Αρχική » , , , , , » Αυτό είναι το ΣΧΕΔΙΟ του ΕΡΝΤΟΓΑΝ κατά του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! Όλα στο ΦΩΣ...

Αυτό είναι το ΣΧΕΔΙΟ του ΕΡΝΤΟΓΑΝ κατά του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! Όλα στο ΦΩΣ...


De facto et de jure. Γνωστή λατινική έκφραση που χρησιμοποιείται στη νομική επιστήμη. Σημαίνει (σε ελεύθερη μετάφραση) στην πράξη και από το νόμο. Πάντα, το τονίζουμε, πάντα υπερισχύει το de facto. Δυστυχώς καλύτερη περίπτωση δεν υπάρχει από την Κατεχόμενη Κύπρο.

De facto το Κατεχόμενο Έδαφος είναι τουρκικό έδαφος. Έχει στρατό κατοχής και ο εκάστοτε πρόεδρος της Τουρκίας κάνει ό,τι θέλει εκεί. Αυτό που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα είναι το de jure. Αυτό είναι που επιθυμεί ο Ερντογάν να ολοκληρώσει.

Οι πρόσφατες συνομιλίες των ελληνοκυπρίων και των τουρκοκυπρίων ναυάγησαν όταν ετέθη ζήτημα αποχώρησης των στρατευμάτων κατοχής από το έδαφος του νησιού. Ο Ερντογάν δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτεί, υποχώρηση από μία μεγάλη στρατιωτική νίκη που πέτυχαν οι Τούρκοι το 1974. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Τα πήρε με πόλεμο και δυστυχώς πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε.

Με αυτό ως αξίωμα τίθενται δύο θέματα. το μεν πρώτο τι επιδιώκει ο Ερντογάν. Θεωρούμε πως αν οι Κούρδοι ιδρύσουν κράτος με την βοήθεια ή έστω ανοχή των Μεγάλων Δυνάμεων, η προσάρτηση της Κύπρου θα γίνει άμεσα. Ο Ερντογάν θα κάνει μία κίνηση όπου (με κάποιο δημοψήφισμα ίσως από τους τουρκοκύπριους) θα προσαρτήσει τα Κατεχόμενα και θα πει πως ‘επιτρέπει’ στους Κούρδους να έχουν το δικό τους κράτος (το οποίο θα έχει οικονομική εξάρτηση από την Τουρκία). Έτσι η τουρκική κοινή γνώμη δε θα θεωρήσει ήττα το κουρδικό και ο Ερντογάν θα έχει έρεισμα στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Το δεύτερο θέμα είναι τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα. Σε πρώτη φάση να σταθεί στα πόδια της οικονομικά και σε δεύτερη να ενισχύσει το στρατό της. Τα F-35 όσο και αν δεν μας αρέσει ως γεγονός ενισχύουν εξαιρετικά τον Ερντογάν και η Ελλάδα πρέπει να βρει την απάντηση (έχουμε γράψει πολλές φορές ποια πιστεύουμε ότι είναι). Παράλληλα με όλα αυτά θα πρέπει να ψάξει εναλλακτικές συμμαχίες. Οι υπάρχουσες δε βοηθούν συνεπώς πρέπει να βρούμε άλλες.

Ο σκοπός είναι αποτρεπτικός. Να ξέρει δηλαδή ο Ερντογάν πως αν κινηθεί κατά της Κύπρου θα βρει αντίσταση. Αντίσταση ουσιαστική, τέτοια που ακόμα και αν κερδίσει θα είναι μία Πύρρειος Νίκη γι αυτόν.

Για να γίνουν όμως αυτά πρέπει να ξυπνήσει η ελληνική ηγεσία, να αλλάξει γεωστρατηγικό δόγμα και επιτέλους να ασχοληθούν με τα Εθνικά Θέματα και όχι με τους διορισμούς και την καρέκλα του Μαξίμου.

voicenews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger