Αρχική » , , , , » Άτρωτο το σύστημα αεράμυνας στο Αιγαίο

Άτρωτο το σύστημα αεράμυνας στο Αιγαίο


Οι επιδόσεις των ασκούμενων τμημάτων ήταν άριστες.

Ο εντοπισμός και ο εγκλωβισμός «εχ­θρικών» ελικοπτέρων από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της 79 ΑΔΤΕ (Σάμος ), καθώς και η μεταφο­ρά Τμημάτων Αμέσου Επεμβάσεως με μεταφορικά ελικόπτερα, ήταν τα βασικά εκπαιδευτι­κά αντικείμενα στα οποία ασκήθηκαν δύο επίλεκτες Μονάδες του Στρατού Ξηράς, η 79 ΑΔΤΕ και η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ).

Οι επιδόσεις των ασκούμενων τμημάτων ήταν άριστες, αφού τα «εχθρικά» ελικόπτερα που παραβίασαν τα όρια του εθνικού μας εναέριου χώρου στο ανατολικό Αι­γαίο, κατά το σενάριο της άσκησης, εγκλωβίστηκαν από τα ραντάρ των αντιαεροπορικών συστημάτων και πλέον η κατάρριψή τους ήταν μόνο θέμα χρόνου και διαταγής. Επίσης, μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια, μετακινήθηκε το στρατιωτικό προσωπικό με τα μεταφορικά ελικό­πτερα και αποβιβάστηκε με ασφάλεια στην καθορισμένη περιοχή, σύμφωνα με τον σχεδίασμό της άσκησης.

Επίσης, τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων, εκμεταλ­λευόμενα τις δυνατότητες των ελικοπτέρων, πραγματο­ποίησαν διείσδυση στο «εχθρικό» προγεφύρωμα, που ανάπτυξε ο υποτιθέμενος εχθρός, ώστε να διευκολύνουν την επιθετική επιστροφή των φίλιων δυνάμεων.

Η άσκηση διεξήχθη με πλήρη επιτυχία και έδωσε την ευκαιρία στο προσωπικό των δυνάμεων της νήσου Σάμου (79 ΑΔΤΕ) και σε αυτό των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) να αντιμετωπίσουν με ρεαλισμό επεισόδια του συγχρόνου πεδίου των επιχειρήσεων.

Η 1η ΤΑΞΑΣ έχει ως αποστολή τη διοίκηση, τον έλεγ­χο και την εκπαίδευση των Μονάδων Αεροπορίας Στρα­τού. Έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων μάχης, σε συνεργασία με τα άλλα όπλα του Στρατού Ξηράς ή και ανεξάρτητα από αυτά, αλλά και να εκτελεί ποικίλες απο­στολές μάχης και Διοικητικής Μέριμνας (ΔΜ), ανεξάρτη­τα ή σε συνεργασία με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην 1η ΤΑΞΑΣ υπάγονται όλες οι Μονάδες Αεροπο­ρίας Στρατού (ΜΑΣ). Διαθέτει για τις επιχειρήσεις μετα­φορικά ελικόπτερα Σινούκ και επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι. Έδρα της είναι το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Χ.Α.Κ.
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-25/06/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger