Αρχική » , , , » Βλέπει διαλυμένο τον στρατό των Τούρκων

Βλέπει διαλυμένο τον στρατό των Τούρκων


Ο Πάνος Καμμένος «απαντά» στον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστηρίζει ότι «το 60% των πιλότων Τούρκων έχει αποστρατευτεί και οι πιτσιρικάδες, μόλις αναχαιτίζονται, μέχρι αντίμετρα φοβούνται».

Με εξίσου σκληρές δηλώσεις «απαντά» στην προκλητικότητα του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Πάνος Καμμένος, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να χαρακτη­ρίζει δραματική την κατάσταση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αυτήν τη στιγμή είναι διαλυμένες. Οι συνεχείς ήττες στη Συρία, η εμπλοκή δυνάμεων με τους τζιχαντιστές του ISIS στην περιοχή της Συρίας κατά του Άσαντ και των Κούρδων, η απόφαση της διεθνούς κοινότητας για την ίδρυση του κουρδικού κράτους τούς έχει φέρει σε δύσκολη θέ­ση». Συνέχισε, δε, λέγοντας ότι «δεν μπορούν να σηκώσουν αε­ροπλάνο. Το 60% των πιλότων έχει αποστρατευθεί. Αυτήν τη στιγμή πετάνε τα αεροπλάνα στα όρια του προσωπικού, με πιτσιρικάδες, οι οποίοι φαίνεται ότι, μόλις αναχαιτίζονται, μέχρι αντίμετρα φοβούνται».

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, «το ηθικό του τουρκικού στρατού είναι διαλυμένο. Οι μισοί κατηγορούνται ως συνεργά­τες του Γκιουλέν και αποστρατεύονται, ενώ 420 ζήτησαν άσυλο στο Βέλγιο από τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς που υπηρετούσαν στο ΝΑΤΟ. Αυτό είναι χαρακτηριστικό του πανι­κού». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ακόμα ότι «μέσα στο επίσημο κύκλωμα του ΝΑΤΟ υπάρχει μια συγκλονιστική επι­στολή ενός πιλότου Τούρκου, ο οποίος λέει: “Εγώ υπηρετώ 27 χρόνια στην τουρκική Αεροπορία. Είμαι συνεπής προς την πα­τρίδα μου και αυτήν τη στιγμή, χωρίς αιτία, έχω πρόβλημα, λό­γω ενός λογαριασμού που είχα σε μια τράπεζα η οποία φέρεται να συνδέεται με τον Γκιουλέν. Αποστρατεύομαι, διώκομαι, μέ­νω χωρίς μισθό, χωρίς σύνταξη, χωρίς ασφάλεια και η οικογένειά μου βρίσκεται υπό περιορισμό και παρακολούθηση”. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί και γι΄ αυτόν τον λόγο ο Ερντογάν κάνει εξαγωγή κρίσης».

Τέλος, ο κ. Καμμένος εξήρε την ισχύ και το ηθικό των ελλη­νικών Ενόπλων Δυνάμεων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Πολεμικό Ναυτικό, τονίζοντας: «Έχουμε υποβρύχια Stealth με τεράστια ισχύ, που δεν ανιχνεύονται». «Όλοι πρέπει να κοιμό­μαστε ήσυχοι το βράδυ, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πολύ υψηλό ηθικό και επαγγελματισμό». Ανέφερε επίσης ότι γίνεται αναδιοργάνωση των στρατιωτικών μονάδων, αλλά είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση». 

Κώστας Παπαδόπουλος
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-10/12/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger