Αρχική » , , » Τελετή Αποκαλυπτηρίων Μνημείου Υποβρυχίων (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Τελετή Αποκαλυπτηρίων Μνημείου Υποβρυχίων (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Υποβρυχίων στην παραλία του Φλοίσβου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μήνυμα για ενότητα, αποφασιστικότητα και ανυποχώρητη επιμονή στον αγώνα των εθνικών δικαίων απηύθηνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό που απηύθηνε στην χθεσινή (10-11-2016) τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Υποβρυχίων στην παραλία του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο.

Αναφερόμενος στον ηρωικό αγώνα των πληρωμάτων των ελληνικών υποβρυχίων κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

«Γιατί εμείς, οι Έλληνες, είμαστε πρωτίστως Λαός Ελευθερίας, την αξία της οποίας γνωρίζουμε καλά και μπορούμε να την μεταλαμπαδεύσουμε και σ’ άλλους λαούς, όπως συχνά το πράξαμε στο παρελθόν. Κι αυτό έχει σήμερα ιδιαίτερη σημασία, αφού στους ταραγμένους καιρούς μας η Ελευθερία είναι αγαθό που απειλείται και πρέπει να το προστατεύσουμε όλοι μαζί, προκειμένου να εμπεδωθεί διεθνώς η Ειρήνη και η Δημοκρατία». Και πρόσθεσε: «Στη μνήμη όλων τους, και για ν’ αντιμετωπίσουμε ως αντάξιοι συνεχιστές τους τις μεγάλες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, πρέπει να δεσμευθούμε ότι τον αγώνα για την Πατρίδα πρέπει να τον δίνουμε πάντα ομονοούντες, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι».

Η σεμνή τελετή των εγκαινίων του Μνημείου Υποβρυχίων πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην παραλία του Φλοίσβου του Παλαιού Φαλήρου, υπό τη – σημαδιακή - «σκιά» του υποβρυχίου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» (Type-209) που είχε αγκυροβολήσει σε μικρή απόσταση από την ακτή και ενώπιον ενός μεγάλου πλήθους πολιτών.

Εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης ΠΝ, ο («ισόβιος») Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Ναύαρχος ε.α. Διονύσης Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος του «Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων» Αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Ραδίτσας ΠΝ, ναύαρχοι του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, του Στόλου, και της ιστορικής Διοικήσεως Υποβρυχίων αυτού, καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών αυτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την δημιουργία αυτού του Μνημείου συνεργάστηκαν πάρα πολλοί:

Το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο και παραχώρησε τον παλαιό πυργίσκο του υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ», που εκσυγχρονίστηκε και στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του, κόπηκε, προστέθηκε ολόκληρος επιπλέον τομέας, που επιμήκυνε το συνολικό του μήκος σχεδόν κατά 10 μέτρα, γεγονός που προκάλεσε την ανάγκη κατασκευής ενός νέου πυργίσκου. Ο παλαιός που δεν χρησιμοποιείται πλέον προσφέρθηκε από το ΠΝ.
Ο δραστήριος «Ελληνικός Σύνδεσμος Υποβρυχίων», που παρέλαβε τον πυργίσκο και φρόντισε να συντονίσει όλες τις λεπτομέρειες.
Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, με τον σχεδόν «ισόβιο» - πολλές τετραετίες – Δήμαρχο, παλαίμαχο αξιωματικό του ΠΝ, Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος πρόσφερε τον χώρο και την υπόλοιπη «υποστήριξη» για τη διαμόρφωση του χώρου του Μνημείου.
Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, οι οποίοι εργάστηκαν αφιλοκερδώς για να φέρουν τον πυργίσκο στη σημερινή του κατάσταση.

Το Μνημείο Υποβρυχίων είναι αφιερωμένο στη Μνήμη των 108 ανδρών των πληρωμάτων τεσσάρων ελληνικών υποβρυχίων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος και κατά την προσβολή τους από τον εχθρό στη διάρκεια του Β’ ΠΠ. Τα υποβρύχια αυτά είναι τα: «ΠΡΩΤΕΥΣ», «ΓΛΑΥΚΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΤΡΙΤΩΝ».

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(parapolitika - Λ.Σ.Μ - hellenicnavy.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger