Αρχική » , , , » Μετατρέπουν την Ελλάδα σε «στρατόπεδο» του ISIS

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε «στρατόπεδο» του ISIS


Την απέλαση προς την Ελλάδα, που ήταν ο πρώτος σταθμός στην πορεία τους προς το κέντρο της Ευρώπης, όλων των υπόπτων για συμμετοχή στις τάξεις του ISIS σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν από κοινού πολλές χώρες της Ε.Ε., ιδίως αυτές που δέχονται το ένα μετά το άλλο τα τρομοκρατικά χτυπήματα των τζιχαντιστών.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας των κρατών αυτών έχουν συλλέξει πολύτιμα στοιχεία για την δράση και συμπερι­φορά των ατόμων τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν αποκρύψει την πραγματική ταυτότητα τους και κυρίως ότι πολέμησαν στις γραμμές του ισλαμικού στρατού.

Το ενδεχόμενο έχει «τρομάξει» τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, που φο­βούνται ότι θα δημιουργηθούν πολυάριθμοι θύλακες εν δυνάμει τρομοκρατών στην χώρα μας.

Και αυτό γιατί το πλήθος αυτών που θα «επιστραφούν» στην πρώτη πύλη εισόδου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλεί μόνο με την ανάγνωση του ίλιγγο.

Ο συνολικός κατάλογος των υπόπτων για αιματηρή ένοπλη επίθεση, δίκτυο υποστήριξης, υπόθαλψη τζιχαντιστών και προσδιορι­σμό στόχων ξεπερνά τους 18.000 γεγονός που καθιστά αδύνατο εκ των προτέρων και με δεδομένο την απογύμνωση κρίσιμων υπηρεσιών, την παρακολούθηση τους, πόσο μάλλον την διαρκή επιτήρηση τους.

O «εγκλωβισμός» των συγκεκριμένων στοιχείων σε ελληνικό έδαφος, ελλοχεύει από την φύση του πολλούς κινδύνους που φτάνουν μέχρι την πραγματοποίηση πολύνεκρων επιθέσεων σε χώρους μαζικής συνάθροισης πολιτών ή και τουριστών.

Το βέβαιο είναι ότι αν μας «επιστραφούν» όσοι βρίσκονται στην «μαύρη λίστα» των ευρωπαϊκών διωκτικών αρχών, τότε ανοίγει ο ασκός του Αιόλου της τρομοκρατίας και για την χώρα μας.

Η τελευταία μέχρι στιγμής δεν εντάσσεται στα κράτη που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για χτύπημα του ISIS.

Κι αυτό γιατί τα μέλη του χρησιμοποιούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα την Ελλάδα ως... χώρα ασφαλούς διέλευσης για να εισέλθουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Επιπλέον ανασταλτικός παράγοντας ήταν ότι δεν είχαν δημιουργηθεί θύλακες φανατικών ισλαμιστών όπως στη Γαλλία και στο Βέλγιο.

Όλα αυτά όμως έχουν αλλάξει από τότε που η Ευρώπη έκλεισε τα σύνορα της και το Ισλαμικό Χαλιφάτο αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα στις μετακινήσεις των μαχητών του προς την καρδιά της Γηραιάς Ηπεί­ρου.

Ήδη έχουν καταγραφεί μαρτυρί­ες για παραμονή στην χώρα μας ει­δικά εκπαιδευμένων στελεχών του DAESH που εμφανίζονται ως «Σύροι προσφυγές».

Πριν μερικές εβδομάδες η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε έρευνα σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου διέμεναν μέλη του ISIS τα οποία συνελήφθησαν στην Κοπεγχάγη, πριν προχωρήσουν σε βομβιστική ενέργεια.

Το ίδιο συμβαίνει και σε διαμέρισμα της περιοχής Αχαρνών, όπου μόλις είχαν φύγει, για άγνωστο προορισμό, οι ένοικοι που φέρονται να είχαν διασυνδέσεις με τζιχαντιστές στο Βέλγιο, την Γερμανία και την Σουηδία.

Από τις κάρτες κινητής τηλεφωνί­ας κι άλλα στοιχεία τηλεφωνικών κλήσεων που ήδη εκμεταλλεύθηκαν οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τις Βελγικές, προέκυψε συνεχής επικοινωνία με τους «καμικάζι» που έδρασαν σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, η χώρα δεν διαθέτει σχέδιο που να περιλαμβάνει θωράκιση από ένοπλες απειλές κτιρίων και εγκαταστάσεων, σταθμούς του Μετρό και αεροδρόμια, μέχρι ξενοδοχεία και λιμάνια.

Παράλειψη ασυγχώρητη καθώς εδώ και δυο περίπου μήνες οι τζιχαντιστές του ISIS μέσω ανάρτησης της στην φιλικά προσκείμενη ιστο­σελίδα «United CyberCaliphato» έχουν συμπεριλάβει και την Ελλά­δα στους πιθανούς στόχους του Χαλιφάτου.

(ΕΜΠΡΟΣ/06/08/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger