Αρχική » , , , , , , » Μόνο μάγειρα και κουρέα δεν πληρώνουμε για τον Κωσταράκο!

Μόνο μάγειρα και κουρέα δεν πληρώνουμε για τον Κωσταράκο!


Ο... εφτάψυχος στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, που διετέλεσε αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στις κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου και Σαμαρά- Βενιζέλου, συνεχίζει τις δημόσιες σχέσεις στις Βρυξέλλες με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου.
Ζήτησε συνοδεία 40 ατόμων, αλλά με πρωτοβουλία Δημήτρη Βίτσα ο αριθμός περιορίστηκε στους 20, μεταξύ των οποίων υπάρχει προσωπικός... φωτογράφος, ενώ ο ίδιος κινείται με πανάκριβη αλεξίσφαιρη λιμουζίνα.

Γράφει ο
ΘΑΝΟΣ ΞΥΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΕΠΙ, ΣΧΕΔΟΝ, ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος ανέλαβε το υψηλότερο αξίωμα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων τον Νοέμβριο του 2011, επί υπουργίας Πάνου Μπεγλίτη και παρέμεινε στη θέση του επί κυβέρνησης Σαμαροβενιζέλων και αναδείχθηκε ο μακροβιότερος Α/ΓΕΕΘΑ στα χρονικά.

Απαντήσεις εδώ και τώρα

Τα μεγάλα ηθικά και πολιτικά ερω­τήματα που πρέπει να απαντηθούν από την ηγεσία του υπουργεί­ου Εθνικής Άμυνας είναι γιατί ο κ. Κω­σταράκος προτάθηκε για τη συγκεκρι­μένη θέση, την οποία πληρώνει σε αυτή τη δύσκολη συγκυ­ρία ο Έλληνας φορο­λογούμενος; Ποιος τον ελέγχει πολιτι­κά και στρατιωτικά; Ενημερώνεται η ηγε­σία του υπουργείου και το ΓΕΕΘΑ για τις δραστηριότητες του στρατηγού;

206,46 χιλιάδες ευρώ πληρώσαμε για έξοδα πρώτης εγκαταστάσεως, επίδομα αλλοδαπής και μεταφορά οικοσυσκευής.

Στο Πεντάγωνο γνωρίζουν πολύ καλά τις φιλικές σχέσεις που δι­ατηρεί ο μανιάτης στρατηγός με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευ­άγγελο Βενιζέλο.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 απο­στρατεύτηκε και τον Νοέμβριο ανέλα­βε πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτρο­πής της Ε.Ε., όπου συνεχίζει να κάνει δημόσιες σχέσεις και να πληρώνεται αδρά από τα ταμεία του ελληνικού κράτους. Πρόκειται για μία κοινοτι­κή θέση, που χρηματοδοτείται από τη χώρα προέλευσης του εκάστοτε επικεφαλής -μία «λεπτομέρεια» την οποία φαίνεται πως δεν γνώριζαν όσοι προ­σπάθησαν να αναλάβει η Ελλάδα αυ­τήν την τιμητική θέση-, με συμβουλευ­τικές αρμοδιότητές προς τα κοινοτικά όργανα σε θέματα εξωτερικής πολιτι­κής και ασφάλειας.

Μας στοιχίζει και η «αυλή»

Με την εκλογή του (από τους 28 αρχηγούς των χωρών της Ε.Ε.) ο στρατηγός ζήτησε από το υπουργείο να έχει μαζί του στις Βρυξέλλες πολυμελή ομάδα υποστήριξης, προτείνοντας τουλάχιστον 40 άτο­μα, αλλά με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού, Δημήτρη Βίτσα, ο αριθμός τους περιορίστηκε στους 20. Εκτός από τους στρατιωτικούς που συνοδεύουν τον Μιχάλη Κωσταράκο, ως ομάδα ασφάλει­ας, ο στρατηγός διαθέτει και ... προσωπικό φωτογράφο (!), ενώ κινείται με πανάκριβη αλεξίσφαιρη λιμουζίνα.

Το προσωπικό του στρατηγού

Από τα στελέχη, που αποτελούν την ομάδα Κωσταράκου, 11 είναι στρατιω­τικοί, οι έξι από τους οποίους (τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες) αποτελούν την ομάδα ασφαλείας του, ενώ στην απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, δεν περιλαμβάνονται ο μά­γειρας και ο προσωπικός κουρέας, που, όπως λένε οι γνωρίζοντες, είχε ζητήσει ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ. Αν και «μόνιμος κά­τοικος εξωτερικού», σύμφωνα με πλη­ροφορίες, ο στρατηγός αναζητά στέγη στην Αθήνα, την οποία θα χρησιμοποι­εί κάθε φορά που θα έρχεται . Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ως λύση συζητείται η παραχώρηση διαμερίσμα­τος, στην οδό Ακαδημίας, που ανήκει στο ΓΕΣ, το οποίο, ωστόσο, περιλαμ­βάνεται στη λίστα αξιοποίησης ακινή­των των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχει καταρτίσει το Ταμείο Εθνικής Άμυνας.

Χωρίς δημοσιοποίηση

Οι δύο αποφάσεις του υπουργεί­ου που αφορούν στην υπόθεση Κωσταράκου και της συνοδείας του, εξαι­ρούνται της ανάρτησης στο διαδίκτυο (Διαύγεια), με το σκεπτικό ότι, περιλαμ­βάνουν στοιχεία «που αφορούν στην οργάνωση, διάταξη και σύνθεση των Ενόπλων Δυνάμεων και οποιαδήπο­τε δημοσίευση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην Εθνική Άμυνα και Ασφά­λεια της χωράς» (sic!).

Με απόφαση Καμμένου πληρώσαμε την οικοσκευή

Με βάση την απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μόνο η μετεγκατάσταση του κ. Κωσταράκου (έξοδα πρώτης εγκαταστάσεως, επιδόματος αλλοδαπής και μεταφοράς οικοσκευής) κόστισε 206,46 χιλιάδες ευρώ!

Επίσης, του καταβάλλονται έξοδα κίνησης, επίδομα εξωτε­ρικού και ασφάλιση. Και δεν εί­ναι μόνο αυτό, καθώς προβλέπεται, επιπλέον, ποσό 142,41 χιλιάδων ευρώ για τους πέντε αξιωματικούς, που συμμετέ­χουν στην ομάδα Κωσταράκου και πληρώνονται, επίσης, από το ελληνικό Δημόσιο.

Συνολικά, η «διεθνής καριέρα» του στρατηγού στοιχίζει στον Έλληνα φορολογούμενο σχεδόν 350.000 ευρώ, για υπηρεσίες που έχουν περισσότερο σχέση με τις Βρυξέλλες, παρά με τα στενά όρια της εθνικής άμυνας και ασφάλειας.

(Finance & Markets VOICE-11/08/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger