Αρχική » , , , » "ΘΡΑΚΗ" ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΦΟΡΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ

"ΘΡΑΚΗ" ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΦΟΡΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ


ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ "ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ" ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΡΘΙΟΙ.

Με την Τουρκία να εντείνει τις επιθέσεις της στην Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα, είναι να απορεί κανείς με τους καρεκλοκένταυρους που εξακολουθούν σαν απλοί παρατηρητές, να βλέπουν τις εξελίξεις και να μην παίρνουν τα μέτρα τους, ενώ το πράγμα δείχνει επακριβώς που πάει. Και είναι να απορεί κανείς εάν πρόκειται για επικίνδυνα ανίκανους ή για συνειδητά προδότες, αφήνοντας την Πατρίδα ΜΑΣ έρμαιο στα σχέδια της Άγκυρας, που δυστυχώς παραμένουν τα ίδια εδώ και αιώνες, και θέλουν να βάλουν στο χέρι και την έως τώρα απελευθερωμένη Θράκη ΜΑΣ (και όχι μόνο)! Η παρακάτω εξοργιστική είδηση αλλά ενδεικτική για τις προθέσεις των Τούρκων, μάλλον δεν είναι ικανή για να βγάλει από τη ... νιρβάνα τους, τους αρμόδιους του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και των Επιτελείων. 

Στις 30 Απριλίου 2016, κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης ναυπήγησης του πρώτου τουρκικού Ελικοπτεροφόρου Αποβατικού Δεξαμενής (LHD) TCG ANADOLU (L400), ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προαναγγείλει τρία πράγματα: το πρώτο, πως από το πλοίο θα επιχειρούν αεροσκάφη F-35B SVTOL, το δεύτερο, πως ζήτησε να επισπευσθεί η διάρκεια κατασκευής του στα 4 έτη (από 5 αρχικά) και το τρίτο, πως θα ακολουθήσει η κατασκευή και του δεύτερου πλοίου της αυτής κλάσης.

Το TCG ANADOLU, με εκτόπισμα 27.436 τόνων, θα είναι πανομοιότυπο με το SPS JUAN CARLOS I (LO1) του Ισπανικού Ναυτικού και τα HMAS ADELAIDE (LO1) και HMAS CANBERRA (LO2) του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας. Σε αντίθεση με το προωστήριο σύστημα CODAG αυτών (συνδυασμένο σύστημα κινητήρα Diesel και αεριοστροβίλου), το τουρκικό πλοίο θα είναι εφοδιασμένο με 5 πετρελαιοκινητήρες MAN 16V32/40, κάθε ένας εκ των οποίων θα παράγει 7.680KW, προσδίδοντας μέγιστη ταχύτητα 21 κόμβων και ακτίνα δράσης περί τα 9.000 ναυτικά μίλια. Το πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με Σύστημα Εκτόξευσης Κατευθυνομένων Βλημάτων (GMLS) RAM Mk49, δύο Mk-15 Phalanx Block 1B CIWS και πέντε σταθερές πλατφόρμες πυροβόλων των 25mm, ενώ θα μεταφέρει 6 αεροσκάφη F-35B, 4 ελικόπτερα T-129 ATAK, 2 ελικόπτερα S-70B Seahawk, καθώς και 2Uavs.

Όπως αποκαλύπτουν έγκυρες τουρκικές πηγές, αποφασίστηκε τελικά η ναυπήγηση και δεύτερου πλοίου της κλάσης. Το ενδιαφέρον και ανησυχητικό της είδησης είναι όμως αλλού: το σκάφος αυτό θα φέρει το όνομα TCG TRAKYA (L401), δηλαδή ... Θράκη! Τι άλλο πρέπει να περιμένουμε, για να αναλάβουμε δράση;

(ΣΤΟΧΟΣ-09/06/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger