Αρχική » , , , , » Αυτά τα ΣΗΜΕΙΑ του ΑΙΓΑΙΟΥ θέλουν οι ΤΟΥΡΚΟΙ...

Αυτά τα ΣΗΜΕΙΑ του ΑΙΓΑΙΟΥ θέλουν οι ΤΟΥΡΚΟΙ...


► Τα 12 ελληνικά νησιά που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι είναι αποστρατικοποιημένες περιοχές και δεν πρέπει να περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό και στη διεξαγωγή ασκήσεων από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 
► Οι Τούρκοι εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ, σύμφωνα με την οποία οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρέπει να κάνουν αεροναυτικές ασκήσεις σε 12 νησιά του Αιγαίου! 
► Το πογκρόμ που εξαπέλυσε ο Ερντογάν έχει διαλύσει την Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας, η οποία αναζητά πιλότους από την εφεδρεία της!

Tου ΠΑΡΙ KAΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
p.karvounopoulos@realnews.gr


Η Τουρκία δείχνει να έχει χάσει κάθε έλεγχο και μέτρο! Όχι άδικα, αφού τίποτα οπ' όσο επεδίωκε δεν της έχουν βγει. Δεν την «έπαιξαν» πουθενά οι ΗΠΑ στις επιχειρήσεις της Μοσούλης. Στο έδαφος της Συρίας οι Τούρκοι αρχίζουν να μετρούν απώλειες. Στρα­τιώτες πέφτουν νεκροί ή πιάνονται όμηροι. Ένα τουρκικό στρατιωτικό τμήμα βομβαρδίστηκε από αέρος και υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι τον βομβαρδισμό τον έκαναν ρωσικές δυνά­μεις! Ο Ερντογάν αναγκάστηκε να πάρει πίσω δήλωση του, σύμφωνα με την οποία οι τουρκι­κές δυνάμεις μπήκαν στη Συρία για να ρίξουν τον Άσαντ. Ο Πούτιν του τράβηξε το αυτί και ο Ερντογάν ανασκεύασε.

Όλα αυτά και πολλά άλλα έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στην Άγκυρα. Είναι λάθος να πι­στεύουμε ότι εξαιτίας όλων των ανοιχτών μετώπων που έχει η Τουρκία δεν θα επιχειρήσει να προκαλέσει μια σοβαρή κρίση στο Αιγαίο. Στο κόλπο είναι και η αντιπολίτευση. Ο Κιλιτσντάρογλου, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευ­σης, επέπληξε τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ επει­δή δεν «παίρνει πίσω 18 νησιά του Αιγαίου».

Σε αυτό το κλίμα η Άγκυρα κάβε ημέρα προ­καλεί. Είτε με δηλώσεις του Ερντογάν και άλ­λων, είτε με την έκδοση ΝΟΤΑΜ, με τις οποί­ες αμφισβητεί ανοικτά κυριαρχικά δικαιώμα­τα της Ελλάδας.

Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει πο­λύ σοβαρά προβλήματα και εντός των Ενόπλων Δυνάμεων της. Το πογκρόμ που εξαπέλυσε ο Ερντογάν έχει διαλύσει την Πολεμική Αεροπο­ρία της Τουρκίας, η οποία αναζητά πιλότους από την εφεδρεία της! Δεν είναι τυχαίο ότι οι αριθμοί των παραβιάσεων στο Αιγαίο δεν συ­νάδουν με τη σκληρή ρητορική της Άγκυρας.

Το συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλή­ξει οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ είναι πως η κρίση με την Τουρκία είναι αναπόφευκτη και πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα.

Τι διεκδικεί η Τουρκία

Το όσα διεκδικεί η Τουρκία είναι παράλογα και παράνομα:

Με τη ΝΟΤΑΜ Α5474/16 ισχυρίζεται ότι η πλειοψηφία εκ των 11 συνολικά περιοχών που δεσμεύει η Ελλάδα για τη διεξαγωγή αεροναυτικών ασκήσεων με τη ΝΟΤΑΜ Α2663/46 για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2017 αποτελούν αποστρατικοποιημένες πε­ριοχές και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό και στη διεξαγωγή ασκήσεων· από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ειδικότερα, π Τουρκία ισχυρίζεται ότι τα 11 νησιά στα οποία δεν έχουμε δικαίωμα ασκήσεων είναι η Σαμοθράκη, ο Άγιος Ευ­στράτιος, τα Ψαρά, η Χίος η Ικαρία, η Λή­μνος, η Λέσβος, η Σάμος η Τήλος η Χάλκη και το Καστελόριζο. Είχε προηγηθεί αντίστοι­χη ΝΟΤΑΜ για την Κάσο ή Coban, όπως την αποκαλούν οι Τούρκοι, θεωρώντας ότι είναι αποστρατικοποιημένη και πρέπει να εξαιρε­θεί από τη δέσμευση για ελληνικές στρατιω­τικές ασκήσεις.

(REAL NEWS-04/12/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger