Αρχική » , , , » Στους μετανάστες οι μισθοί των Ελλήνων στρατιωτικών

Στους μετανάστες οι μισθοί των Ελλήνων στρατιωτικών


Στο ιλιγγιώδες ποσό των 283.874.000 ευρώ ανέρχεται το ετήσιο κόστος σίτισης των 39.540 τριτοκοσμικών που διαμένουν στα 41 συ­νολικά ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας (ΚΕΠΑ) που έχουν διασπαρεί στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά.

Σε απλά Ελληνικά, ο Έλληνας φορο­λογούμενος πληρώνει 788.540 ευρώ την ημέρα για την παροχή περίπου 134.334 γευμάτων στους αλλοδαπούς.

Η κάθε μερίδα φαγητού, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στοιχίζει περί τα 5,87 ευρώ, δη­λαδή 16,71 ευρώ ημερησίως ανά άτομο, ποσό υπεραρκετό για την αγορά βασικών αγαθών για δύο τετραμελείς Ελληνικές οικογένειες!

Η γλώσσα των αριθμών αποκαλύπτει ότι ο κάθε λαθρομετανάστης επιβαρύνει εβδομαδιαίως τον ήδη ισχνό προϋπολο­γισμό των Ενόπλων Δυνάμεων με 116,97 ευρώ, ήτοι 501 ευρώ τον μήνα.

Μόνο για το Πολεμικό Ναυτικό, σύμ­φωνα με το ΓΕΕΘΑ, το κόστος σίτισης των εποίκων στα κέντρα που βρίσκονται στην δικαιοδοσία του (Λαύριο, Σχιστό, Σκαραμαγκά, Ελαιώνα και Νέα Μάκρη), ανέρχεται καθημερινά στα 60.000 ευ­ρώ.

Την ίδια ώρα οι απόστρατοι και οι εν ενεργεία στρατιωτικοί εμπαίζονται από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αναφορι­κά με την αποκατάσταση των συντάξεων και αποδοχών τους στα επίπεδα του 2012, όπως έχει αποφασίσει η Ολομέ­λεια του Συμβουλίου της Επικράτειας.

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια του προ­σωπικού των Ε.Δ. που έχει αναλάβει την διαμονή των επήλυδων στα ΚΕΠΑ.

Εκτός από τις μεταδοτικές ασθένειες, από τις οποίες έχουν νοσήσει αρκετοί στρατιωτικοί, καταστρατηγείται συνεχώς το ωράριο, με αποτέλεσμα να απασχο­λούνται σχεδόν όλη την ημέρα, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των «μου­σαφίρηδων» από τα έγκατα της Ανατολής και της Αφρικής.

Το θράσος των τελευταίων έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αφού σε κέντρο της Βορείου Ελλάδας απαίτησαν από τον διοικητή να αλλάξει κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού σε νυχτερινό το ωράριο όσων ήταν επιφορτισμένοι με την σίτισή τους, τονίζοντας ότι όσες ημέρες διαρκεί η μεγαλύτερη θρησκευτική εορτή τους, οι μουσουλμάνοι δεν πρέπει να τρώνε με το φως της ημέρας!

Ευτυχώς που ο συγκεκριμένος αξιωματικός διατήρησε την ψυχραιμία του, η οποία κόντεψε να εξαντληθεί όταν μαινόμενοι έποικοι κατέλαβαν για λίγα λεπτά το γραφείο του, ζητώντας να τους «σερβίρονται» εβδομαδιαίως περισσότερα γεύματα με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κρέας.

Πάντως, μετά από μερικές ημέρες υπέβαλε την παραίτησή του, αφού όπως έλεγε στους υφισταμένους του, «η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και μυρίζει μπαρούτι».

Άλλος συνάδελφός του που είναι μέλος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΣΠΕΚΜ) καταγγέλλει στο «ΕΜΠΡΟΣ» ότι τα εναπομείναντα στρατιωτικά νοσοκομεία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς προσωπικό.

Κι αυτό γιατί έχουν διατεθεί από το ΥΠΕΘΑ τουλάχιστον 31 γιατροί και 19 νοσηλευτές για την εξυπηρέτηση σε μόνιμη βάση των ανιθαγενών που φιλοξενούνται στα ΚΕΠΑ.

Παράλληλα, κάθε εβδομάδα άλλοι 58 γιατροί, παιδίατροι, γυναικολόγοι, μέχρι και ψυχίατροι, επισκέπτονται τους οργανωμένους καταυλισμούς, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ο... Εμίρης διοικητής των Κέντρων Μεταναστών

Την ίδια ώρα, έχει κατατεθεί στην Ελληνική Κυβέρνηση επίσημο αίτημα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να αναλάβουν την εγκατάσταση σε πρώτη φάση προκατασκευασμένων πλήρως εξοπλισμένων κατοικιών σε ορισμένα από τα κέντρα «φιλοξενίας».

Στην συνέχεια, θα προχωρήσουν, σε συνεννόηση με εγχώρια κατασκευαστική εταιρεία, στην δημιουργία μόνιμων κτιριακών υποδομών.

Μοναδική προϋπόθεση που βάζουν τα ΗΑΕ -κι εδώ βρίσκεται η είδηση- είναι να αναλάβουν την πλήρη διοίκηση και εποπτεία, χωρίς την δυνατότητα παρέμβασης των αρμοδίων Ελληνικών αρχών, των οικισμών που θα κατασκευασθούν, μέλη της Ερυθράς Ημισελήνου σε συνεργασία με στρατιωτικούς των Εμιράτων.

Δηλαδή, θα έχουμε κατάληψη Ελληνικού εδάφους, αφού τον απόλυτο έλεγχο στα μουσουλμανικά χωριά που θα δημιουργηθούν θα τον έχουν οι εμίρηδες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την εθνική ασφάλεια.

Ο πρέσβης των ΗΑΕ στην Αθήνα Σουλτάν Μοχάμεντ Ματζέντ Αλαλί δήλωσε πρόσφατα ότι έχει επέλθει συμφωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, προκειμένου η χώρα του να αναλάβει άμεσα την αναβάθμιση δύο κέντρων.

Πρόκειται για το πρώην στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο Λάρισας και για τις παλιές εγκαταστάσεις της Αεροπορίας στην Ριτσώνα Ευβοίας.

Πάντως, μέχρι στιγμής, η βοήθεια των Εμιράτων «για την ανακούφιση του πόνου των προσφύγων», όπως είπε ο Αλαλί, προκαλεί μόνο γέλωτα.

Μέσα σ’ ένα χρόνο έχουν προσφέρει μόνο 150 οικογενεια­κά πακέτα ξηράς τροφής, 400 γεύματα για την περίοδο του Ραμαζανίου και μερικούς... χουρμάδες.

Τέτοια γαλαντομία για τους ομόθρησκους τους!

(ΕΜΠΡΟΣ-30/07/2016)

1 σχόλια:

  1. ΟI ΜΟΥΖΑΛΑΣ- ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ (ΗΟΤ SPOT)ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΙΣ Ε.Δ ΑΠΟ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ Ε.Δ, ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΙΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.
    ΚΑΜΜΕΝΕ ΑΝΕΧΩ=ΕΝΕΧΩ! ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΠΑΡΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ!Η ΒΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΨΗ ΤΩΝ ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΩΝ ΛΑΘΡΟΡΝΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕΣ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΒΟΙΟΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΠΕΙΘΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟ. AYTO ΒΑΛΤΟ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger