Αρχική » , , , , » Τοπικός πρωθυπουργός στην Θράκη ο Ζεϊμπέκ

Τοπικός πρωθυπουργός στην Θράκη ο Ζεϊμπέκ


Την ώρα που ο τελειόφοι­τος του παλιού εξατάξιου Γυμνασίου υπουργός Παι­δείας Νίκος Φίλης προωθεί την μείωση (αντικατάσταση) των ωρών του μαθήματος των Θρη­σκευτικών, στην Θράκη ο βου­λευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ζήτησε από τον πρώην διευθυντή της «Αυγής» να εξαιρεθούν από κάθε νέα ρύθ­μιση τα μειονοτικά δημοτικά σχολεία.

Στην τηλεφωνική επαφή που είχε στις αρχές Ιουνίου με τον Φίλη, συμπεριφέρθηκε ως Βεζύρης, απαιτώντας να μην επι­βληθεί στην Δυτική Θράκη η απόφαση για το ενιαίο ολοήμε­ρο σχολείο.

Μάλιστα, έφτασε μέχρι του σημείου να απειλήσει τον ελλη­νόφωνο υπουργό ότι «αν προ­χωρήσει στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει, τις ψήφους της μειονότητας, η οποία θα στραφεί προς την Ν.Δ.».

Με θράσος χιλίων πιθήκων ο Ζεϊμπέκ κάλεσε τον Φίλη να μην υπάρχει καμία παρέμβαση στα σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά της τελευταίας διδάσκο­νται στην τουρκική γλώσσα τις βασικές αρχές του Ισλάμ, ενώ μαθαίνουν και αραβικά γράμ­ματα προκειμένου να μπορούν να διαβάζουν το Κοράνι.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος αξίωσε επίσης την αποπομπή του περιφερεια­κού διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και Θρά­κης και την αλλαγή όλων των δασκάλων (Ελλήνων και μειο­νοτικών) που δεν είναι αρεστοί στον «τουρκόφιλο» Σύλλογο Επιστημόνων Δυτικής Θράκης (BTAYTD).

Τα μέλη του τελευταίου απαρτίζονται από απόφοιτους της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακα­δημίας Θεσσαλονίκης που διδά­σκουν τουρκικά στα μειονοτικά και στο σύνολό τους διατηρούν στενούς δεσμούς με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Ο ίδιος φέρεται μάλιστα να έθεσε και ζήτημα ανοίγματος όλων των «παρανηπιαγωγείων» της μειονότητας που χρηματο­δοτούνται από το τουρκικό κυβερνών κόμμα Ευημερίας και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), τα οποία πρό­σφατα έκλεισαν γιατί δεν πλη­ρούσαν καμία προδιαγραφή λει­τουργίας τους.

Όσο για τον Φίλη «εποίησε την νήσσα» και στο θέμα αυτό για πολλοστή φορά, αφήνοντας μάλιστα πολύ πιθανό το ενδεχό­μενο όχι μόνο να υπάρξει ανοχή στην λειτουργία των «παρανηπιαγωγείων» αλλά να μπορούν να διδάσκουν σ’ αυτά -ανεπισήμως- και «εκπαιδευτικοί» από το Μπακεσίν και την γειτονική πόλη - ορμητήριο του Ερντογάν, Φεθιόγλου.

Ιθύνων νους της άσκησης πί­εσης προς τον ενδοτικό υπουρ­γό Παιδείας είναι ο πράκτορας της ΜΙΤ Ιλτέρ Μέτσο, που έπρε­πε, αν υπήρχε η στοιχειώδης σο­βαρότητα στο Ελληνικό Κράτος, να είχε απελαθεί προ καιρού για τον αποδεδειγμένα ρόλο που παίζει υπέρ της κοσσοβοποίησης της Δυτικής Θράκης.

Το ίδιο έπρεπε να συμβεί και με τον ψευδομουφτή Μέτε που προετοιμάζει το έδαφος για την άνοδο στην ηγεσία του DEB του «επιχειρηματία» ΛεΒέντ Σαδίκ, για τις εμπρηστικές δηλώσεις του στον Κέχρο της Ροδόπης, όπου ανέφερε επί λέξει:

«Είμαστε μέλη ενός μεγάλου Έθνους (σ.σ. τουρκικού) που είναι σε πολλές χώρες υπό δι­ωγμό. Αυτό δεν συμβαίνει μό­νο εδώ αλλά και στην Φιλιππούπολη, το Πρίζρεν και τα Σκόπια».

Παρά ταύτα, ο συγκεκριμένος εξακολουθεί να διαθέτει την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη, όπως κι ο Μέτσο που πρωταγω­νίστησε στα επεισόδια, προ ετών, στην Ρόδο όπου ξυλοκόπησε τον επίσημο ιμάμη του νη­σιού, χωρίς ουσιαστικά ποτέ να διωχθεί.

(ΕΜΠΡΟΣ-30/07/2016)

1 σχόλια:

  1. Το ότι ζούμε σε κράτους μπανανία εδώ και χρόνια το ξέρουμε πλέον εκείνο που πρέπει να μάθουμε είναι αν πρέπει τελικά οι έλληνες τής θράκης να πάρει ποίο σοβαρά το θέμα ΘΡΑΚΗ Γιατί όλα τα λαμόγια πού κυβέρνησαν καί κυβερνούν εκτελούν εντολές πάνε γιά κοινοποίηση τής Θράκης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger