Ο «αυτιάς» Ερντογάν


Μυρίζει φαί, θέλει φάει. Βλέπει θήραμα, θέλει δαγκώσει. Ακούει γρύλισμα, θέλει τρέξει. Αυτονόητο για ζούγκλα, όχι για την ανθρωπότητα.

Όσοι διαβάζουν συστηματι­κά τα αστυνομικά δελτία και ενημερώνονται από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο και τις εφημερίδες για τις εμβληματικές μορφές του εγκλήματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πιθανότα­τα θα έχουν μάθει για τον «αυτιά», τον διαρρήκτη που σάρωσε εκατο­ντάδες οικίες την περίοδο 1975-1983. Αποκλήθηκε έτσι διότι έστηνε αυτί στην είσοδο των διαμερισμάτων που ήθελε να «ψειρίσει».

Αν οι ένοικοι ήταν εντός, δεν έκα­νε απόπειρα. Αν δεν άκουγε θόρυβο, έκανε την μπούκα και σήκωνε όσα πολύτιμα αντικείμενα, χρήματα και τιμαλφή έβρισκε. Κοντολογίς, η αίσθηση της ακοής τον βοηθούσε να εγκληματήσει*.

Και ο νεοσουλτάνος Ερντογάν (αλλά και προκάτοχοί του στον αι­ματοβαμμένο θρόνο του σελτζουκικού χαλιφάτου) στήνει αυτί στη γει­τονιά και θέλει να αρπάξει ό,τι ακού­ει! Πρωτόγονη μέθοδος, προσήκουσα στο είδος που εκπροσωπεί και η οποία έχει αποδειχθεί λίαν αποτελεσματική στους αιώνες. Ο Ερντογάν ο Ακουοπρεπής ομολόγησε τη μέθοδό του αναφερόμενος στη Συνθήκη της Λωζάννης. Είπε σχετικά: «Δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που, αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;»

Δηλαδή, αφού ακούγεται φωνή από γειτνιάζουσα περιοχή, αυτή η πε­ριοχή του ανήκει. Και προφανώς σκο­πεύει να διεκδικήσει όσα ανήκουν στο είδος του με τα όπλα!

Αν η «λογική» του επικρατήσει στον ανθρώπινο πολιτισμό, όσοι περ­νούν έξω από βίλες, πολυτελείς οικίες ή μέγαρα που ανήκουν στο Δημό­σιο και σε ιδρύματα θα αποκτούν το δικαίωμα να εισβάλλουν εντός και να κλέβουν ό,τι τους γυαλίσει επει­δή... μπορούν να ακούσουν ήχους από μέσα.

Οι μόνοι χώροι που θα μείνουν απρόσβλητοι από το μπαράζ των ληστειών θα είναι τα ηχομονωμένα στούντιο.

0 «αυτιάς» της Ελλάδος ήταν μακράν ηθικότερος από άρπαγες σαν τον Ερντογάν. Δεν οπλοφορούσε, δεν χρησιμοποιούσε βία και το μόνο ίχνος που άφηνε στα σπίτια που έκλε­βε ήταν το αποτύπωμα των αυτιών του στην πόρτα. Οι Τούρκοι οπλοφορούν, δεν διστάζουν να γενοκτονήσουν (το διασκεδάζουν κιόλας) και τα αποτυπώματα που έχουν αφήσει στην Ιστο­ρία είναι τα οστά εκατομμυρίων αθώ­ων που γενοκτόνησαν.

(Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-03/10/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger