Αρχική » , , , » SOS ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

SOS ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΙΔΟΜΕΝΗ - ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΙΟ.
Πέραν των αξιώσεων που προβάλλει και των επιθετικών σχεδίων που κατά καιρούς ξεδιπλώνει η Τουρκία για το Καστελόριζο, είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες η «στόχευση» της Χίου από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο που έχει σχετικό επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο είχε αποκαλύψει στην ελληνική Βουλή η Μαρία Δαμανάκη και προβλέπει την κατάληψη της Χίου.

Άρον άρον θέλει η κυβέρ­νηση να εκκενωθεί η Ειδομένη και όχι μόνο. Το μήνυμα που έλαβαν τα κυ­βερνητικά στελέχη από τις μυστικές υπηρεσίες είναι ιδιαί­τερα ανησυχητικό. Γι’ αυτό άλλωστε και οι αλλεπάλληλες συσκέψεις. Ας δούμε όμως τι λέει το ρεπορτάζ. Σε έναν από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους έχει μετατραπεί η Ειδομένη για την ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, εδώ και μέρες οι μυστικές υ­πηρεσίες των δυτικών χωρών προει­δοποιούν ότι εάν το πρόβλημα δεν α­ντιμετωπιστεί άμεσα και με αποφασι­στικότητα από το ελληνικό κράτος, υ­πάρχει άμεσος κίνδυνος να μετατρα­πεί σε «Υεμένη». Κι αυτό γιατί οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα παραμένουν αμείωτες και είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που επισήμως ανακοινώνονται. Αυτές οι ροές εξελίσσονται βάσει οργανω­μένου επιχειρησιακού σχεδίου από το «βαθύ στρατοκρατικό καθεστώς» της Άγκυρας.

OI ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ Στο μεταξύ, τα προσφυγικά ρεύματα κατευθύνονται στις «γκρίζες» για την Τουρκία περιοχές του Καστελόριζου και των νησιών του κεντρικού Αιγαίου με επίκεντρο τη Λέσβο και τη Χίο. Πέ­ραν των αξιώσεων που προβάλλει και των επιθετικών σχεδίων που κατά καιρούς ξεδιπλώνει η Τουρκία για το Καστελόριζο, είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες η «στόχευση» της Χίου από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο. Το τελευ­ταίο έχει σχετικό επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο είχε αποκαλύψει στην ελληνι­κή Βουλή η Μαρία Δαμανάκη και προ­βλέπει την κατάληψη της Χίου. Οι στρατοκράτες της Άγκυρας χρόνια διατυμπα­νίζουν: «Δεν θα αρκεστούμε στην κα­τάληψη κάποιας βραχονησίδας ή μι­κρού νησιού στο Αιγαίο τύπου Ίμια, αλ­λά στοχεύουμε στην κατάληψη μεγά­λου κεντρικού νησιού του αρχιπελάγους». Σύμφωνα με την ίδια πληροφό­ρηση, δεν είναι τυχαίο ότι στην παρούσα φάση κάτω από τη μύτη της ΝΑΤΟϊκής αρμάδας όχι μόνο συνεχίζουν να στέλ­νουν σωρηδόν τους πρόσφυγες στη Λέ­σβο και στη Χίο, αλλά ταυτόχρονα στέλ­νουν οπλισμένα τουρκικά μαχητικά και περικυκλώνουν τα δυο αυτά νησιά με α­ποτέλεσμα να διεξάγονται σκληρές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά. Στον αντίποδα, οι Τούρκοι αυτό το διάστημα δεν κατευθύνουν πρόσφυγες στα Δω­δεκάνησα, καθώς δεν θέλουν με τίπο­τα την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην περιο­χή, καθώς θέλουν να την εμφανίζουν μη στρατιωτικοποιημένη.

(LIVE SPORT-29/03/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger