αποστρατεύτηκαν με τις κρίσεις. Οι αιφνίδιες κρίσεις που για πολλούς προμηνύουν πολιτικά γεγονότα, το πιθανότερο εκλογές μέσα στο επόμενο δίμηνο, είχαν τη σφραγίδα της αξιοκρατίας κατά την προσωπική μου γνώμη και το ίδιο θα ισχυριζόμουν για όποιον αντιστράτηγο εκ των δέκα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων έπαιρνε το χρίσμα του αρχηγού.

Όλοι πλέον ευχόμαστε στο νέο Αρ­χηγό να έχει τύχη, τη βοήθεια του Θεού, να τον αφήσουν να εκτελέσει όπως ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα καθήκοντά του, να μην του βάζουν εμπόδια στο έργο του και ο ίδιος να δείξει και να αναδείξει τα προσόντα του μεγάλου ηγέ­τη που προσωπικά πιστεύω ότι τα έχει και μάλιστα στη νιοστή.

Αεροπορία και Ναυτικό

Ο αντιναύαρχος Νίκος Τσούνης ο μέχρι χθες Δκτής της σχολής εθνι­κής άμυνας και ο αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου μέχρι χθες Δκτής ΑΤΑ είναι οι δύο νέοι αρχηγοί του ΓΕΝ και του ΓΕΑ αντίστοιχα, οι οποίοι καλούνται να αναλάβουν και να ετοιμάσουν κατάλληλα τα όπλα τους για κάθε ενδεχόμενο. Είναι και οι δύο εξαιρετικοί και κα­ταρτισμένοι άριστα επαγγελματίες και με τη βοήθεια του Θεού θα πετύχουν για το καλό πάντα της πα­τρίδας.

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-17/01/2017)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger