Αρχική » , , , , , » Το βράδυ που καιγόταν η Τουρκία ο Γιώργος χόρευε στη Σύμη

Το βράδυ που καιγόταν η Τουρκία ο Γιώργος χόρευε στη Σύμη


 Η Κωνσταντινούπολη καιγόταν και ο Γιώργος χόρευε.
 Υπό τους ήχους της «Συννεφιασμένης Κυριακής» του Τσιτσάνη ο πρώην πρωθυπουργός διέπρεψε στο ζεϊμπέκικο και μετά το γλέντι έγραψε κι ένα tweet για το πραξικόπημα.

Του Διονύση Θανάσουλα

Το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου, όταν το ρολόι έδειχνε περασμένα μεσάνυχτα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε καν αντιληφθεί ότι η γειτονική Τουρκία φλεγόταν από το πραξικόπημα ανατροπής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μαζί με την παρέα του διασκέδαζε στην πιο κοσμική ταβέρνα του νησιού, τον «Μάνο», εκεί όπου κάθε καλοκαίρι δίνουν το «παρών» Ρώσοι ολιγάρχες και Τούρκοι εκατομμυριούχοι.

Η λέξη «διασκέδαζε» βέβαια πήρε άλλη διάσταση, αφού ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΚΙΔΗΣΟ τα έδωσε όλα όταν ήρθε στο τσακίρ κέφι θυμίζοντας κατά τι τον αείμνηστο πατέρα του, ο οποίος λάτρευε συγκεκριμένα ζεϊμπέκικα, όπως το «Γεννήθηκες για την καταστροφή». Είχε προηγηθεί ένα εξαιρετικό δείπνο με μικρά ψαράκια, συμιακό γαριδάκι, μεζέδες από την τοπική κουζίνα του νησιού και εκλεκτά λευκά κρασιά, το οποίο απόλαυσε ο πρόεδρος χωρίς όμως να ξεφύγει. Το πόσο προσέχει τη σιλουέτα του φάνηκε όταν μετά από λίγο η παρέα ήρθε στο κέφι και ο κ. Παπανδρέου σηκώθηκε από την πράσινη καρέκλα του -το ντεκόρ στον «Μάνο» είναι μια αποθέωση του πράσινου- για να χορέψει έχοντας χαλαρώσει αρκετά.

Εν αντιθέσει με τον πατέρα του, που λάτρευε τα βαριά ζεϊμπέκικα, ο σαφώς πιο intellectuel υιός προτίμησε να εντρυφήσει σε ένα άλλο μεγάλο τραγούδι, τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» του Βασίλη Τσιτσάνη, το οποίο χόρεψε με το γνωστό του άψογο στυλ προκαλώντας έναν μίνι παροξυσμό στην παρέα του. Με dress code καλοκαιριού -αρχικώς είχε ρίξει με ιδιαί­τερη χάρη ένα πουλόβερ στην πλάτη, το οποίο έβγαλε-, δηλαδή ριγέ πουκάμισο και μπλε παντελόνι, ο κ. Παπανδρέου έριξε τις μεταμεσονύχτιες στροφές του χωρίς ενοχές. Τι κι αν είχε μάθει ότι η Κωνσταντινούπολη φλεγόταν;

Την ώρα που στην Αθήνα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί παρακολουθούσαν τις δραματικές εξελίξεις ο Γιώργος Παπανδρέου απέδιδε τον δικό του φόρο τιμής στον Τσιτσάνη. Φίλοι και συνεργάτες όπως η ηλιοκαμένη ξανθιά κυρία που του χτύπαγε παλαμάκια ή ο κύριος με το πούρο στο στόμα, συμμετείχαν με πάθος στο χορευτικό κρεσέντο του πρώην πρωθυπουργού. Την ίδια στιγμή ο ιδιοκτήτης της διάσημης ταβέρνας προμήθευε με άφθονα πιάτα την παρέα, τα οποία έσπαγαν με ρυθμό πολυβόλου στο πάτωμα γύρω από τον κ. Παπανδρέ­ου. Τα πραγματικά πολυβόλα, όμως την ίδια στιγμή στην Κωνσταντινούπολη σημάδευαν ανθρώπους κάτι όμως που τελικά δεν χάλασε τη βραδιά του ηγέτη του ΚΙΔΗΣΟ, τουλάχιστον μέχρι τις 02:30 τα ξημερώματα. Τότε ήταν που ανέβασε στο Twitter μια δήλωσή του για τα όσα συνέβαιναν στη γείτονα από τις 1130 το βράδυ της Παρασκευής όπου τόνιζε: «Ιστορικά κανένα πραξικόπημα δεν ήταν λύση στις προκλήσεις της Δημοκρατίας. Αλληλεγγύη στους εκλεγμένους θεσμούς και τον λαό της Τουρκίας».

(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-24/07/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger