Αρχική » , , , , » Θρίλερ με δυο Τούρκους ακόλουθους

Θρίλερ με δυο Τούρκους ακόλουθους


«Εξαφανισμένοι» και επίσημα οι Τούρκοι αξιωματικοί στην Αθήνα μαζί με τις οικογένειές τους.
Την απουσία των συ­γκεκριμένων προσώ­πων είχαν επισημάνει από τις 29 Ιουλίου και πρώτα από όλους τα parapolitika.gr.

Του ΛΕΩΝΙΔΑ Ε. ΜΠΛΑΒΕΡΗ

Δεν έχουν δώσει σημεία ζωής οι δύο Τούρκοι ακόλουθοι της πρεσβείας των Αθηνών και τα μέλη των οικογενειών τους, αφού ούτε σε κάποια ελληνική Αρχή έχουν εμφανιστεί ζητώντας πολι­τικό άσυλο έως την ώρα που γρά­φονταν αυτές οι γραμμές, χθες, Πέμπτη, ούτε βεβαίως και στην Αρχή κάποιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας έχουν καταφύγει όσο ήταν σε ισχύ τα διπλωματικά τους δια­βατήρια, όπως αποκάλυψαν στις 9/8/2016 τα parapolitika.gr, συ­νεχίζοντας αποκλειστικό ρεπορτάζ της 29ης/7/2016. Υπάρχει όμως έντονη φημολογία ότι βρί­σκονται στην Ιταλία, όπου κατέφυγαν όσο ίσχυαν ακόμα τα διπλωματικά τους διαβατήρια, χωρίς όμως η πληροφορία αυτή να έχει εισέτι επιβεβαιωθεί. Κάτι που ανέφερε και Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters, δηλώ­νοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν αυτό επιβεβαιωθεί, θα ενημερώ­σουμε σχετικά τις ιταλικές Αρ­χές».

Πρόκειται για τον συνταγματάρ­χη Ιρχάν Γιασιτλί, ο οποίος είναι ακόλουθος Αμύνης και στρατιω­τικός ακόλουθος, και τον πλοίαρχο Χαλίς Τουντς, ναυτικό ακό­λουθο, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, συνολικώς οκτώ άτομα. Το διπλωματικό κα­θεστώς τους ήρθη επισήμως στις 7 Αυγούστου, μετά από σχετικό διάβημα του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ. προς το αντίστοιχο ελληνικό.

ΠΕΡΙΕΡΓΟ. Τα νεότερα στοιχεία στην όλη «περίεργη» υπόθεση είναι το ότι πηγές της τουρκικής πρεσβείας, ερωτηθείσες σχετικώς, επιβεβαίωναν το γεγονός της «εξαφανίσεως» των δύο στρατιωτικών, ενώ στο θέμα έχουν αρχίσει και αναφέρονται και τουρκικά μέσα ενημερώσεως, επικαλούμενα «πηγές» στην Αθήνα -δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι στην παρούσα χρονική στιγμή τα τουρκικά ΜΜΕ ελέγχο­νται πλήρως από τον Ερντογάν και την κυβέρνηση Γιλντιρίμ.

Η ανάκληση των ακολούθων εντάσσεται στο πλαίσιο αντίστοιχων ανακλήσεων που έχει πραγματοποιήσει το τουρκικό ΥΠ.ΕΞ για εκατοντάδες Τούρ­κους διπλωμάτες και στρατιω­τικούς σε ολόκληρο τον κόσμο μετά το αποτυχημένο πραξικό­πημα της 15ης Ιουλίου και στο πλαίσιο των εκτεταμένων εκκα­θαρίσεων, οι οποίες έχουν λάβει τη μορφή πογκρόμ, που πραγματοποίησε στη συνέχεια ο πρόε­δρος Ερντογάν.

Η «εξαφάνιση» των δύο στρα­τιωτικών και των οικογενει­ών τους είναι «επίσημη» από τις 7 Αυγούστου, ανεπισήμως όμως πρέπει να είχε γίνει γνω­στή αρκετές ημέρες νωρίτερα, όπως αποκλειστικά είχαν επισημάνει τα parapolitika.gr με σχετική είδηση της 29ης Ιουλί­ου 2016/19:03. Τότε είχε ση­μειωθεί η «περίεργη» και πρωτοφανής για τα διπλωματικά πράγματα απουσία του ναυτι­κού ακόλουθου της Τουρκίας από την τελετή παράδοσης-παραλαβής διοικήσεως της Μονί­μου Ναυτικής Δυνάμεως Αντιναρκικού Αγώνος του ΝΑΤΟ (SNMCMG-2), στον Ναύσταθμο Σαλαμίνος, όταν ο έως τότε Τούρκος διοικητής της, πλοίαρχος Ramazan Kesgin, είχε παραδώσει καθήκοντα στον Έλληνα πλοίαρχο, Παναγιώτη Παπαγεωργίου (ΠΝ).

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ-12/08/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger