Αρχική » , , » Καμμένος: “ΘΑ υλοποιήσουμε την απόφαση του ΣτΕ αλλά δεν ξέρουμε πότε”!

Καμμένος: “ΘΑ υλοποιήσουμε την απόφαση του ΣτΕ αλλά δεν ξέρουμε πότε”!


Να σταματήσει τις προκλήσεις ζήτησε από την Τουρκία ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, καλώντας εκ νέου τη γείτονα χώρα να αντιληφθεί ότι οι προκλητικές συμπεριφορές της δημιουργούν πρόβλημα και στην ίδια, δεν βοηθούν στη βελτίωση των σχέσεων και προειδοποιώντας ξανά για τον κίνδυνο ατυχήματος.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την έξαρση των προκλήσεων και πως οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αναχαιτίζοντας ό,τι εισέρχεται στο FIR Αθηνών κατά παράβαση των διεθνών κανόνων και ακολουθώντας τα προβλεπόμενα όσον αφορά στις παραβάσεις των κανόνων ναυσιπλοίας. Υλοποιούνται οι σχεδιασμοί της στρατιωτικής ηγεσίας, σημείωσε.

Εξάλλου ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά, δια του υπουργείου Εξωτερικών, ενημερώνει τους συμμάχους και τα κράτη μέλη του ΟΗΕ για την τουρκική συμπεριφορά και τις ελληνικές θέσεις, οι οποίες, όπως είπε, γίνονται περισσότερο αντιληπτές, καθώς οι συμμαχικές χώρες έχουν "ιδία εικόνα" αυτής ένεκα της παρουσίας τους στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της αποστολής για τη διακοπή των δρόμων που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων-μεταναστών.

Επίσης είπε ότι και ο ίδιος ενημερώνει τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ και τους υπουργούς Άμυνας της ΕΕ, σημειώνοντας ότι και με τον Τούρκο ομόλογό του προτιμά να συνομιλεί σε αυτό το επίπεδο, καθόσον, όπως είπε, εκτιμά ότι μία προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία τους δεν θα ωφελούσε. Οι αρχηγοί ΓΕΑ και ΓΕΕΘΑ επικοινωνούν με τους Τούρκους ομολόγους τους κατόπιν σχετικών οδηγιών, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στους ισχυρισμούς της Τουρκίας περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, ο κ. Καμμένος ήταν σαφής: η συνθήκη της Λοζάνης είναι ξεκάθαρη.

Στη Θράκη υπάρχει θρησκευτική μειονότητα και δεν υπάρχει θέμα ανατροπής της Συνθήκης από κάποιον «γραφειοκράτη» τόνισε.

Όσον αφορά στο πιθανολογούμενο αίτημα της Τουρκίας να σταματήσει η ΝΑΤΟϊκή αποστολή στο Αιγαίο, ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι παρά τις ενστάσεις των Τούρκων αξιωματικών η σχετική συμφωνία λειτούργησε, οδηγώντας σε δραστική μείωση τη ροή των προσφύγων-μεταναστών προς τα νησιά.

Είναι θέμα εξωτερικής πολιτικής άλλης χώρας, στο οποίο δεν θα υπεισέλθω, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους μισθούς των στρατιωτικών ο υπουργός επανέλαβε ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης η άμεση υλοποίηση τους. «Οφείλουμε να τις εφαρμόσουμε και θα τις εφαρμόσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρατήρησε δε ότι το υπουργείο δεν παρέστη στη δικαστική διαδικασία. Παράλληλα υπενθύμισε ότι τα χρήματα έχουν διασφαλισθεί από κωδικούς εξοπλιστικών προγραμμάτων και παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών.

Άλλωστε, προσέθεσε, η Ελλάδα μετά την απόφαση της 24ης Μαΐου κινείται με άλλους ρυθμούς με άλλες δυνατότητες. Περαιτέρω εκτίμησε ότι ο δημοσιονομικός "κόφτης" δεν θα εφαρμοσθεί ποτέ.

Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, για τις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων που διοργανώνει το υπουργείο το πενθήμερο από 17 έως 22 Μαΐου στην Αθήνα.

vima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger