Διακλαδική Διοίκηση Αιγαίου


ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ.

Του Λ.Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ 
lsblav@gmail.com

Μελέτη με τίτλο «Διακλαδική Διοίκηση Αιγαίου» (ΔΔΑ), που, σε γενικές γραμμές, αφορά την ελλη­νική «απάντηση» στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την άμυνα του Αρχιπελάγους, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη στο ΓΕΕΘΑ. Η μελέτη αυτή προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι η ΔΔΑ θα έχει διοικητή προερχόμε­νο από το ΠΝ, τον αρχηγό Στόλου, και η ΑΣΔΕΝ θα υπάγεται σε αυτόν, όπως επίσης το σύνολο της 32ης Ταξιαρχί­ας Πεζοναυτών κ.λπ. Μάλιστα επί τη βάσει αυτής της μελέτης έγιναν σε μεγάλο βαθμό και οι πρόσφατες έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που μεταξύ των άλλων «μείω­σαν» τον αριθμό των αρχιστρατήγων- μελών του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ) του Στρατού Ξη­ράς κατά τρεις στρατηγούς, ένας εκ των οποίων ήταν και ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ, που τώρα είναι υποστράτηγος.

Μια άλλη πτυχή αυτής της εν εξελίξει προσπάθειας αναδιοργανώσεως της αμύνης του Αρχιπελάγους είναι και η επιλογή, με προαγωγή στον βαθμό του αντιναυάρχου, του νέου αρχηγού Στό­λου, αντιναυάρχου Ιωάννη Παυλόπουλου ΠΝ. Το γεγονός ότι και ο νέος ΑΣ, όπως άλλωστε και ο νυν αρχηγός ΓΈΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ (φωτ.), ο οποίος είναι και ο «ιθύνων νους» όλου αυτού του σχεδίου, προέρχονται από τις Ειδικές Δυνά­μεις του Πολεμικού Ναυτικού σημαίνει κοινό τρόπο σκέψεως και δράσεως και κοινή επιχειρησιακή φιλοσοφία. Πά­ντως, στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν το ΠΝ είχε επιχειρήσει και πάλι -τότε ανεπιτυχώς- να «πάρει» υπό τη διοίκηση του τους Πεζοναύτες.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET-28/01/2017)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger