Αρχική » , , , , , , » ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΑΒ-Σκαραμαγκάς σε Ισραηλινή εταιρεία;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΑΒ-Σκαραμαγκάς σε Ισραηλινή εταιρεία;


Ο Τσίπρας υλοποιεί τις συμφωνίες του Σαμαρά.
Η ιδιωτικοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας ξεκίνησε επί ημε­ρών Σαμαρά ο οποίος το φθινό­πωρο του 2013 (λίγες ημέρες με­τά τον απηνή διωγμό κατά της Χρυσής Αυγής) είχε επισκεφθεί το Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ, όπου είχε συνάντηση πολλών ωρών με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ισραηλινών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης και κατασκευής πολεμικών συστημάτων.

Όμιλος Ισραηλινών εταιρειών, μέτο­χος του οποίου είναι η κυβέρνηση του Ισραήλ, και ο οποίος εδρεύει στην έρημο Νεγκέβ, σχεδιάζει να αγοράσει (κοψοχρονιά) εγκαταστάσεις που έχουν μπει ήδη στο «υπερταμείο» ή πρόκειται πολύ σύ­ντομα να ενταχθούν σε αυτό.

Πρόκειται για εργοστάσια που διαθέτουν υπερσύγχρονα μηχανήματα ικανά να παρά­γουν όπλα και οπλικά συστήματα τελευταί­ας τεχνολογίας, πυρομαχικά υψηλών προ­διαγραφών, οχήματα και ανταλλακτικά για μαχητικά αεροσκάφη και πυροσβεστικό α­εροπλάνα.

Ειδικά για το 65% και το μάνατζμεντ της ΕΑΣ («Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα») υπο­ψήφια είναι η Ισραηλινή ΙΜΙ, ενώ οι άλλες δύο ενδιαφερόμενες είναι η αμερικανική ΑΤΚ και η γερμανική Rheinmental. Οι Ισραηλινοί επιθυμούν την απόκτηση της ΕΑΣ και για έναν επιπλέον λόγο, καθώς σκοπεύουν να την χρησιμοποιήσουν ως πύλη εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά, ιδιαίτερα μετά την απο­σταθεροποίηση της Αιγύπτου που φιλοξενεί το σημαντικότερο επενδυτικό κομμάτι της εταιρείας εκτός συνόρων.

Στην ίδια μοίρα και τα ναυπηγεία στα οποία μπορούν να ναυπηγηθούν ή να επισκευασθούν ολόκληροι στόλοι πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων.

Και αντί η Ελληνική κυβέρνηση (όχι μόνο η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες) να κλείνει συμβόλαια εκατομμυρίων με άλλες χώρες, κερδίζοντας διεθνείς διαγωνισμούς, ετοιμάζεται να ξεπουλήσει όσο-όσο την «ασπίδα και το δόρυ» του Έθνους μας.

Επιπλέον, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επισκεπτόμενος πρόσφατα το Ισρα­ήλ, δέχθηκε επίσκεψη εβραιοαμερικανών επιχειρηματιών που του κατέθεσαν σχετι­κή πρόταση. Όπως προκύπτει απ’ αυτήν, θέ­λουν να αγοράσουν την Αμυντική Βιομηχανία «πακέτο», προκειμένου να την χρησιμοποιή­σουν για την κατασκευή στρατιωτικών οχη­μάτων, αρμάτων μάχης, πολεμικών τζετ και οπλικών συστημάτων που θα τα εξάγουν σε άλλες χώρες.

Όσο για προσωπικό, πέραν των ανώτε­ρων στελεχών και των υπευθύνων παραγωγής που θα είναι όλοι Ισραηλινοί, θα εί­ναι Έλληνες, για τους οποίους θα υπάρχει ειδικό καθεστώς απασχόλησης.

Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι δίμηνης διάρκειας, ενώ θα μπορεί να απολύεται κάποιος αν θεωρηθεί ότι «διαρ­ρέει» στοιχεία, χωρίς μάλιστα να υπάρχει αποδεικτικό υλικό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν και για την κατασκευή των οχημάτων παντοδαπού εδάφους Hummer αφού υπάρχουν ήδη πολύτιμοι και έμπειροι μεταξύ των εργαζομένων της ΕΛΒΟ, έπειτα από σχετική παραγγελία του αμερικανικού στρατού.

Οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται να πάρουν και το έργο της κατασκευής φορτηγών για τον Ελληνικό Στρατό, οχημάτων για την Πυ­ροσβεστική, και ασθενοφόρων για τα νοσοκομεία, όπως και την επισκευή των υπαρχόντων οχημάτων στους τρεις παραπάνω κλάδους.

Παράλληλα σχεδιάζουν να κάνουν το ίδιο και με τα αστικά λεωφορεία που έχουν μείνει κατά εκατοντάδες ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΑ. Ήδη, εκπρόσωποι του Ομίλου, φέρονται να επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της ΕΑΒ στην Τανάγρα όπου γίνεται κατασκευή τμημάτων πολεμικών αεροσκαφών (κυρίως F-16), σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία Lockhead Martin, ενώ παρέχεται και τεχνική υποστήριξη σε αεροσκάφη της Π.Α. και σε πυροσβεστικά.

Σύντομα θα κάνουν το ίδιο με το ναυπη­γείο Σκαραμαγκά το οποίο θεωρούν κατάλληλο για την κατασκευή υποβρυχίων και πυραυλάκατων λόγω του μεγέθους του και της τεχνογνωσίας που έχει αναπτυχθεί στον τομέα, αλλά και μεγαλύτερων πλοίων επιφανείας.

Αντίπαλος των Ισραηλινών είναι η γερμα­νική Krauss - Maffei Wegmann που ήδη έχει καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της ΕΛΒΟ. Η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιεί το κουαρτέτο των δανειστών προκειμένου αυτοί να πιέσουν την Ελληνική κυ­βέρνηση να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, αναζητώντας παράλληλα διαύλους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδιωτικοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας ξεκίνησε επί ημερών Σαμαρά που το φθινόπωρο του 2013 (λίγες ημέρες μετά τον απηνή διωγμό κατά της Χρυσής Αυγής) είχε επισκεφθεί το Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ, όπου είχε συνάντηση πολλών ωρών με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ισραηλινών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανάπτυξης και κατασκευής πολεμικών συστημά­των.

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει την προσπάθεια να πωληθεί (αντί πινακίου φακής) η ελληνική αμυντική βιομηχανία, αλλά όταν ήρθε στην εξουσία εφάρμοσε κατά γράμμα όσα είχε συμφωνήσει ο Μεσσήνιος πολιτικός.

Άλλες πρόσθετες πληροφορίες αναφέ­ρουν ότι οι Ισραηλινοί θέλουν στα δύο από τα τέσσερα εργοστάσια, που ανήκουν στην ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) που βρίσκο­νται σε Αίγιο και Μάνδρα Αττικής, να εγκα­ταστήσουν μονάδες παραγωγής γεωργικών ελκυστήρων (τρακτέρ), αγροτικών μηχανημάτων και οχημάτων. Προφανώς τα θέλουν για να τα χρησιμοποιήσουν στις τεράστιες εκτάσεις γης που θα επινοικιάσουν από Την τράπεζα Πειραιώς στην οποία έχουν περιέλθει εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμης γης μετά την «δόλια» απόκτηση του υγειούς τμήματος της ΑΤΕ.

(ΕΜΠΡ0Σ-06/08/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger