Αρχική » , , , , » ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ: Χρυσά συμβόλαια για τον «βασιλιά των ΚΨΜ»

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ: Χρυσά συμβόλαια για τον «βασιλιά των ΚΨΜ»


Το τελευταίο κατάστημα της οικογένειας Στεργίου στην Κηφισιά.
Εκτίναξη τζίρου και κερδών από την «είσοδο» στις Ένοπλες Δυνάμεις και την κυριαρχία στα ράφια των σούπερ μάρκετ για την οικογενειακή επιχείρηση που τροφοδοτεί περισσότερα από 2.000 κυλικεία.

«Φλέβα χρυσού» αποδεικνύονται για την οικογένεια Στεργίου, οι «χακί» business, αλ­λά και η «κατάκτηση» των αλυσίδων του ορ­γανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων. Η εται­ρία που ξεκίνησε πριν 60 χρόνια από ένα... ποδήλατο, με το οποίο ο Γεώργιος Στεργίου πουλούσε γλυκά ταψιού στα καφενεία του κέ­ντρου της Αθήνας, εξελίχθηκε σε έναν όμι­λο με σχεδόν «μονοπωλιακά» μερίδια στην ιδιαίτερη και προσοδοφόρα αγορά των συ­σκευασμένων προϊόντων αρτοποιίας, ζαχα­ροπλαστικής και σάντουιτς.

Έτσι, σήμερα, εφοδιάζει περισσότερα από 2.000 κυλικεία στα μεγαλύτερα νοσοκομεία, σχολεία, εκθεσιακό κέντρα και γενικότερα σε χώρους μαζικής εστίασης. Και βέβαια στις Ένο­πλες Δυνάμεις, όπου μετά την «ιδιωτικοποί­ηση των ΚΨΜ», το 2014, με την ανάθεση των κυλικείων των στρατιωτικών μονάδων σε ιδιώ­τες, αποτελεί τον ισχυρότερο παίκτη, με δεύ­τερο την «Αμάλθεια» των αδελφών Κομπατσιάρη. Στο πελατολόγιο της «Οικογένειας Στεργίου» φιγουράρουν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα ΓΕΣ, ΓΕΑ και ΓΕΝ, με στρα­τιωτικές μονάδες, αεροδρόμια και πολεμικά πλοία, οι Σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκί­μων και Ικάρων κ.α.

Το συγκεκριμένο project, παρά τις αντι­δράσεις που προκαλεί λόγω των «αλμυρών» τιμών στα προϊόντα (σάντουιτς, καφέδες, εμ­φιαλωμένα νερά κλπ) για τις δυνατότητες των φαντάρων, σε συνδυασμό με την απόλυτη κυ­ριαρχία του brand, την τελευταία διετία ιδιαί­τερα, στα ράφια των σούπερ μάρκετ, έφερε εκτίναξη τζίρου και κερδών. Η οικονομική «ακτινογραφία» των αποτελεσμάτων του ομί­λου δείχνει ότι οι πωλήσεις από 7,8 εκατ. το 2012 και 9,6 εκατ. το 2013, «εκτοξεύτηκαν» στα 19,7 εκατ. το 2014 και στα 21,6 εκατ. έναν χρόνο μετά. Αντίστοιχη θεαματική ανοδική πο­ρεία ακολούθησαν τα καθαρά κέρδη, από μό­λις 518.000 ευρώ, το 2012, σε 3 εκατ. το 2015.

Με το πέρασμα των χρόνων, η οικογενει­ακή επιχείρηση πέρασε από διάφορα στάδια. Το 1965 ήταν ένα μικρό εργαστήριο στη Ν. Φιλαδέλφεια, το 1973 ιδρύθηκε η Ε&Κ Στεργίου Ο.Ε. και το 1985 δημιουργήθηκε η πα­ραγωγική μονάδα στη Μεταμόρφωση. Σήμε­ρα η εταιρία (με θυγατρική και την «Διανομές Στεργίου Α.Ε.») ελέγχεται από την Ευγενία Στεργίου που έχει ποσοστό 33,33%, τους Ελένη και Δημήτρη Στεργίου (από 25%) και τους Παναγιώτη και Δ.Γ. Στεργίου (από 8,33%). Πέρα από τα συσκευασμένα τρόφιμα και γλυ­κά, η οικογένεια έχει ισχυρή παρουσία και στα ζαχαροπλαστεία, με τρία καταστήματα «Υπο­γραφή Στεργίου», σε Μεταμόρφωση, Ν. Φι­λαδέλφεια και Κηφισιά, όπου εδρεύει και η δεύτερη παραγωγική βάση της επιχείρησης.

(DEAL NEWS-20/01/2017)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger