Αρχική » , , , , » Πρόσληψη 600 μάχιμων οπλιτών με τριετή συμβόλαια

Πρόσληψη 600 μάχιμων οπλιτών με τριετή συμβόλαια


Θα προσληφθούν 160 άτομα στο Πεζικό, 50 στα Τεθωρακισμένα, 60 στο Πυροβολικό, 15 στο Μηχανικό, 15 στις Διαβιβάσεις και 300 στις Ειδικές Δυνάμεις.

Mε 600 μάχιμους οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) θα ενισχυθεί εντός του 2016 ο Στρατός Ξηράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει, παρά τις α­σφυκτικές οικονομικές συνθήκες, τη διαδικασία για την πρόσληψη των ΟΒΑ, οι οποίοι θα υπογράψουν μέχρι και τρία χρόνια συμβόλαιο. Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 160 άτομα στο Πεζικό, 50 στα Τεθωρακισμένα, 60 στο Πυροβο­λικό, 15 στο Μηχανικό, 15 στις Διαβιβά­σεις και 300 στις Ειδικές Δυνάμεις.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Άμυνας, έχουν ήδη εξασφα­λιστεί τα απαιτούμενα κονδύλια ενώ ήδη δρομολογείται η σύνταξη της προκήρυξης, η οποία θα δημοσιευθεί από το τέλος Αυγούστου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Ε­ξάλλου, στόχος του υπουργείου είναι οι διαδικασίες να πραγματοποιηθούν σχετικά άμεσα, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις μέχρι το τέλος του έτους και να καλυφθούν τα απαραίτητα κενά.

Ο θεσμός των ΟΒΑ επελέγη ως λύση στην κάλυψη των κενών του ανθρώπινου δυναμικού στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις των δα­νειστών που δεν θέλουν προσλήψεις μό­νιμου προσωπικού. Μέσω του ίδιου θεσμού τα επιτελεία κάλυψαν παλαιότερα έναν αριθμό (μικρό βέβαια, αλλά σημαντικό) στελεχών στις Ειδικές Δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις, όλοι οι ΟΒΑ θα προσληφθούν σε μάχιμα καθήκο­ντα «ειδικότητες μαχητή» σε μονάδες του Δ' Σώματος Στρατού (Έβρο) της ΑΣΔΕΝ (νησιά Αιγαίου) και της ΙΜΠ (Μακεδονία).

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΣΕ 53 ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι με απόφα­ση του ΥΠΕΘΑ τον Μάρτιο του 2016 αυξή­θηκαν οι ειδικότητες που μπορούν να κα­λυφθούν με οπλίτες βραχείας περιόδου από το Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Οι ειδικότητες που προβλέπονταν έως τον Μάρτιο για το Στρατό Ξηράς αριθμούσαν τις 21 και με τη νέα απόφαση αυξήθηκαν στις 53.

Μερικές από τις ειδικότητες του Στρατού είναι: Αποθηκάριος πυρομαχικών-εκρηκτικών, διαβιβαστής, διαβιβαστής ΕΔ, ηλεκτρο­τεχνίτης ερπυστριοφόρων οχημάτων, ηλε­κτροτεχνίτης τροχοφόρων οχημάτων, μά­γειρας, νοσοκόμος τραυματιοφορέας, οδηγός αρμάτων LEO 2A4-HELL, οδηγός αρματοφορέα κ.λ.π Στο Πολεμικό Ναυτικό αντι­στοιχούν 17 ειδικότητες. Μερικές από αυτές είναι: Διοικητικής υποστήριξης (ΔΙΟΙΚ), οδηγός τροχοφόρων οχημάτων (ΟΔΗΓ), εσχαρέας (ΕΣΧ), μουσικός (ΜΟΥΣ), διαχει­ριστής (ΔΙΑΧ), αρμενιστής (ΑΡΜ).

Τέλος στην Πολεμική Αεροπορία υπάρ­χουν 35 ειδικότητες, μεταξύ των οποίων: Αστυνομικός, βοηθός ελεγκτή πτήσεων, πυροβολητής, συντηρητής εγκαταστάσεων, ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων, ξυλουργός, υδραυλικός εγκαταστάσεων.

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟ 2015

Την προηγούμενη χρονιά δικαίωμα ανακατάταξης είχαν μόνο οι οπλίτες που υπηρετούν και όχι οι έφεδροι αμέσως με­τά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους. Οι παραπάνω οπλίτες συ­νέχισαν να υπηρετούν στις μονάδες από τις οποίες και θα απολύονται και οι οποί­ες έχουν καθορισθεί με σχετική υπουργι­κή απόφαση χωρίς δυνατότητα μετάθεσης. Ωστόσο, η φετινή διαδικασία δεν έχει α­κόμη καθοριστεί και δεν είναι γνωστό εάν θα δοθεί η ευκαιρία ανακατάταξης και σε έφεδρους αμέσως μετά την εκπλήρωση της θητείας τους.

(ΤΟ ΧΩΝΙ-7/08/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger