Αρχική » , , , , , » Τουρκική τουριστική καταστροφή - Ο Πούτιν βούλιαξε στον πάτο της Μεσογείου τον τουρισμό της Αττάλειας

Τουρκική τουριστική καταστροφή - Ο Πούτιν βούλιαξε στον πάτο της Μεσογείου τον τουρισμό της Αττάλειας


Του Στρατή Μαζίδη

Τη νίλα του Δράμαλη ζει η ατμομηχανή της τουρκικής τουριστικής βιομηχανίας, η ιστορική πόλη από την οποία αντλούμε αρκετοί την καταγωγή μας, η Αττάλεια. Συγκεκριμένα η συνέντευξη του τ. δημάρχου Mustafa Akaydin στο πρακτορείο Sputnik είναι αποκαλυπτική καθώς η κατάσταση στο τουριστικό θέρετρο χαρακτηρίζεται ως καταστροφική.

Ο Akaydin εκτιμά πως η κρίση των ρωσoτουρκικών σχέσεων μετά την κατάρριψη του βομβαρδιστικού Sukhoi-24 οδήγησε στην απώλεια της φετινής τουριστικής σεζόν για την Αττάλεια φέτος.

Η συνέντευξη με τον τέως δήμαρχο προέκυψε καθώς η κατάσταση στον τουρισμό της Τουρκίας συνεχίζει να επιδεινώνεται καθώς η Μόσχα μετά την κατάρριψη μπλοκάρισε τα οργανωμένα ταξίδια από ρωσικά τουριστικά γκρουπ στην Τουρκία.

"Παρατηρώ αυτή την καταστροφική κατάσταση για πρώτη φορά στα 36 χρόνια που ζω στην Αττάλεια. Φυσικά η κρίση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη. Οφείλεται σε σειρά παραγόντων ανάμεσα στους οποίους η τρομοκρατία και οι κακές σχέσεις με τη Ρωσία" σχολιάζει ο Akaydin.

Ωστόσο παραμένει απαισιόδοξος όσον αφορά τη λήψη μιας σειρά μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σοβαρή κρίση στον τουρισμό της Τουρκίας, ανάμεσα στα οποία και η αναζήτηση εναλλακτικών αγορών τουριστών:

"Θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι η Τουρκία θα καταφέρει να διεισδύσει σε εναλλακτικές αγορές στο άμεσο μέλλον, ενώ οι διάφοροι νέοι τρόποι που εφαρμόζονται για την αναζωογόνηση του τουριστικού τομέα δεν έχουν αναπτυχθεί γρήγορα. Γι 'αυτό είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι Αττάλεια έχει ήδη χάσει αυτή την τουριστική περίοδο".

Τέλος ο Akaydin εκφράζει την ελπίδα του ότι οι σχέσεις Μόσχας - Άγκυρας θα αποκατασταθούν δείχνοντας με το δάκτυλο τις τουρκικές αρχές, τις οποίες θεωρεί υπεύθυνες για την τρέχουσα κατάσταση.

freepen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger