Κάντε το όπως οι Ούγγροι


Το 62,5 θα γίνει 82,5%
Μόνη Λύση... ένα δημοψήφισμα για τους λαθραίους

Γράφει ο Αντώνης Μυλωνάκης

Όταν ο πρόεδρος του Ευ­ρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς δήλωνε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα την περασμένη Κυριακή, ότι το δημοψήφισμα της Ουγγαρίας είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, που αφορά θεμελιώδη αρχή της Ευ­ρωπαϊκής Ένωσης, δε μπορούσε να προβλέψει το τεράστιο ποσοστό των Ούγγρων πολιτών που θα ήταν αρνητικό στη ποσόστωση για την ανακατανομή των μεταναστών και προσφύγων στις χώρες της Ευρω­παϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η χώρα τους.

Και όμως 8,4 εκατομμύρια Ούγγροι πολίτες κλήθηκαν να προσέλθουν στις κάλπες, όπου τελικά το ποσο­στό συμμετοχής δεν ξεπέρασε το 45% περίπου, για το δημοψήφισμα που προκήρυξε ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν και με καταμετρημένες και έγκυρες το 39,9% των ψήφων απο­φάσισε πως δε θέλει ούτε τη ποσό­στωση κατανομής, ούτε μετανάστες και πρόσφυγες στη χώρα του, επικαλούμενο την ισλαμική τρομοκρα­τία και την αλλοίωση του χριστιανι­κού πληθυσμού της.

Το αξιόλογο πραγματικά ποσοστό συμμετοχής του λαού της Ουγγαρί­ας, το οποίο ακυρώνεται δυστυχώς αφού δεν ξεπέρασε το ζητούμενο 50%, είναι ένα καμπανάκι στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πολιτική των μαζικών μετακινήσεων πολιτών από χώρες του τρίτου κόσμου, για φθηνά και μπό­λικα εργατικά χέρια.

0 Ουγγρικός λαός σε ένα πολύ με­γάλο ποσοστό, αν αναλογιστεί κα­νείς ότι ούτε σε εθνικές εκλογές πολλές φορές δε συναντάει κανείς τέτοια συμμετοχή, αρνείται να δε­χτεί ακόμα και τη μετεγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων με 1820 αλλοδαπούς μουσουλμάνους που αντιστοιχεί η ποσόστωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ουγ­γαρία.

Ο ισχυρισμός που προέρχεται από κύκλους της Κομισιόν για ανθρώ­πους ακροδεξιούς, φασίστες, ομοφοβικούς και ρατσιστές που καθο­δηγούν τους λαούς τους σε άρνηση της μετανάστευσης ανά την Ευρώπη δε φαίνεται να βρίσκει σύμφωνες τις τοπικές κοινωνίες που η μία μετά την άλλη γυρίζουν την πλάτη σε μια τέτοια πολιτική.

Στην Ελλάδα ο αριθμός των μου­σουλμάνων παράνομων και προ­σφύγων που πέρασαν μέσω των ακριτικών μας νησιών από τα παρά­λια της Τουρκίας, από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα, υπολογίζεται σε 1,2 εκατομμύρια εκ των οποίων πάνω από 200.000 βρίσκονται «διασκορπισμένοι», «εξαφανισμένοι» και περιορισμένοι σε κέντρα φιλοξε­νίας με τα τεράστια προβλήματα τα οποία δημιουργούν στις τοπικές κοι­νωνίες.

Ο φόβος, η ανασφάλεια και το φαι­νόμενο των κλοπών, εκβιασμών, βι­ασμών, που βιώνει καθημερινά ο έλληνας πολίτης, σε συνδυασμό με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, τον έχουν κάνει αρκετά εχθρικό προς κάθε τι, το οποίο του καταστρέφει ακόμα πε­ρισσότερο την ηρεμία του.

Τα φαινόμενα στο Ωραιόκαστρο, στην Πρέβεζα, στη Λέρο αλλά και σε πολλά ακόμη τοπικά σχολεία, όπου τα συμβούλια γονέων και κηδεμό­νων, αρνούνται να δεχτούν παιδιά μεταναστών στις αίθουσες, στις τουαλέτες και τους κοινόχρηστους χώρους χωρίς να είναι εμβολιασμέ­να και να έχουν το προβλεπόμενο βιβλιάριο υγείας είναι σοβαρά και ενδεικτικά της ανασφάλειας και του φόβου του κόσμου για την υγεία των δικών τους παιδιών.

Κάντε κάτι πριν πάτε οριστικά στον ... αγύριστο

Ακούστε, κ. Τσίπρα για μια φορά τι ζητά ο λαός...

Αντί το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Υγείας να πέσουν με τα μούτρα και να προσπαθήσουν να λύσουν το τεράστιο και σοβαρό αυτό ζήτημα, να καθησυχάσουν γο­νείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ρίχνουν λάδι στη φωτιά κατηγορώντας τους για ρατσιστικές και ακροδεξιές συμπε­ριφορές.

Η κατάσταση πάντως είναι κρίσιμη και η υπομονή των το­πικών κοινωνιών έχει πλέον εξαντληθεί με συνέπεια να κινδυνεύουμε να έχουμε καταστάσεις μη αναστρέψιμες, γι΄ αυτό προτιμότερο είναι, σε κάθε τέτοιου είδους εθνικό πρόβλημα, να ακούει και να λαμβάνει υπόψιν της η κυβέρ­νηση τη γνώμη και του λαού που την ψήφισε για να παλεύ­ει προς το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας.

Η πρόταση που ακούγεται λογική στη περίπτωση αυτή εί­ναι να γίνει ένα δημοψήφισμα από τη δημοκρατικά εκλεγ­μένη κυβέρνηση με θέματα που απασχολούν τη συντριπτι­κή πλειοψηφία του λαού και... ότι αυτός αποφασίσει. 

Κάντε το όπως τον Ορμπάν κ. Πρωθυπουργέ και ακούστε έστω και μια φορά την τσακισμένη κοινωνία που σας ψή­φισε και αποφάσισε να την κυβερνάτε, μέχρι που αυτή η ίδια να σας στείλει στον αγύριστο, όπως έστειλε και τους προηγούμενους...

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-04/10/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger