Αρχική » , , , , , » Independent: "Η Τουρκία θα γίνει νέα Συρία"

Independent: "Η Τουρκία θα γίνει νέα Συρία"


■ "Βαριά σύννεφα" πλησιάζουν απειλητικά από την Ανατολή την Ελλάδα.
■ 1.200.000 άντρες παρατάσσει η γειτονι­κή χώρα με την πρώτη γραμμή εφεδρείας.

Μια άκρως δυσοίωνη πρό­βλεψη για την ασφάλεια της Ελλάδας διατυπώνει έ­να "καυτό" δημοσίευμα της γνωστής βρετανικής εφη­μερίδας Independent, που αναδημοσιεύε­ται στην τουρκική Cumhurriyet, περί μετα­τροπής της Τουρκίας σε "Νέα Συρία".

Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει την οργή της Άγκυρας γιατί περιγράφει τα σταδια­κά βήματα με τα οποία η Τουρκία μετατρέπεται σε μια καινούργια Συρία και σε ένα νέο Ιράκ.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ελλάδα, φυσικά θα αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πρόκλη­ση ασφάλειας μετά τον Β΄Π.Π, αφού εκα­τομμύρια Τούρκων θα επιχειρήσουν να περάσουν στη χώρα, ενώ φυσικά οι μάζες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με ό­ποιον και να ταχθούν θα επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν ενεργά τα ελληνικά κυ­ριαρχικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με το άρθρο της βρετανικής ε­φημερίδας, στην Τουρκία μετά το πραξικό­πημα της 15ης Ιουλίου και τις μεγάλες εκ­καθαρίσεις στις τουρκικές ένοπλες δυνά­μεις έχει προκληθεί ανεπανάληπτο χάος.

Παράλληλα η Τουρκία, σύμφωνα με την Indipendent, εξέθρεψε όλα τα τελευταία χρόνια πυρήνες των ισλαμιστών του ISIS στο εσωτερικό της, που τώρα είναι πολύ δύσκολο να εξαρθρωθούν και αυτό απο­τελεί άλλο ένα παράγοντα αποσταθερο­ποίησής της. Όλα αυτά συντείνουν στην διαμόρφωση μιας Τουρκίας με 80 εκατομ­μύρια πληθυσμό και ένοπλες δυνάμεις 800.00 άντρες, σε μεγάλο αποσταθερο­ποιητικό παράγοντα στην ευρύτερη πε­ριοχή, με εκρηκτικές διαστάσεις και οδεύ­ει σταδιακά προς μια νέα Συρία με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.

Το ζήτημα είναι ότι μόνο με την πρώτη γραμμή εφεδρείας η Τουρκία παρατάσσει 1.200.000 άνδρες προσωπικό, όπως απο­κάλυψε η X. Κλίντον στα τηλεγραφήματα που αποκάλυψε το Wikileaks και όλος αυ­τός ο όγκος μπορεί να "πατήσει" με τον έ­ναν ή τον άλλο τρόπο ελληνικά εδάφη.

Και τότε το ερώτημα είναι, πώς η Ελλάδα των Μνημονίων, που έχει υποστεί συστημική απαξίωση των ΕΔ της λόγω της οικο­νομικής καταστροφής, θα καταφέρει να αντιμετωπίσει την υπέρτατη πρόκληση α­σφάλειας...

(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-02/08/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger