Μονά-ζυγά χαμένες οι Ένοπλες Δυνάμεις


Θα πάρουν τα ισοδύναμα, θα «παγώσουν» και τις αποδοχές.

Υπάρχει σοβαρό θέμα με τις αποδοχές των στε­λεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που οφείλε­ται κυρίως στην «απαράδεκτη έως απαξιωτική» -όπως τη χαρακτηρίζουν- συμπεριφορά της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις και στις τηλεφωνικές επι­κοινωνίες που είχαν ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο ΑΝΥΠΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλεί­δη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη, διαπιστώθηκε χάσμα απόψεων για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τις αποδο­χές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Όμως η διαμάχη των δύο κορυφαίων υπουργείων, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, εκθέτει συνολικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και φυσικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο αρμόδιος αν. υπουργός Οικονο­μικών, Γιώργος Χουλιαράκης, κατέθεσε την τροπολογία 468/30 την 1η Ιουνίου, πέντε ημέρες μετά την ψήφιση του νό­μου για το Ασφαλιστικό. Με την τροπολογία, τροποποιεί τις διατάξεις του άρθρου 236 παρ. 2 του Ν. 4389/2016 και αναφέ­ρει ότι δεν θα ισχύσει το «πάγωμα» για τη διετία 2017-2018 κά­θε μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής όσων αμείβονται με τα ειδικά μισθολόγια, υπό την προϋπόθεση ότι θα προσδιο­ριστούν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μονίμου χαρακτήρα, οι οποίες θα εξειδικευθούν και νομοθετηθούν μέχρι τις 30/09/2016 και θα τεθούν σε εφαρμογή την 01/01/2017.Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 16 Σεπτεμβρίου έστειλε, ως όφειλε, τη λίστα με τα ισοδύναμα στο υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι τώρα, όχι μόνο δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση (η προθεσμία εξέπνευσε), αλλά δεν υπάρχει ούτε καν απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών, ότι κάνει δεκτά ή απορρίπτει τα προτεινόμενα ισοδύναμα από το ΥΠΕΘΑ.

Εύλογη ανησυχία

Η σιωπή από τους τεχνοκράτες του υπουργείου Οικονομικών έχει προκαλέσει εύλογη ανησυχία στους οικονομικούς κύ­κλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Κάποιοι εκτιμούν ότι το υπουργείο Οικονομικών θα κάνει δεκτά τα προτεινόμενα ισοδύναμα από το ΥΠΕΘΑ, αλλά θα τα «αξιοποιήσει» για να καλύψει άλλες ανάγκες, αφού «τα λεφτά δεν είναι του Στρατού, αλλά του λαού», όπως φώναζαν οι συν­δικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας, και παράλληλα θα «πα­γώσει» και τις μισθολογικές προαγωγές των εν ενεργεία στρα­τιωτικών.

Χρήστος Α. Καπούτσης
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-08/10/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger