Αρχική » , , , , » Παραμένει 29,35 ευρώ η ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας

Παραμένει 29,35 ευρώ η ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με επιστολή της στον Αρ­χηγό ΓΈΕΘΑ τονίζει ότι παρέμεινε σε ισχύ το ύψος του ποσού της ημερήσιας αποζημίωσης του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που μετακινείται για εκτέλεση υπηρεσίας στα 29,35 ευρώ αν­τί των 40,00 ευρώ που ορίστηκε με τον ν.4336/2015 για όλους εν γένει τους δημοσίους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομέ­νου και του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέχρι την έκ­δοση του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει ο υπόψη νόμος. 

Ορίστηκε, όμως, ότι η καταβολή αποζημίωσης στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες θα είναι στο 1/3 της πλήρους ημερήσιας αποζημίωσης που ισχύει κάθε φορά, ανά ημέρα εκτέλεσης της υπηρεσίας, με εφαρμογή από 1η Ια­νουάριου 2016. Αλλά το ποσό που αναλο­γεί στην ανωτέρω αποζημίωση υπολείπε­ται κατά ένα μεγάλο ποσοστό της εν ισχύι ημερήσιας αποζημίωσης. Η Ένωση ζητάει την αναστολή της εφαρμογής της απόφασης αυτής και την επαναφορά του προϊσχύοντος καθεστώτος ημερήσιας αποζημίωσης. 

Με άλλη επιστολή της προς τον υπουργό Άμυνας η Ένωση επισημαίνει ότι δεν πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς μελών των Περιφερειακών Ενώ­σεων που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές το ποσό που αναλογεί σε έκαστο για τις ΗΕΕ μηνός Μαρτίου 2016, δημιουργώντας τους έντονη ανησυχία ότι ίσως δεν τους καταβληθεί και το ποσό για τον τρέ­χοντα μήνα Απρίλιο ή για τους επόμενους μήνες, και ζητάει την επίλυση του θέματος. Να σημειώσουμε ότι πρόεδρος της Ένωσης είναι ο αντισυνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης και γενικός γραμματέας ο λοχαγός Χρίστος Μαστρογιαννάκης.

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-17/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger