Αρχική » , , , » «Δώστε παράταση στην υποβολή αιτήσεων αποστρατείας»

«Δώστε παράταση στην υποβολή αιτήσεων αποστρατείας»


Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και προς τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, απέστειλε ο Σύνδεσμος των εν Ενεργεία Στελεχών της ΠΑ (ΣΕΕΝΣΑ) για το καθεστώς των αιτήσεων αποστρατείας, το οποίο έχει ανατραπεί από τον νέο ασφαλιστικό νόμο, που ψη­φίστηκε πρόσφατα. Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει με­ταξύ άλλων: «Μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου, που φέρνει τα πάνω κάτω στο καθεστώς συνταξιοδότησης των στελεχών των ΕΔ, έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση και ανη­συχία στους κόλπους των στρατιωτικών. (...)

Αναλυτικότερα, έχουμε τα ακόλουθα δεδομένα: 

α) Για όσους πρόλαβαν και υπέ­βαλαν αίτηση συνταξιοδότησής τους πριν από την ψήφιση του νέου νόμου και δεν έχει προλάβει να δημοσιευθεί το ΦΕΚ διαγραφής τους μέχρι την 1η Ιουλίου του 2016 (σ.σ. χθες) θα ισχύσει για αυτούς το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς, 

β) Για όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την ψήφιση του νέου νόμου, ήτοι από Δευτέρα 9 Μαΐου, είναι προφανές ότι θα ισχύσει για αυτούς το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα, καθώς το ΦΕΚ διαγραφής τους απαιτεί ένα διάστημα τριών έως και τεσσάρων μηνών για να εκδοθεί. Διαπιστώνεται επομένως ότι με τη θέσπι­ση μιας τόσο κοντινής ημερομηνίας -1/7/2016- δεν θα υπάρ­χει η δυνατότητα για όσους δεν θα έχει δημοσιευθεί μέχρι τότε το ΦΕΚ διαγραφής τους, ενώ έχουν κριθεί ήδη οι αιτήσεις τους συνταξιοδότησής τους ή έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίω­μα, να υπαχθούν στο μέχρι πρότινος ισχύον συνταξιοδοτικό κα­θεστώς. Αυτό που είχαμε αιτηθεί με προηγούμενη επιστολή μας και σας επικαιροποιούμε για ακόμη μια φορά, είναι να δώσετε παράταση στην υποβολή αιτήσεων αποστρατείας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016, ώστε να κατοχυρωθούν τόσο όσοι έχουν υπο­βάλει ήδη αίτηση και δεν και δεν έχει δημοσιευθεί το ΦΕΚ δια­γραφής τους, αλλά και να υπάρχει χρόνος για την έκδοση του ΦΕΚ διαγραφής για όσους δεν έχουν υποβάλει αίτηση ακόμα, διότι το χρονικό περιθώριο μέχρι την 1η Ιουλίου που τους διατέ­θηκε είναι πολύ μικρό». 

Π.Σ.
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-02/07/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger