Στρατός και για κατασκευές


ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΕΛΕΙ.

Του ΛΕΩΝΙΔΑ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ
lsblav@gmail.com

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τέθηκε η νέα μόνιμη βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο, όπου πλέον θα εδρεύει μόνιμα ένα ελικόπτερο ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού. Από τις ομιλίες που πραγματοποι­ήθηκαν στην τελετή πληροφορηθήκαμε τα εξής ενδιαφέροντα:

Το 2015 τα πτητικά μέσα των Ε.Δ. πραγματοποίησαν 954 αεροδιακομιδές, ενώ το 2016 -έως τώρα- 773!

Πρόκειται να ενεργοποιηθεί στο εγγύς μέλλον και άλλη μία μόνιμη βάση αεροδιακομιδών στη Λέσβο.

Θεσμοθετήθηκε προσφάτως όπως το 0,86% των ετήσιων δα­πανών Υγείας, πλην φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή ποσό περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ, διατίθεται στο ΕΚΑΒ για πληρωμή εξόδων αεροδιακομιδών κ.λπ.

Ήδη έχουν ξεκινήσει η μελέτη και η εφαρμογή ενός σχεδίου για να γίνει ένα μικρό αεροδρόμιο στην Ανάφη. Αυτό θα κατασκευαστεί από τη ΜΟΜΚΑ σε συνεργα­σία με την ΑΣΔΕΝ.

Μετά από όλα αυτά να εικάσου­με δύο πράγματα: Πρώτον, ότι οι Ε.Δ. θα ασχολούνται ενεργώς, εκτός των αεροδιακομιδών, των δασοπυροσβέσεων και της πρω­τοβάθμιου ιατρικής περιθάλψεως στα μικρονήσια, και με τις κατα­σκευές, πέραν φυσικά των κυρί­ων καθηκόντων τους. Δεύτερον, ότι πρόθεση της κυβερνήσεως εί­ναι η κατασκευή σε κάθε νησί και ενός μικρού ή μεγαλύτερου αερο­δρομίου από τις Ε.Δ.

Ίσως έφτασε η στιγμή για την κυ­βέρνηση να αποφασίσει ειλικρινώς αν θέλει να έχει Ένοπλες Δυνάμεις ή όχι και τι είδους.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ_SECRET-28/10/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger