Αρχική » , , , , , » Έρχονται «τσεκούρια» από το ΥΠΕΘΑ σε πτητικό, επίδομα αλλοδαπής και παραμεθόριο

Έρχονται «τσεκούρια» από το ΥΠΕΘΑ σε πτητικό, επίδομα αλλοδαπής και παραμεθόριο



Σε υλοποίηση εξαγγελιών ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες να προχω­ρήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να εξοικονομήσει κονδύ­λια της τάξης των 27 εκατ. ευρώ για καθένα από τα δυο επόμενα έτη.

Στα μέτρα, περιλαμβάνονται η περικο­πή του πτητικού επιδόματος (επιδόμα­τος επικινδυνότητας) δια μέσου της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού του, η περικοπή του επιδόματος αλλοδα­πής, η περικοπή του επιδόματος συνυπηρέτησης συζύγων, και οι αλλαγές στα επιδόματα επιχειρησιακής ετοιμό­τητας. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΕΘΑ έχει επεξεργαστεί σχέδιο για αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του πτητικού επιδόματος (επισήμως επίδομα επικινδυνότητας), το οποίο δεν θα υπολογίζεται με το κατώτατο όριο πτήσεων που οφείλουν να «βάλουν» οι ιπτάμενοι κάθε εξάμηνο για να το δικαιούνται, αλλά θα υπολογίζεται με βάση πόσες ώρες έχουν πετάξει. Θα κοπούν δηλαδή όσοι υπηρετούν σε γραφεία και βάζουν ώρες συντήρησης. Το επίδομα επικινδυνότητας εκτός από τους αεροπόρους δίνεται και στους αλεξιπτωτιστές, σε όσους υπηρετούν σε υποβρύχια και στους ναρκαλιευτές. 

Από την περικοπή του επιδόματος επι­κινδυνότητος το υπουργείο αναμένεται να εξοικονομήσει 2,5 εκατομμύρια ευ­ρώ. Επίσης 1,5 εκατομμύριο ευρώ ανα­μένεται να εξοικονομηθούν από την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του επιδόματος αλλοδαπής, το οποίο θα υπολογίζεται ως ποσοστό του μισθού που παίρνει το κάθε στέλεχος. Ένα ακόμα μέτρο που θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση 3 εκατομμυρίων ευρώ είναι οι αλλαγές στα επιδόματα επιχει­ρησιακής ετοιμότητας, τα οποία δίνο­νται σε στελέχη που υπηρετούν σε πα­ραμεθόριες περιοχές και σε μονάδες πλοίων. Τέλος λίγα ακόμα χρήματα θα εξοικονομηθούν και από την κατάργη­ση του επιδόματος συνυπηρέτησης, το οποίο πλέον θα δικαιούνται να το πάρει μόνο ο ένας από τους δυο συζύγους.

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-18/11/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger