Αρχική » , , , , » Παλαιά και χωρίς συντήρηση τα κύρια οπλικά συστήματα στον Έβρο

Παλαιά και χωρίς συντήρηση τα κύρια οπλικά συστήματα στον Έβρο


«Τρομοκρατία» από την 12η Μεραρχία.

Τελικά ο μεγαλύτερος εχθρός στις ελληνι­κές ένοπλες δυνάμεις είναι ...η οικονομία και η αδιαφορία: Οι καταγγελίες για τη συντήρηση των μονάδων του στρατού αυξάνονται καθημερινά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργούν σωστά και να κάνουν τη ζωή των στρατιωτικών και των φαντάρων δυσκολότερη...

«Είμαι τεχνικός με 27 χρόνια υπηρεσίας σε μάχιμες μονάδες του Έβρου και των νήσων. Θα ήθελα να ενημερώσω Ιεραρχία του ΥΠΕΘΑ, ΓΕΕΘΑ αλλά και όλους τους ανώτερους επιτελείς του Δ΄/Σ.Σ ότι αυτό που γίνεται το τελευταίο διάστημα στην 12η Μεραρχία δεν το χωρά ο νους μας. Ενώ βρισκόμαστε σε μια δύσκολη οικονο­μική κατάσταση όπου όλοι μας βιώνουμε και κατανοούμε με μεγάλες δυσκολίες στην συντήρηση των μέσων λόγω έλλειψης φίλτρων, ανταλλακτικών, ελαστικών, συσσωρευτών κ.α. αλλά με τον υπερβάλλον ζήλο και την καθημερινή οικονομική ενίσχυση από τα στελέχη με τον καφέ και την τυρόπιτα στα παραμάγαζα των μονά­δων καταφέρνουμε και κρατάμε όσο μπο­ρούμε λειτουργικές τις μονάδες μας.

Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί ένα επιπλέον πρόβλημα με την έλλειψη των ελαιολιπαντικών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα με υψηλό κόστος επισκευής και μάλιστα σε κύρια οπλικά συστήματα, χωρίς αυτό να ενδιαφέρει όπως δείχνει την διοίκηση της 12ης.

Όταν εμείς κάνουμε αναφορές με σκοπό να γνωστοποιήσουμε το πρόβλημα με όλα τα παραπάνω αλλά και να σώσουμε αυτά που εδώ και χρόνια προσπαθούμε να συντηρούμε με μεγάλο ζήλο συναντάμε το εξής παράλογο:

Η ιεραρχία της μεραρχίας κάνοντας ένα χρόνο διοίκηση «και μετά λίγο που τους νοιάζει τι θα απομείνει ζωντανό» δεν θέλει να τους αναφέρουν προβλήματα οι διοικητές και απαντούν με τρομοκρατία και δημόσια μπροστά στους επικεφαλής των διμοιριών αλλά και τους στρατιώτες ότι αυτά δεν θα τα αναφέρετε στο σχημα­τισμό αλλά θα τα λύνετε σε επίπεδο μονάδος.

Τέτοια κατάσταση εγώ που δεν έχω φύγει ούτε μια μέρα από τα τμήματα συντηρήσεως δεν έχω ξαναδεί και φοβάμαι! Φοβάμαι για την οικογένεια μου! Φοβάμαι για εμέ­να αλλά και για όλους τους συναδέλφους μου!

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και βάζουν καθημερινά το κεφάλι των στελε­χών στην λαιμητόμο με βία και τρομοκρα­τία και το καλύτερο από όλα είναι αυτό που με χαρτί στις μονάδες ο μέραρχος ενημερώνει πως αν μείνει όχημα η οπλικό σύστημα σε άσκηση η στο δρόμο θα παρουσιάζονται ο επικεφαλής και ο Διοικητής της μονάδας στον μέραρχο. Παρα­καλώ να παρέμβει άμεσα η Ιεραρχία, πολι­τικοί και στρατιωτικοί γιατί θα έχουμε άσχημα αποτελέσματα εν καιρό ειρήνης, οι άνθρωποι αυτοί έχουν βαλθεί να διαλύσουν τις οικογένειες μας για χάρη της καριέρας τους!»

stratiotikathematablogspot

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger