ΣΥΡΙΖΟΠΡΟΔΟΤΕΣ!


• Τα Σκόπια έγιναν «Μακεδονία» και ο Μέγας Αλέξανδρος ... Σλάβος.
• «Μούγκα» ο Κοτζιάς για τις ανιστόρητες προκλήσεις.

Μάλλον τους χτύπησε ο καύσωνας και γι αυτό το λόγο το υπουργείο Εξωτερικών και ο Νίκος Κοτζιάς μένουν αδρα­νείς μπροστά σε δεκάδες προκλήσεις. Η πρώτη, έρχεται από τη μακρινή Βραζιλία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC και οι ανιστόρητοι παρουσιαστές του, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών κατάφεραν να παραχαράξουν την ελληνική Ιστορία. Όταν μπήκε στο στάδιο, Μαρακανά, η ομάδα των Σκοπιών, στην παρέλαση των αθλητών, ο ένας εκ των σχο­λιαστών, ο Ματ Λάουερ, αναφέρθηκε στη «Μακεδονία» (αντί των Σκοπίων) παρότι πρόσθεσε ο ίδιος ότι η Διεθνής Ολυ­μπιακή Επιτροπή την αναγνωρίζει ως ΠΓΔΜ. Ο Λάουερ όμως δεν σταμάτησε εκεί: «Η Μέρεντιθ (η συμπαρουσιάστρια του) μου θύμισε ότι η ιστορία μας λέει πως ο Φίλιππος Β’ είναι βασιλιάς της Μακεδονίας, πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που κέρδισε τρία μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας» είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας αντιδράσεις των τηλεθεατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Διερωτόμαστε, μετά από τέτοιο ντόρο, ο κύριος Νίκος Κοτζιάς, θα το αφήσει έτσι; Η Κυβέρνηση γιατί μένει άπραγη σε τέτοια σοβαρά εθνικά θέματα; Γιατί κύριε υπουρ­γέ εξωτερικών δεν έχετε ενημερώσει τους Έλληνες και για τις νέες τουρκικές διεκδικήσεις νησιών και βραχονησίδων μας; Γιατί δεν «άνοιξε ρουθούνι» όταν ο τουρκικός Τύπος «αποκάλυψε» ότι τον Ιούνιο έλαβε χώρα συνάντηση αξιωματούχων και τέθηκε σε έλληνα διπλωμάτη το θέμα της υποτιθέμενης «παράνομης κατοχής» και ότι του επιδείχθηκαν και οι ακόλουθοι χάρτες, όπου φαίνονται τα 12 νησιά-βραχονησίδες στο Αιγαίο, καθώς και τα 5 στο Κρητικό Πέλαγος τα οποία διεκδικεί η Τουρκία; Το ζήτημα με την διεκδίκηση των ελληνικών βραχονησίδων από την Τουρκία, φυσικά, δεν είναι καινούριο, είναι κάτι που συχνά αναφέρεται στην τουρκική αρθρογραφία, όμως τώρα οι Τούρκοι επι­χειρούν να εμπλέξουν και την ελληνική διπλωματία. Αλλά εν μέσω καλοκαιριού γιατί να απαντήσει ο κύριος Κοτζιάς...;

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-08/8/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger