Αρχική » , , , , , » «ΤΑΙΠΕΔ» για τα ακίνητα των Εν. Δυνάμεων

«ΤΑΙΠΕΔ» για τα ακίνητα των Εν. Δυνάμεων


ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ πολλών δισ. ευ­ρώ από αραβικά και ισραηλινά κεφάλαια, αλλά και μόνι­μα έσοδα από ενοικίαση ανα­ξιοποίητων ακινήτων προσ­δοκά ότι θα έχει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, μέ­σα από τη δημιουργία ενός τα­μείου αξιοποίησης των ακινή­των των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα συσταθεί στα πρότυπα του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αποκάλυψε στο συ­νέδριο Exposec Defence World που διοργάνωσαν το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμε­λητήριο και η εταιρία Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε., έχουν ήδη υποβληθεί δύο σημαντικές προτάσεις για την αξιοποίηση της έκτασης στη νήσο Φλέβες:

1. Η πρώτη πρόταση είναι από το Αμπού Ντάμπι για τη δη­μιουργία ενός resort 22.000 θέ­σεων, μέσα από μία επένδυση ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

2. Η πρόταση από το Ισρα­ήλ για τη δημιουργία ενός «Silicon Island», δηλαδή ενός πρότυπου κέντρου έρευνας και τεχνολογίας.

Όπως εξήγησε ο Π. Καμ­μένος, το σχέδιο για την αξι­οποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων δεν προ­βλέπει πώληση, αλλά ενοικία­ση ακινήτων που δεν χρησι­μοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, και με ενοίκιο που θα υπολογίζεται τουλάχιστον στο 5% της αντικειμενικής αξί­ας τους.

Περιουσία 37 δισ.

Η συνολική αξία της αναξιο­ποίητης περιουσίας των Ενό­πλων Δυνάμεων ανέρχεται στα 37 δισ. ευρώ και μπορεί να φέ­ρει ετήσια έσοδα της τάξης του 1,1 δισ.

Επίσης, όπως προανήγγει­λε στο ίδιο συνέδριο ο κ. Καμ­μένος, στο προσεχές διάστη­μα θα προχωρήσει ένα σχέδιο από κοινού με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για δημιουργία κέντρου υπο­δοχής κρουαζιέρας σε έκταση πεδίου βολής στη Ρόδο.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-13/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger