Αρχική » , , , , , , » ΕΟΖ και μετά «Ανεξάρτητη Θράκη»!

ΕΟΖ και μετά «Ανεξάρτητη Θράκη»!


Το αποκαλύψαμε πρώτοι στο ΕΜΠΡΟΣ.

Σε ζώνη κατοχής από γερμανοτουρκικά συμφέρο­ντα, που θα αποτελέσει το πρελούδιο για την υλοποίη­ση του σχεδίου ανεξαρτητοποί­ησης της περιοχής, μετατρέπεται η Δυτική Θράκη. Το πρώτο βήμα θα γίνει με την δημιουργία Ειδικής Οικονο­μικής Ζώνης (ΕΟΖ) στους τρεις ακριτικούς νομούς, όπου θα εγκατασταθούν επιχειρήσεις από την Δυτική Ευρώπη και Βιο­τεχνίες από την Αδριανούπολη.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε πρόσφατες δηλώσεις του ήταν απόλυτα σαφής, υποστη­ρίζοντας την αναγκαιότητα σύ­στασης «ενός οργανισμού ανά­πτυξης όπου Ευρωπαίοι και Έλ­ληνες πολιτικοί θα εντοπίζουν έργα άξια να τύχουν υποστήρι­ξης και θα ελέγχουν την εισροή των σχετικών κονδυλίων».

Για όσους γνωρίζουν το νομι­κό καθεστώς που ισχύει στις ΕΟΖ, αυ­τό προβλέπει αμοιβή 2 ευρώ ανά ώρα, χωρίς καμία ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη και δίχως αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης.

Η ίδρυση ΕΟΖ στην Δυτική Θράκη συνδέεται άμεσα με την Deutsche Bank, που θέλει να μεταφέρει εκεί βιομηχανίες από την Γερμανία προκειμένου να λάβουν κοινοτικές επιχορηγήσεις, που αφορούν τις «ευπαθείς» πε­ριοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως φτηνό εργατικό δυναμικό θα χρησιμοποιηθούν οι δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που έχουν δήθεν εγκλωβιστεί» στην χώρα μας.

Όσο για τον Σουλτς, με την ειρωνεία που τον διακρίνει, «διευκρίνισε» πως «οι Έλληνες δεν πρέπει να νομίζουν ότι πρόκειται για καμιά εχθρική δύναμη κατοχής αλλά για εργαλείο βοήθειας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «ΕΜΠΡΟΣ» εδώ και 2 χρόνια, είχε αποκαλύψει τον ρόλο της Ελληνίδας κυρίας Καραγιάννη, «το μάτι και το αυτί» της Deutsche Bank στην Βόρεια Ελλάδα, στην δημιουργία ΕΟΖ στους νομούς Κομοτηνής και Ξάνθης.

Η ίδια συχνά - πυκνά επισκέπτεται το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, με το οποίο διαθέτει προνομιακές σχέσεις.

Το βέβαιο είναι ότι η Θράκη θα αποτελέσει το πεδίο για την εφαρμογή του πειράματος μετεγκατάστασης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, που σήμερα λειτουργούν στις χώρες της Άπω Ανατολής (Κίνα, Μαλαισία, Ινδονησία κ.λπ.), στην Ν.Α. Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, αφού την συγκε­κριμένη ζώνη αλλά κι όσες δημιουργηθούν στην συνέχεια, θα τις διοικούν Γερμανοί, Γάλλοι και άλλοι δυτικοευρωπαίοι «γκαουλάιτερ», που θα επιβάλλουν τους δικούς τους εργασιακούς και άλλους νόμους. 

Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα στην Ξάνθη θεάθηκε ο υπουργός Εργασίας­ της κυβέρνησης του Βερολίνου, Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ, προκειμένου ως επιτετραμμένος της Άνγκελα Μέρκελ, να επιθεωρήσει την περιοχή και ειδικά τον χώρο όπου θα μεταφερθούν γερμανικές επιχειρήσεις.

Ο ίδιος προηγουμένως είχε συναντηθεί με τον σύμβουλο διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς και πρόεδρο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Χριστόδουλο Αντωνιάδη.

Το εν λόγω χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που σκανδαλωδώς απέκτησε το υγιές κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας, διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του μεγάλες εκτάσεις στην Δυτική Θράκη.

Ο Φούχτελ, ο οποίος τον Απρίλιο είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει ξεκαθαρίσει ότι στις υπό δημιουργία ΕΟΖ «δεν θα εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ελληνικού Εργατικού Δικαίου και οι συλλογικές συμ­βάσεις».

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα ημερών να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ιδρυτική πράξη της σύστασης Εταιρείας Διαχείρισης Επιχειρηματικού Πάρ­κου (ΕΔΕΠ) στην ακριτική περιοχή. Σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα «η πρόσληψη και η μισθοδοσία του αναγκαίου εργατοτεχνικού προσωπι­κού για τις ΕΟΖ, καθώς και του αναγκαίου επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού, συμβούλων κ.λ.π., με οποιαδήποτε μορφή και διάρκεια σχέσης εργασίας, σύμβαση έργου ή σύμβασης παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών, θα καθορίζονται από την οικεία ΕΔΕΠ».

Ακόμη και το προσωπικό ασφάλειας μπορεί να είναι από χώρες του τρίτου κόσμου, όπως προβλέπεται να γίνει και στο «Επιχειρησιακό Πάρκο» του νομού Κιλκίς.

Γ.Α.Φ.

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ από το να μετατραπεί σε προτεκτοράτο της Άγκυρας είναι η Δυτική Θράκη, όπου ήδη μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες απευθύνονται για την διευθέτηση των θρησκευτικών θεμάτων τους στην Τουρκία.

Πράγματι, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, κάτοικοι του μειονοτικού χωριού Μελίβοια του Νομού Ξάνθης, υπέβαλαν τα παράπονά τους για την στά­ση του «ψευτομουφτή» Αχμέτ Μετέ, όχι στο Ελληνικό υπουρ­γείο Παιδείας και Θρησκευμά­των, αλλά στην «διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκικής Δημοκρατίας». 

Αφορμή στάθηκε η απουσία του συγκεκριμένου μίσθαρνου οργάνου του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής από την ισλαμική τελετή Χάτιμ, όπου αγόρια και κορίτσια της μου­σουλμανικής μειονότητας απαγ­γέλλουν στίχους από το Κοράνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μετέ, που ελέγχει το δίκτυο των παράνομων ιμάμηδων στην ακριτική περιοχή, το οποίο χρη­ματοδοτείται από την τουρκική κυβέρνηση, έχει προσωπική αντιδικία με τους συγκεκριμένους κατοίκους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική υπηρεσία ζήτησε με έγγραφο της γραπτή ενημέρω­ση για το τι συμβαίνει στην Μελίβοια από τις τοπικές μουσουλμανικές αρχές.

Την ίδια ώρα, το τουρκόφιλο κόμμα DEB, που κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάννης, έχει ιδρύσει δεκάδες «παρανηπιαγωγεία», όπου γίνεται «πλύση εγκεφάλου» στα παιδιά της μειονότητας.

Το θράσος των στελεχών του είναι απύθμενο, αφού σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα, κάνει λόγο «για εκπαιδευτική ελευθερία και αυτο­νομία της μειονότητας».

Εκείνο που καθίσταται βέβαιο είναι ότι βρισκόμαστε προ των θυρών δημιουργίας ενός κρατιδίου - δορυφόρου της Άγκυρας στην Θράκη, το οποίο κάποια στιγμή θα ανεξαρτητοποιηθεί. Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά και δεν έχουν μόνο σχέση με την δράση των «ψευτομουφτήδων» αλλά και με τον πακτωλό χρη­μάτων που διαθέτει το προξε­νείο της Κομοτηνής, για αντε­θνικούς σκοπούς, όπως την διοργάνωση πολυδάπανων εκδηλώσεων που κύριο θέμα έχουν την αυτονόμηση της πε­ριοχής και την προβολή της «τουρκικής συνείδησης», και ιδίως την «προικοδότηση» των ανηλίκων παιδιών της μειονότητας που θέλουν να σπουδάσουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Τουρκίας.

Το αρμόδιο υπουργείο της γείτονος χώρας καλύπτει όλα τα έξοδα φοίτησης και επιπλέον καταβάλλει 400 ευρώ μηνιαίως για τις ανάγκες των σπουδαστών της μειονότητας.

Το ίδιο ποσό εισπράττουν και τα κορίτσια που φορούν μαντί­λα στα χωριά της Θράκης. Όπως φαίνεται, τα αρπακτικά του νεοσουλτάνου Ταγίπ Ερντογάν, εκμεταλλευόμενα την απουσία του Ελληνικού Κρά­τους και διαθέτοντας μπόλικους παράδες, προωθούν το σχέδιο για τον εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας.

(ΕΜΠΡΟΣ-28/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger