Αρχική » » Λύση στη στέγαση όλων των στρατιωτικών με την ανέγερση οικημάτων

Λύση στη στέγαση όλων των στρατιωτικών με την ανέγερση οικημάτων


■ Ο Πάνος Καμμένος κατά την τελετή παράδοσης των κατοικιών των στρατιωτικών στο Καστελόριζo.
■ Το υπ. Άμυνας κατασκεύασε το 2015 και το 2016 147 σπίτια για τη διαμονή των αξιωματικών και των οπλιτών στον (ακριτικό) Έβρο και στα νησιά!

Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ κατοικίας αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που αναγκάζονται να μετακινού­νται συνεχώς για να προ­ασπίζουν από κάθε σημείο της χώρας (από τον Έβρο έως το Καστελόριζο) τα κυριαρχικά δικαιώματα. Ιδίως σε περίοδο οικονομικής κρίσης, και δεδομέ­νου ότι οι αποδοχές των στρατιωτικών έχουν μει­ωθεί έως 50% στα χρόνια των Μνημονίων.

Σε μια προσπάθεια να ανακουφιστεί ένα ποσο­στό στρατιωτικών, κυρίως χαμηλόβαθμων και οι­κογενειαρχών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα υψηλά ενοίκια και έχουν επιπρόσθετες ανάγκες, αντίστοιχα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία «τρέ­χει» ένα πρόγραμμα κατασκευής οικημάτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Εγκαίνια

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί σε περιοχές όπου υπάρχουν πολλά στρατό­πεδα, όπως είναι ο Έβρος, και στα νησιά, όπου, εξαιτίας του τουρισμού, οι ιδι­οκτήτες ακινήτων τα νοι­κιάζουν μόνο το καλοκαί­ρι και δεν τα διαθέτουν με τον μήνα σε στρατιωτικούς.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εγκαινίασε πρό­σφατα ορισμένα οικήμα­τα στο Καστελόριζο και ανακοίνωσε πως βρίσκο­νται σε κατασκευή αρκε­τά ακόμη, όπως επίσης και ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για επι­πλέον κατοικίες εντός του επόμενου έτους.

Όσον αφορά το ΓΕΣ, όπως αναφέρουν τα στοι­χεία, το 2015 και το 2016 κατασκευάστηκαν και θα έχουν κατασκευαστεί μέ­χρι το τέλος του τρέχοντος έτους 147 οικήματα για τους αξιωματικούς (ΣΟΑ), υπαξιωματικούς (ΣΟΜΥ) και τους επαγγελματίες οπλίτες (ΣΟΕΠΟΠ).

Διπλάσια

Ο αριθμός των οικημά­των αυτών είναι διπλάσιος όσων κατασκευάστη­καν το 2013 και το 2014 (συνολικά 73). Προγραμ­ματίζεται επίσης να κατα­σκευαστούν επιπλέον 120 εντός του 2017. Για τα πε­ρισσότερα, μάλιστα, έχει εξασφαλιστεί η χρηματο­δότηση, ενώ για άλλα η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ανάλογα προγράμματα υλοποιούν και τα άλλα δύο Επιτελεία, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, αν και οι ανάγκες είναι μικρότερες.

Το γεγονός ότι έχει εμπλακεί στην κατασκευή των οικημάτων η ΜΟΜΑ, κυρίως στα νησιά όπου ερ­γολάβοι δύσκολα αποφασίζουν να αναλάβουν έρ­γα, έχει ρίξει και το κόστος.

[ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ)-11/09/2016]

1 σχόλια:

  1. Μόνο 120 ;; Και βεβαίως θα πάνε κυρίως σε υψηλόβαθμους, όχι σε μικρούς που έχουν πραγματική ανάγκη. Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα στεγαστικά δάνεια και τον ενφια άλλων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger