Η παράλογη αποστρατεία


Σφαγή εκατοντάδων ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών σε παραγωγική ηλικία.

Σε μαζικές αποστρατείες προχώρησε η κυβέρνηση στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Αστυνομία, παροπλίζοντας δεκάδες ανώτατους αξιωματικούς στους βαθμούς του υποστράτηγου και του ταξίαρχου.

Τους ακολουθούν πολλές άλλες δεκάδες ή και εκατοντάδες ανώτεροι αξιωματικοί, που κρίνονται άκριτα «μετεξεταστέοι», λόγω ιεραρχίας. Αξιόμαχοι ένστολοι στην παραγωγική ηλικία των 50-55 ετών στέλνονται στο σπίτι τους, αποψιλώνοντας, έτσι, το Στράτευμα και την Αστυνομία από έμπειρα στελέχη, που η άριστη πνευματική και σωματική τους υγεία τούς επιτρέπει να προσφέρουν σημαντικότατες και δύσκολα αντικαταστήσιμες υπηρεσίες.

Μόνο στον Στρατό Ξηράς, ο νέος Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφάνής ήταν ο 11ος και τελευταίος αντιστράτηγος στο ΑΣΣ! Η επιλογή του οδήγησε αυτομάτως σε αποστρατεία τους 10 πρώτους, εγείροντας εύλογα ερωτήματα για τα κίνητρα και τις συνέπειες μιας τέτοιας σφαγής. Η κυβέρνηση φρόντισε μέσα από τα αμειβόμενα δημοσιογραφικά «παπαγαλάκια» της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, για δήθεν νέες υπηρεσιακές ανάγκες που προέκυψαν από το... μάθημα-πάθημα των Ιμίων. Αστείες δικαιολογίες, αφού και στην Αστυνομία, που δεν έχει σχέση με τα Ίμια, έγινε παρόμοια σφαγή.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και ειδικότερα τα υπουργεία Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη δεν έχουν αντιληφθεί τα σημεία των καιρών. Πώς είναι δυνατόν τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να ανέρχονται σήμερα στα 67 χρόνια σχεδόν παντού και στο Στράτευμα και την Αστυνομία να γκρεμίζονται στα 50-55 έτη, προκαλώντας, εκτός των άλλων, ένα τεράστιο δημοσιονομικό κόστος για την υποχρεωτική συνταξιοδότηση πολύτιμων δημόσιων λειτουργών, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν; Οι δεκάδες ή και εκατοντάδες αυτοί ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί που αποστρατεύτηκαν ή θα αποστρατευτούν με βάση την ίδια άφρονα πολιτική των πρώιμων συνταξιοδοτήσεων, την οποία προφανώς δεν γνωρίζουν οι «θεσμοί», έχουν στοιχίσει τεράστια ποσά για την Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευσή τους και τώρα, στο απόγειο των δυνατοτήτων τους, η Πολιτεία στερείται τις υπηρεσίες τους. Και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν αυτήν την εξοργιστική συνταξιοδότηση με απελπισία.

Η παράλογη πρώιμη συνταξιοδότηση των 50άρηδων ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών είναι αδικαιολόγητη και δεν συνάδει με την εποχή ούτε και με τη σύγχρονη διεθνή πρακτική. Ο ηλικιακός ρατσισμός και η συνταξιοδοτική σφαγή έμπειρων, αξιόμαχων και καθ’ όλα ικανών δημόσιων λειτουργών στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Αστυνομία πρέπει άμεσα να αναστραφεί, για λόγους αξιοκρατίας, αποτελεσματικότητας, αίσθησης του δικαίου και δημοσιονομικού κόστους. Το αντίθετο δείχνει έλλειψη μέτρου και λογικής και προβληματίζει για το σκεπτικό των ένστολων και πολιτικών προϊσταμένων.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 28/01/2017 – ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΣ)

staratalogia.blogspot.gr

2 σχόλια:

  1. Είναι λύση αυτή κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας σε περίοδο οικονομικής κρίσης να αποστρατεύεις σημαντικό αριθμό από νέους σχετικά σε ηλικία αξιωματικούς που επιθυμούν να παραμείνουν στο στράτευμα, ειδικά σε μια περίοδο της ζωής τους που οι περισσότεροι έχουν άνεργα παιδιά η παιδιά που σπουδάζουν; Εσείς δεν λέγατε πριν λίγο καιρό όχι σε 45άρηδες και 55άρηδες συνταξιούχους για να φτάσετε σήμερα να τους εξαθλιώνετε με τις συνεχείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις πείνας;
    Οι συνεχείς ανεκπλήρωτες υποσχέσεις (κόκκινες γραμμές) και τα ψέματα συνιστούν εξαπάτηση των στελεχών του στρατεύματος. Αν αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα των προσπαθειών της ηγεσίας τότε δικαιολογημένα οι στρατιωτικοί να είναι εξοργισμένοι, όντας εξαπατημένοι. Οφείλει να γνωρίζει ο κος Υπουργός, ότι εκτός «στρατιωτών» ηγείται και εργαζομένων οικογενειαρχών, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό οικονομικό, εργασιακό και κοινωνικό διωγμό, όντες ηθικά και υλικά ακρωτηριασμένοι. Είναι ντροπή να φέρεσθε έτσι σε οικογενειάρχες ανθρώπους που υπηρέτησαν πιστά την πατρίδα επί 35 χρόνια εργασίας. Τόσο πολύ ενδιαφέρεσθε εκεί στην συγκυβέρνηση για τα στελέχη των ΕΔ;
    ΟΙ Ε.Δ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ειδικά σήμερα που εμφανώς απειλείται η Εθνική κυριαρχία της χώρας.
    Θα ήταν προτιμότερο λοιπόν κύριε υπουργέ να μεριμνάς και να είσαι συνεπής στα λόγια και τα έργα σου παρά να εκθειάζεις τις Ε.Δ για την προσήλωση στο καθήκον τους. Αυτό για τις Ε.Δ είναι δεδομένο. Το αποτέλεσμα όμως των προηγούμενων εκλογών είναι προσωρινό. Αυτό εν όψει των επερχομένων δεν είναι δεδομένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΣΕ ΛΙΓΟ. ΠΟΙΟΣ ΝΕΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙΑ 850 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΗ ΔΕΗ 200 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ 1500-2000 ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ 150.000-200.000 ΕΦΑΠΑΞ.
    ΜΕ ΤΙ ΗΘΙΚΟ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΕΧΘΡΟ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΘΑ ΒΑΣΤΑΕΙ ΠΙΣΤΟΛΙ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΓΚΑΣΜΑ. ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ; ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ AYTO ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger