Αρχική » , , , » Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών


Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των Γενικών Επιτελείων, του υπουργείου Οικονομικών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι σε διαρκείς διαβουλεύσεις, προκειμένου να διαμορφώσουν τα τελι­κό σχέδιο που αφορά το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ενημερώνοντας τους συναρμόδιους υπουργούς του οικονο­μικού επιτελείου της κυβέρνησης, αλλά και τα μέλη που μετέχουν στον διάλογο για το μισθολόγιο της στρατιωτικών, ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος, σε έγγραφο του (αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΘΑ), επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «Γνωρίζετε ότι από το έτος 2009 ο προϋπολογισμούς (Π/Υ) του ΥΠΕΘΑ έχει υποστεί μείωση σε ποσοστό 51,75% ή σε απόλυτες τιμές μείωση κατά 3.375.450.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, ο λειτουργικός Π/Υ έχει μειωθεί από 1.448.534.000 ευρώ σε 567.970.000 ευρώ, ήτοι κατά 60,79%. 

Για να ανταποκριθεί στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο του το ΥΠΕΘΑ, έχει δραστηριοποιήσει όλο το στελεχιακό δυνα­μικό, το όποιο με προσωπικό κόστος, μη φειδόμενο χρόνου, συντηρεί το επιχειρησιακό υλικό, τα μέσα μεταφοράς, τα έργα υποδομών. Επίσης, είναι γνωστό στο ΥΠΕΘΑ ότι στο ισχύον μι­σθολόγιο των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων υφίστανται στρεβλώσεις και εγγενείς αδυναμίες, οι οποίες θα πρέπει να διορθωθούν με την καθιέρωση ενός σύγχρονου και ορθολογι­κότερου μισθολογίου. 

Οι στρεβλώσεις αυτές αφορούν κυρίως στην καταβολή ορισμένων επιδομάτων, στην άνιση διαμόρφω­ση των αποδοχών των στελεχών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη η προέλευση και εκπαίδευση τους, κατ’ αντιστοιχία με τα ισχύοντα στο μισθολόγιο του υπόλοιπου δημόσιου τομέα, στη μικρή απόκλιση των βασικών μισθών μεταξύ εισαγωγικών και καταλη­κτικών βαθμών, στην έλλειψη κινήτρων για την παραμονή στο στράτευμα, στην εξάντληση του μέγιστου ποσοστού του ΕΧΥ (60%) με τη συμπλήρωση 29 ετών υπηρεσίας. Στρεβλώσεις πι­θανόν να υφίστανται ακόμη και μεταξύ του βαθμολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κατόπιν των προεκτεθέντων και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων σε επίπεδο επιχει­ρησιακού έργου και κοινωνικής προσφοράς, σε συνδυασμό με τις υφισταμένες απαγορεύσεις, τους περιορισμούς και τις ειδικές συνθήκες εργασίας, που συνεπάγονται αυξημένους κινδύνους για τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και την ψυχική υγεία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά την άποψή μας απαιτεί­ται η καθιέρωση ενός νέου σύγχρονου μισθολογίου, ανταποκρινόμενου στις τρέχουσες απαιτήσεις, συνθήκες και πρακτικές, με το όποιο, πλην των άλλων, θα εξορθολογίζονται και οι υφισταμένες στρεβλώσεις και εγγενείς αδυναμίες».

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-02/07/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger