Αρχική » , , , » Σύστημα ελέγχου EP0PSIS από ελληνικά χέρια!

Σύστημα ελέγχου EP0PSIS από ελληνικά χέρια!



Σχεδιάστηκε για πολεμικά σκάφη και το κόστος του είναι μηδαμινό.

Το πόσο είναι ικανό το ΠΝ επιχειρησιακά το αποδεικνύει συχνά πυκνά σε νατοϊκές ασκήσεις. Το πόσο, όμως, είναι επί­σης ικανό στη σχεδίαση συστημάτων με κόστος κλάσμα του κόστους που έχουν αντίστοιχα συστήματα στη διεθνή αγορά το απέδει­ξαν τρία στελέχη του ΠΝ.

Πρόκειται για το σύστημα EPOPSIS, το οποίο εκτελεί την επιτήρηση των παραμέτρων λειτουργίας όλων των υποσυστημάτων του πλοίου στο οποίο είναι τοποθετημέ­νο. Μέσω αυτής, το πλήρωμα μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει την απόδοση και τη λειτουργία των επιμέρους υποσυστημάτων του σκάφους και να παρεμβαίνει οποιαδήποτε στιγμή παρουσιαστεί πρόβλημα από το Κέν­τρο Ελέγχου. Πρόκειται για ένα σύστημα παρακολούθη­σης και ελέγχου των υποσυστημάτων του πλοίου, όπως το προωστικό σκεύος, οι γεννήτριες του πλοίου, τα βοηθητι­κά υποσυστήματα κ.λπ., μεταφέροντας πληροφορίες σχε­τικά με τη θερμοκρασία, την πίεση των υποσυστημάτων του πλοίου και τα ηλεκτρολογικά δεδομένα για πλειάδα υποσυστημάτων του.

Το EPOPSIS εγκαταστάθηκε και δοκιμάστηκε σε μια κανονιοφόρο κλάσης «Πολεμιστής» με απόλυτη επιτυχία και έκτοτε χρησιμοποιείται από το πλήρωμα του σκάφους χωρίς προβλήματα. Συνολικά απαιτήθηκαν έξι μήνες για τη σχεδίαση του συστήματος, την ανάπτυξη, την κατα­σκευή, την εγκατάσταση και τη δοκιμή του επί του σκά­φους. Υπεύθυνοι για τη σχεδίασή του είναι ένας αξιωμα­τικός του ΠΝ με εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο αντι­κείμενο, σε συνεργασία με δύο μέλη του πληρώματος της κανονιοφόρου όπου τοποθετήθηκε. Το κόστος ανέρχεται σε 30.000 ευρώ, τη στιγμή που αν το ΠΝ προχωρούσε σε παραγγελία από κάποιον οίκο του εξωτερικού, θα κόστιζε 1 εκατ. ευρώ.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-23/04/2016)













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger