Αρχική » , , , , » Το τουρκικό ΥΠΕΞ άνοιξε «βεντέτα» με τον Καμμένο

Το τουρκικό ΥΠΕΞ άνοιξε «βεντέτα» με τον Καμμένο



ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει να στοχοποιεί τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμέ­νο, εξαπολύοντας «επίθεση» εναντίον του την Παρασκευή, με αφορμή τα όσα είπε για τον Ταγίπ Ερ­ντογάν. «Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς που έκανε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο, για τον οποίο γνωρίζουμε ότι δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης από την άποψη της κοινής λογικής», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, το οποίο κάλεσε τον υπουργό Άμυνας να ενεργεί με ευθύνη και σοβαρότητα. Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, σε δηλώσεις του από το ακριτικό φυ­λάκιο της Μολυβοσκέπαστης, ο Π. Καμμένος είχε χαρακτηρίσει «ηλίθιες» τις δηλώσεις Ερντογάν για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό και είχε τονί­σει πως «θα πρέπει να καταλάβει πως δεν μπορεί να συνεχίσει, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη, τη Συμ­μαχία, αλλά και την Ελλάδα».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το τουρκικό ΥΠΕΞ επιτίθεται στον Π. Καμμένο. Το ίδιο είχε συμβεί και τον Ιανουάριο, μετά από κοινές δηλώσεις του με τον Κύπριο ομόλογό του Γ. Φωκαΐδη, αλλά και τον Μάρτιο.

Αν και ο υπουργός Άμυνας μάλλον τιμητικές θεωρεί τέτοιου είδους επιθέσεις, δεν είδε με καλό μάτι την απόρριψη από την Επιτροπή Εξωτερι­κών και Άμυνας της Βουλής της πρότασης του να συνεδριάσει η Επιτροπή στο Καστελόριζο. Ο υπουργός Άμυνας είχε καλέσει μέσω επιστολών του τα μέλη της Επιτροπής να μεταβούν στο ακριτικό νησί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, γνωστοποιώ­ντας τους ότι εκεί θα ενημερωθούν για θέματα άμυνας. Στόχος της πρωτοβουλίας του Π. Καμ­μένου ήταν να υπάρξουν επαφές των μελών με τοπικούς φορείς και τη στρατιωτική διοίκηση Με­γίστης. Η πρωτοβουλία αυτή σκόνταψε, πάντως, στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευ­σης. Επιπλέον, «γειώθηκε» μετά την παρέμβαση του προέδρου της επιτροπής Κώστα Δουζίνα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για συνε­δρίαση. Υποστήριξε, όμως, πως όσοι βουλευτές το επιθυμούν μπορούν να μεταβούν, όπως πρό­τεινε το υπουργείο Άμυνας, με στρατιωτικό αερο­σκάφος στο νησί, να επισκεφθούν τις νησίδες Ρω και Στρογγυλή και να συναντηθούν με τους κατοί­κους και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως κατέστησε σαφές ο Κ. Δουζίνας, που ενερ­γούσε με κάλυψη του πρόεδρου της Βουλής Νί­κου Βούτση, σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα λάβει τον επίσημο χαρακτήρα μίας συνεδρίασης, καθώς οι επιτροπές συνεδριάζουν μόνο στη Βουλή.

ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
(REAL NEWS-04/12/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger