«Θέλουμε διάλογο για το μισθολόγιο»


Τα... παράπονα των συνδικαλιστών στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των ερ­γαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας από το γεγονός ότι, οι όποιες συζητήσεις για το θέμα του μισθολογίου δρομολογούνται από το υπουργείο Οικονομι­κών, αποκλειστικά και μόνο με τη συμμετοχή υπηρε­σιακών παραγόντων και ερήμην των συνδικαλιστι­κών οργανώσεων ΕΛ.ΑΣ., ΠΣ και ΛΣ.

Για το θέμα αυτό, μάλιστα, υπήρξε συνάντηση με εκ­προσώπους αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, με τον γενικό γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Ρήγα, τον συν­τονιστή του κόμματος για τα Σώματα Ασφαλείας, Γιώργο Μαλαγκωνιάρη, τον βουλευτή, Γιάννη Σαρακιώτη και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Νίκο Παυλίδη. Οι συν­δικαλιστές των τριών Σωμάτων Ασφαλείας ανέφεραν ότι «η τακτική αυτή όχι μόνο έρχεται σε αντίθεση με τις δε­σμεύσεις για διάλογο, αλλά προσβάλλει και τη λειτουργία του συνδικαλιστικού μας θεσμού και τους εκπροσώπους του, απαξιώνοντας τόσο το συνδικαλισμό όσο και τους συναδέλφους που εκπροσωπούμε. Αυτό, μάλιστα, συμβαίνει την ώρα που εκκρεμεί η συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ, γι΄ αυτό και δεν είναι δυνατόν να προωθούνται μισθολογικές ρυθμίσεις που προβλέπουν περαιτέρω μειώσεις».

Από την πλευρά τους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δικαιο­λόγησαν τη θέση της κυβέρνησης για το ζήτημα του μισθο­λογίου, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα προκαταρκτικό στά­διο διερευνητικών επαφών και ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει διάλογος, αναλαμβάνοντας προς τούτο τη δέσμευ­ση για συνάντηση με τον αν. υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

«Ναι» στην απεργία

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση ήταν η τροποποίηση του άρθρου 23 του Συντάγματος, που αφορά το δικαίωμα της απεργίας στα Σώματα Ασφαλείας, έτσι ώστε να αρθεί ο περιορισμός που υφίσταται. Σύμφω­να με πληροφορίες, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των τριών κλάδων εξήγησαν «τη μορφή και την έκταση που μπορεί να προσλάβει μια τέτοια κορυφαία έκφραση δια­μαρτυρίας στον ευαίσθητο τομέα της Ασφάλειας. Μάλιστα, τονίσαμε την ανησυχία μας για όσα κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αλλαγή του συνδι­καλιστικού νόμου».

Εκεί υπήρξε ταύτιση απόψεων με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απάντησαν ότι «ως κυβέρνηση της Αριστερός είναι υπέρ της διεύρυνσης του συνδικαλιστικού αυτού δι­καιώματος, αλλά επιβάλλεται να υπάρξει διακομματική συναίνεση διότι αυτό σχετίζεται με το μείζον σοβαρό ζήτημα λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας». Τέλος, έδωσαν διαβεβαιώσεις αναφορικά με τον συνδικαλιστικό νόμο, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα θίξουν κεκτημένα δικαιώ­ματα. 

Παπ.
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-30/07/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger